KavramLarLa İLgiLi Drama PLanLarım


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

KavramLarLa İLgiLi Drama PLanLarım

Like Tree3Likes

Konu: KavramLarLa İLgiLi Drama PLanLarım

  • #1
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL



    KavramLarLa İLgiLi Drama PLanLarım





    ISINDIRICI ÇALIŞMA
    ETKİNLİK ADI: Kil ve Heykeltıraş(Hareketli-Hareketsiz)
    PSA Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme Kazanım:1.Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar.
    SDA Amaç 11. Estetik özellikler taşıyan ürünler oluşturabilme
    8. Sunularında hayali / gerçek nesneler kullanır.
    MATERYAL:--- YAŞ: 5-6
    SÜREÇ: Tüm sınıf grup çalışması
    İki çocuk ortaya çıkarlar.Biri heykeltıraş rolündedir.Diğeri ise materyal (Kil,hamur vb). Heykeltıraş olan,elleri ile diğerine istediği biçimi verir. Örneğin,kollarını kaldırır,gözlerini kapatır,ağzını açar,başını sağa yada sola yatırır,isterse yere sırtüstü yatırır,bir bacağını kaldırır…Diğer çocuk,kendisine verilen bu şekli muhafaza eder ve bozmaz.Ancak heykeltıraş ona şekil verirken kıpırdayabilir, kendisine verilen şekli alır.Daha sonra roller değiştirilir. Heykeltıraş olan materyal,materyal olan ise heykeltıraş olur.

    ESAS ÇALIŞMA
    ETKİNLİK ADI:Dans Eden Heykeller
    SDA Amaç 2. Duygularını fark edebilme Kazanım 4.Duygularını müzik, dans, drama vb. yollarla ifade eder.
    DA Amaç 4. Kendini sözel olarak ifade edebilme Kazanım:7.Duygu, düşünce ve hayallerini yaratıcı yollarla açıklar.
    MATERYAL:---
    Öğretmen’’ şimdi heykellerim canlansın ve yerine geçsin heykeltıraşlarda heykellerinin yanlarına oturabilir’’ der.Çocuklarla halka olunur ve yere oturulur. Öğretmen 'Çocuklar şimdi sizlere kısa bir öykü anlatacağım' der ve hikayeye başlar. 'Bir bekçi varmış. Bu bekçi nerenin bekçisiymiş biliyor musunuz? Bir heykel bahçesinin. Bu bekçinin heykelleri çok yaramazmış. Bekçi bir müzik parçası çaldığı zaman dayanamaz ve dans etmeye başlarlarmış. Müzik durduğu zaman da eski pozisyonlarını hatırlayamaz ve yeni bir şekilde heykel olurlarmış. Şimdi siz bu bahçedeki yaramaz heykellersiniz. Ben de bekçiyim. Dinleyin bakalım, ne zaman müzik çalacağım ne zaman duracağım'
    Çocuklara müzik parçası çalınır. Ben Karamela sepetindeki heykel müziğini kullandım. Müzik durdurulur ve heykellerin arasında dolaşılır. Şu heykelimin elleri ne kadar güzelmiş ya da kim yaptı acaba bu heykelimi gibi destekleyici sözler söylenir. Bu çalışma birkaç kez yapıldıktan sonra dünyanın en komik heykelleri ya da en korkunç heykelleri olmalarını ister. Ben bunu müziği açmaya başlamadan önce 'Bekçi bir sonraki gelişinde bir de ne görmüş, bahçesindeki heykeller dünyanın en komik heykelleri olmuş' gibi cesaretlendirici cümleler kullanılır.

    RAHATLAMA ÇALIŞMASI:
    “Herkes kendini denizde düşünsün. Denizde önce yüzüyorsunuz su çok güzel. Büyük büyük dalgalar geliyor ve sizi yukarı kaldırıyor, siz de bir yukarı çıkıyor bir aşağı iniyorsunuz. Arada denizin dibine dalıp balıkları seviyorsunuz “eyvah o da ne anne balık yavrusunu sevdiğiniz için sizi kovalıyor. Çok hızlı yüzmelisiniz. Hızlı… Hızlı… Daha hızlı… çok yoruldunuz. Kumsala çıktınız.Dalgalar önce sizin ayaklarınıza kadar geliyor daha sonra bacaklarınıza geliyor. Dalga gittiğinde vücudunuzda kum taneleri kalıyor. Ve son olarak çok büyük bir dalga geliyor size doğru yaklaşıyor ve siz hızlıca kalkıp kaçmaya çalışıyorsunuz gittikçe yaklaşıyor yaklaşıyor… Eyvah kaçamadınız ve tamamen ıslandınız şimdi kalkıp bir havlu almaya gidiyorsunuz “ der ve elini şıklatır.











    ISINDIRICI ÇALIMA
    ETKİNLİK ADI: Gazete Okuyalım (Düzenli-Düzensiz)
    DA Amaç 4. Kendini sözel olarak ifade edebilme Kazanım 7.Duygu, düşünce ve hayallerini yaratıcı yollarla açıklar.
    MATERYAL:--- YAŞ: 5-6
    SÜREÇ: Tüm sınıf grup çalışması
    Sınıfta düzenli ve düzensiz sıralar yapılır. Nerelerde sıraya girmemiz gerektiği hakkında konuşulur. Daha sonra öğretmen çocukları iki iki eşleştirir, arka arkaya sıraya dizer. Eşler el ele tutuşur. Çocuklar gazete sayfaları olur. Bir sayfadaki çocuk, resim; yanındaki çocuk haber olur. Resim olan çocuk, ne resmi olduğunu söyler.Diğer çocuk da o resimle ilgili haberi söyler. Haberleri vücut diliyle anlatmaları istenebilir. Diğer çocuklar haberin özelliğine göre (mutlu, üzücü vb.) yüz ifadelerini değiştirirler. Sayfalar çevrilir. Çevrilirken haberi okunan çocuklar kenara çekilir. Arkalarındaki çocuklara sıra gelir. Çalışmanın başındaki ve sonundaki sıraların hangisinin düzenli hangisinin düzensiz olduğu hakkında çocuklarla konuşulur. Hadi bu gazetemizi Alilerin evine götürelim denilerek hikaye ye giriş yapılır.

    ESAS ÇALIŞMA:
    SDA Amaç 13. Çevreyi estetik bakımdan düzenleyebilme Kazanım:1. Çevresinde gördüğü güzel / rahatsız edici durumları söyler.2. Çevre sorunları ile ilgili kendi yapabileceklerine örnek verir.
    ETKİNLİK ADI:Dağınık Çocuk
    MATERYAL:Çorap, kitap, tişört, pantolon, çocuk ve otobüs kuklası
    Öğretmen ‘’Dağınık Çocuk’’ isimli hikayeyi kukla ile çocuklara anlatır:Ali adında bir çocuk varmış. Eşyalarını toplamaktan hiç hoşlanmazmış. Bir gün yerlerde atılı duran eşyalar, aralarında konuşuyorlarmış.-“Sen neden hala buradasın. Bu saatte okulda olman gerekmiyor mu?” diye sormuş ceket ders kitabına. Ders kitabı: “Evet, ama dağınık çocuk okula giderken beni aradı, bulamadı. Sonunda beni almadan gitti” dedi. Çorap:-“Ben tam üç gündür burada yatağın altında sıkışıp kaldım. Kimse beni görmüyor.” Dedi. Tişört:-“Ben tertemiz bir tişörttüm. Beni dolaptan çıkarttı sonra yere attı. Üstelik dağınık çocuk odada yürürken üstüme basıyor. Hem kirlendim, hem de buruştum.”-“Bir fikrim var” demiş pantolon. “Dağınık çocuk benim cebimde otobüs bileti unutmuş. Hep birlikte otobüse binip gidelim.”-“Evet” diye bağırmışlar. Hep birlikte yola çıkmışlar. Otobüs onları yemyeşil kırlara götürmüş. -“Ne kadar güzel bir yer burası? İyi ki yatak altlarında dolap kenarlarında beklemek yerine buradayız.”
    Saklambaç oynamışlar, yerlerde yuvarlanmışlar. Tozlanıp çamurlandıklarına hiç aldırmıyorlarmış. Tekrar otobüse binip eve dönmüşler. Bütün eşyalar daha önce atılmış oldukları yerlere aynen uzanıp yorgunluktan uyuya kalmışlar.
    Çocuk okuldan dönmüş (Çocuklara sizce Ali eve geldiğinde neler olmuş olabilir diye sorulur) Ali eşyalarının halini görünce:“Aman Allahım! Yerlerde bıraktım diye ne hale gelmişler.” Demiş.O günden sonra eşyalarını hep yerli yerinde tutmuş.İsteyen çocuklara roller verilir ve hikaye canlandırılır.
    TARTIŞMA: Çocuklara Evde dağınık olan eşyalar, eşya rolündeyken neler yaptıkları ve hissettikleri sorulabilir.Eşyalarımızı neden düzenli tutmamız gerektiği ve dağınık olmasının zararları hakkında konuşulur.











    ISINDIRICI ÇALIMA
    ETKİNLİK ADI:Bahçıvan (Canlı-Cansız)
    PSA Amaç 5. Denge gerektiren belirli hareketleri yapabilme Kazanım: 5. Tek / çift ayakla sıçrayarak belirli bir mesafeyi dengeli bir şekilde gider.
    MATERYAL:--- YAŞ: 5-6
    SÜREÇ: Tüm sınıf grup çalışması
    Çocuklar büyük bir halka oluştururlar, yere otururlar. Çocuklar arasından bir bahçıvan ve bir de yaramaz çocuk seçilir. Bahçıvan çiçekleri sularken yaramaz çocuk bahçede dolaşmaktadır. Bahçıvan yaramaz çocuğun yanına giderek sakın çimlere basma, çiçekleri koparma der. Yaramaz çocuk beni yakalamayı başarırsan söylediklerini yaparım der ve kaçmaya başlar. Ama yaramaz çocuk hangi hareketi yapıyorsa bahçıvan da aynı hareketleri yapmak zorundadır. Örneğin çocuk iki kez kendi kendi etrafında dönerse bahçıvan da dönecek, tek ayakta koşarsa bahçıvan da tek ayakta koşacaktır.

    ESAS ÇALIŞMA
    SDA Amaç 6. Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme Kazanım: 7. Gerektiğinde lideri izler.
    8. Gerektiğinde liderliği üstlenir.
    DA Amaç 8. Görsel materyalleri okuyabilme Kazanım: 2. Görsel materyallerle ilgili sorular sorar.3. Görsel materyallerle ilgili sorulara cevap verir.4. Görsel materyalleri açıklar.
    ETKİNLİK ADI:Canlı mı Cansız mı?
    MATERYAL:Canlı ve Cansız Nesnelerin Resimlerinin Olduğu kartlar
    Öğretmen daha önceden üzerinde canlı ve cansız varlıkların resimlerinin olduğu küçük kartlar hazırlamış ve bunları çocukların takabilmesi için ip geçirmiştir. Çocuklara kartları boyunlarına takmalarını karttaki resimlerde ne olduğuna dikkat etmeleri söylenir. Kartları sırtlarına doğru takarlar..Çocuklar kartları taktıktan sonra, öğretmenin daha önceden çizdiği dairenin üzerine dizilir. Öğretmen‘’Bize bir ebe gerekli. Peki ne yapmalı. En iyisi sayışmalı. İçinizden birini bulmalı. Son dokunduğum ebe olmalı.’’tekerlemesi ile bir ebe seçer.Ebenin müzik eşliğinde halkanın içerisinde dolaşacağını söyler. Müzik kesilince ,ebeden hangi arkadaşının önünde durursa, ona arkasındaki kartta resmi bulunan hayvanı yada eşyayı tahmin edebilmek için ipucu alabileceği sorular sormasını istenir. (Nasıl ses çıkarır? Nasıl hareket eder? Vb..) Ebenin soru sorduğu çocuk, ipucu verirken kartındaki resmin adını söylememesi hatırlatılır. Ebe doğru tahminde bulunursa, diğer çocuk ebe olur.

    RAHATLAMA
    SDA Amaç 2. Duygularını fark edebilme Kazanım: 1. Duygularını söyler.2.Duygularının nedenlerini açıklar.3. Duygularının sonuçlarını açıklar.
    BA Amaç 4. Algıladıklarını hatırlayabilme Kazanım: 2. Varlıkların rengini söyler.3. Varlıkların yerini söyler.4. Varlıkların şeklini söyler.
    Öğretmen çocuklardan gözlerini kapatmalarını ve ellerinde bir kutu olduğunu hayal etmelerini ister. Şimdi kutuyu açtıklarını,kutunun içinde bir böcek gördüklerini düşünmelerini, böceğin görünüşüne, hareketlerine,sesine vb. dikkat etmelerini söyler.Daha sonra öğretmen;kuruda nasıl bir böcek vardı?Büyüklüğü nasıldı? Hareketleri hızlı mıydı? Ne renkti? Onu gördüğünde neler hissettin? Böyle bir böcek gördüğünde yüz ifaden nasıl olur? Vb. sorularla çocukların hayal ettiklerini canlandırmalarını ister.











    ISINDIRICI ÇALIŞMA
    ETKİNLİK ADI:Zıplayan top (Hızlı-Yavaş)
    PSA Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme Kazanım:1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar.
    2. Değişlik yönlere yuvarlanır.
    MATERYAL: Bir Adet Ritim Aleti YAŞ: 5-6
    SÜREÇ: Tüm sınıf grup çalışması
    İlk olarak uygulama yapılacak alana minderler yada battaniyeler yerleştirilir. Ve çocuklara yerde hareketsizce duran birer top oldukları söylenir.Bu arada öğretmen elindeki ritim aleti ile yavaşça ses çıkarmaya başlar.Ve böylece topların yavaşça yuvarlanmaları gerektiği söylenir. Ve öğretmen müzik aletini hafifçe hızlı hızlı sallamaya başlar ve topun artık çok hızlı yuvarlandığını söyler. Böylece çocuklar daha hızlı yuvarlanırlar.Daha sonra topların bir duvara çarptığı ve geriye doğru hızla fırladıkları söylenir.Ve şimdi de biri gelip topu eline alıp onu zıplatmaya başladığını belirtir lider. Böylece çocuklar yavaş yavaş zıplarlar, liderin elindeki müzik aletinin daha hızlı ses çıkarması ile birlikte zıplayışlar da yükselir.En sonunda o kişinin topu bir kenara koyduğu ve topun artık hafifçe havasının indiği söylenerek etkinlik sona erdirilir. Toplarım trenle seyahat etmek ister mi denilerek esas çalışmaya geçiş yapılır.



    ESAS ÇALIŞMA
    ETKİNLİK ADI:Tren ÇalışmasıSDA Amaç 6. Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme Kazanım: 7. Gerektiğinde lideri izler.
    8. Gerektiğinde liderliği üstlenir.
    BA Amaç 3. Dikkatini toplayabilme Kazanım: 1. Dikkat edilmesi gereken nesneyi / durumu / olayı fark eder.2. Dikkatini nesne /durum / olay üzerinde yoğunlaştırır.
    MATERYAL:---
    Çocuklar arka arkaya sıra olurlar ve birbirlerine tutunarak tren oluştururlar. en öndeki çocuk lokomotif olur ve diğerleri de vagonlar olurlar. Lokomotif ne yaparsa vagonlar da aynısını yaparlar. Çocuklar treni oluşturduktan sonra öğretmen yönergelerle çocukları yönlendirir: “ilk önce düz bir yolda ağır ağır ilerliyor trenimiz. İlerde dik bir yokuş var; tırmanıyoruz, tırmanıyoruz. Şimdi de yokuştan inmeye başladık, gittikçe hızlanıyoruz. Hızlı.. Hızlı.. Daha hızlı.. İlerde büyük bir viraj var. Buradan da yavaşça dönelim.Şimdi durağa yaklaştık, biraz yavaşlayalım, duralım. Yolcuları aldık devam edelim, hızlanalım, hızlanalım. -Trenimizin kömürü az kaldı, yavaşlayalım, yavaşlayalım. -Kömürümüz bitti, duralım.” lokomotif arada bir düdük sesleri çıkarır ve yönergelerde istediği gibi canlandırmalar yaparak gruba liderlik yapar. İsteyen çocuklara lokomotif olma olanağı verilerek rol değişimleri yapılır.

    RAHATLAMA ÇALIŞMASI:
    BA Amaç 3. Dikkatini toplayabilme Kazanım: 4. Nesneyi / durumu / olayı ayrıntılarıyla açıklar.
    Öğretmen’’Bundan sonraki yolculuğumuza topla devam edeceğiz. Şimdi herkes yerine oturup gözlerini kapatsın şimdi biz topun üzerindeyiz. Bu top sihirli bir top. İstediğimiz her yere gidebiliyor. Şimdi nereye gitmek isterdiniz düşünün’’ der. Çalışma bitiminde gözler açılır ve çocuklara gittikleri yerler hakkında sorular sorulur.










    ISINDIRICI ÇALIŞMA
    ETKİNLİK ADI:Aynı-Farklı -Benzer
    PSA Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme 1. Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar.
    MATERYAL:--- YAŞ: 5-6
    SÜREÇ: Tüm sınıf grup çalışması
    Öğrenciler ayakta dururlar ve öncelikle lider yavaş yavaş hareketler yapar ve aynı anda grubunda tekrar etmesini ister.Örneğin elma toplama hareketi yaparken aynı anda zıplamaları yada lider eli ile alkış sesi yaparken gruptan tek bir alkış sesi çıkmasını ister.Ve bu sesleri aynı anda çıkarırken aaaaaaa diye bağırırlar .Daha sonra lider şimdi yapacağı hareketlerin tersini yapmalarını ister.Ters hareketleri yaparken de sssssss sesini çıkarırlar.Lider yapacağı hareketleri bir süre gösterir ve sonra etkinlik başlar.Daha sonra tersini yapmalarını ister.Örneğin lider alkış yaparken grup kollarını açar ve sss diye ses çıkarır.Ters hareket yapmayan kişi oyundan çıkar.Hareketlerin ters yapılacak olması etkinliğe heyecan ve hareketlilik katar.



    ESAS ÇALIŞMA
    SDA Amaç 6. Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme Kazanım:10. Grup etkinliklerinin kurallarına uyar.11. Gerekli durumlarda kararlılık gösterir.
    DA Amaç 5. Dinlediklerini çeşitli yollarla ifade edebilme Kazanım :5. Dinlediklerini resim, müzik, drama, şiir, öykü vb. yollarla sergiler.
    ETKİNLİK ADI: Kendinde Değişiklik Yap
    MATERYAL: Hırka,ceket,ayakkabı,terlik,palto gibi çocukların kendi eşyaları.
    İki çocuk,üzerlerinde hırka,ceket,palto,terlik gibi giysilerle karşılıklı olarak ayakta dururlar. Yönerge şu şekilde verilir:”Birbirinize bakın,inceleyin.Dış görünüşünüze ve elbisenize dikkat edin.Şimdi herkes birbirine sırtını dönsün ve kendi elbiselerinde,saçında değişiklik yapsın… İstediği birinin kılığa girsin.. Tekrar yüz yüze dönün…Şimdi arkadaşınızın elbisesindeki,görünüşündeki değişiklikleri söyleyin.” Her seferinde çocuklardan yalnızca biri,kendi üzerinde değişiklik yapabilir ve diğeri değişikliği bulmaya çalışır.

    RAHATLAMA ÇALIŞMASI
    ETKİNLİK ADI:Aynaya Bakıyoruz
    Amaç 8. Farklılıklara saygı gösterebilme Kazanım:1. Kendisinin farklı özelliklerini kabul eder.2. Başkalarının farklı özelliklerini kabul eder.
    MATERYAL:---
    Öğretmen çocuklardan gözlerini kapatarak söylediklerini hayal etmelerini ister. ‘’Bugün sınıfa girdiğinizde büyük bir ayna olduğunu fark ettiniz. Diğer arkadaşlarınızda geldi. Ayna karşısına geçtiniz. Kendinizi ve arkadaşınızı inceliyorsunuz. Aranızdaki farklara ve benzerliklere dikkat ediyorsunuz’’ denilerek anlatılanı düşünmeleri için bir süre beklenir ve gözlerini açmaları istenir. Çocukların fark ettikleri hakkında konuşulur.




    Planlar bana aittir. İznim olmadan yayınlanamaz!
    Konu LL_MeraL tarafından (27.Aralık.2013 Saat 03:18 ) değiştirilmiştir.



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #2
    Rabia PEKKAN (rpekkan) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    15,760
    @Rabia PEKKAN (rpekkan)







    teşekkürler paylaşımın için cnm..

  • #3
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL







    rica ederim iyi eğLenceLer



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #4
    cnn
    cnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Mart.2009
    Mesajlar
    32
    @cnn







    teşekkürler

  • #5
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL







    Rica ederim hocam güle güle kullanım.



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #6
    NeCLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11.Nisan.2009
    Mesajlar
    20
    @NeCLa







    emeğinize sağlık teşekkürler...

  • #7
    nergisz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Mesajlar
    59
    @nergisz







    Hemen alıp kaydettim, çok teşekkürler

  • #8
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL







    uyguLanıyor oLması güzel iyi eğlenceler



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #9
    esaysin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Mayıs.2009
    Mesajlar
    14
    @esaysin







    teşekkürler çok işime yarıyor buradaki dramalar......

  • #10
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL







    güLe güLe uyguLayın



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Büyük- Küçük Kavramıyla İlgili Drama Planı
      Konu Sahibi LL_MeraL Forum DRAMA ÇALIŞMALARI
      Cevap: 8
      Son Mesaj : 21.Şubat.2014, 00:50
    2. Açık- Kapalı Kavramıyla İlgili Drama Planı
      Konu Sahibi LL_MeraL Forum DRAMA ÇALIŞMALARI
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 15.Mayıs.2013, 20:40
    3. zıt kavramlarla ilgili drama
      Konu Sahibi uluten Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 20.Ocak.2011, 13:42
    4. Uzun- Kısa Kavramıyla İlgili Drama Planı
      Konu Sahibi LL_MeraL Forum DRAMA ÇALIŞMALARI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 28.Aralık.2010, 17:54
    5. Kolay- Zor Kavramıyla İlgili Drama Planı
      Konu Sahibi LL_MeraL Forum DRAMA ÇALIŞMALARI
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 28.Aralık.2010, 17:52

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş