Gazete kağıtalarıyla yapılabilecek zevkli bir drama örneği de ben vereyim. Daha önce bir arkadaş benzer bir örnek yazmış. Fakat bu biraz daha farklı. Sadece baş kısmı diğerine biraz benziyor.

Çocuklara birer gazete yaprağı verilir. Ve gazete kağıdı şekilden şekile sokularak neye benzediği çocuklara sorulur.
- Kağıt baş üstünde tutulur, neye benziyor sizce denilir. (Çocuklar şapka, çatı, baca gibi farklı yanıtlar veriyorlar)
- Kağıt bele sarılır, şimdi neye benzedi.
- Kağıt bacağa sarılır şimdi ne oldu?
Sırasıyla kola, ellere, parmaklara, ayaklara sarılır kağıt ve her seferinde çocuklara neye benzediği sorulur. Daha sonra çocuklardan ellerindeki kağıtla bir şeyler yapmaları istenir. Çocukların yaptıkları şekiller tahmin edilmeye çalışılır. İsteyen tüm çocuklara şekil yapma fırsatı verildikten sonra gazete kağıtlarıyla nasıl sesler çıkarılabileceği sorulur ve çocukların verdikleri cevaplara göre ses çıkarma çalışması yapılır. (Örneğin sallayınca nasıl ses çıkarır? Buruşturunca nasıl ses çıkarır? Silkeleyince nasıl ses çıkarır? gibi)
Son olarak gazetelerimizi yırtsak nasıl ses çıkarır? denilerek çocukların kağıtarı küçük parçalar halinde yırtmaları sağlanır. Yırtılan gazete parçaları üzerinde yürünerek nasıl ses çıkardığı, çıkan sesin neye benzediği üzerinde konuşulur.
Daha sonra yırtık parçalar öğretmen tarafından toplanarak yukarıya atılır. Şimdi neye benzedi sorusu yöneltilir çocuklara. Çocuklar kar cevabına yönlendirilir. (Buna fazla uğraşmanıza gerek kalmadan çocuklar direk kar diyorlar zaten)
Ve haydi kar topu oynayalım denilerek yerdeki gazete parçacıklarından toplar alınarak kar topu oynanır. (Arada bir çocukları tutup gazete parçacıklarının içine yatırıp, .......'yı kara yatırdım, haydi çocuklar üzerine kar atalım, derseniz oyun çok daha zevkli bir hale geliyor.)
Çocuklar oyundan sıkıldıklarında daha doğrusu yorulduklarında (çünkü sıkılmıyorlar haydi bir kardan adam yapalım denir. Gazete kağıtları toplanarak, çöp torbalarına doldurulur (3-4 torba oluşturulur bu şekilde). Çöp torbalarının ucu bağlanır. Çocuklara bu torbaların neye benzediği sorulur. Yanıtları alınır. Daha sonra çocuklar çöp torbalarından oluşturulan top sayısı kadar gruba ayrılır. Önlerine makas, yapıştırıcı, şişe kapakları, ipler, kumaş parçaları, farklı kağıt parçaları (Biz bu etkinlik için elişi kağıdı, fon kartonu, oluklu mukavva ve grafon kağıdı çalışmalarından artan parçaları kullandık) ve aklınıza gelebilecek her türlü artık materyal çocukların önüne konur. Ve çocuklara "Sizler şimdi bir sergiye hazırlanan heykeltraşlarsınız. Bakalım sergimize nasıl ürünler yapacaksınız" denilir. (Biz çalışmalar yapılırken hiç müdahale etmedik. Çok güzel eserler çıktı ortaya. O eserleri de Anaokulu girişindeki dolaplarımızın üzerinde sergiledik. Çocukları almaya gelen velilere çocuklar kendi çalışmalarını tanıttılar.)
Hem çocuklar, hem de öğretmenler açısından çok keyifli bir çalışma. Çocuklar tekrar tekrar istiyorlar. Bence denemeye değer.
Herkese iyi çalışmalar, sevgiler...