Drama PLanLarı


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Drama PLanLarı

Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 123 ... Sonuncu
Like Tree13Likes

Konu: Drama PLanLarı

  • #1
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL



    Drama PLanLarı





    ISINDIRICI DRAMA

    1

    ETKİNLİK ADI : Ormandaki tuzaklar
    YAŞ : 5–6
    SÜREÇ : Tüm sınıf
    B.A.D.A. AMAÇ : Verilen bir problem durumunu çözebilme
    KAZANIM :Probleme çeşitli çözüm yolları söyleme
    MATERYAL :Tuzak hazırlamak için ip, su birikintisi için mavi karton ve renkli fon kartonlarından hazırlanmış çiçekler.
    Öğretmen daha önceden kartlara resimler hazırlamıştır. Bu resimler nesnenin nerede bulunduğunu gösteren şekildedir. Örneğin; köpeğin kulübenin içinde olması, vazonun masanın üstünde bulunması, tavuğun kümesin dışında olması vb. bu resimler büyük kartlara hazırlanır ve öğrencilere tek tek gösterilir. Öğrenciler resme bakarak varlıkların nesnelerin neresinde bulunduğunu söylerler. Nesnenin nerede bulunduğunu doğru söyleyen çocuk diğer arkadaşları tarafından alkışlanır. Etkinlik böyle devam eder daha sonra rahatlama çalışmalarına geçilir.


    ESAS ÇALIŞMA

    ETKİNLİK ADI : Nerede?
    B.A.D.A. AMAÇ : mekanda konum kavramıyla ilgili yönergeleri uygulayabilme
    KAZANIM : nesnenin mekandaki konumunu doğru olarak söyleme(Altında üstünde, önünde arkasında, içinde dışında, sağında solunda , yakınında uzağında)
    YAŞ :5–6
    MATERYAL : Büyük boy kartlar

    Öğretmen ‘Evet çocuklar şimdi ben Kral Aslanın yaşadığı ormana onu aramaya gidiyorum. (Bir tane aslan seçilir ve o bir köşede uyuyordur.)Benimle gelmek ister misiniz? Çok eğlenceli bir orman gezisi olacak. Yalnız çok dikkatli olmalıyız! Ormanda bazı tuzaklar olabilir! Bunlara çok dikkat etmeliyiz. Birde çok sessiz olmamız gerekiyor! Aslana yakalanmamaya dikkat edeceğiz. Haydi, şimdi sessizce beni takip edin bakalım. Öğretmen daha önceden sınıfın bir köşesine tuzaklar hazırlamıştır. Tuzakların hazırlanmış olduğu bölüm orman olarak kabul edilir. İlk tuzak bir su birikintisi. Öğretmen : ‘Heeee oda ne bir su birikintisi. Eyvah! Çocuklar bu bir tuzak olabilir bunu geçmek için ne yapabiliriz?’ Diye sorar. Çocuklar cevap verir: ‘üstünden atlayalım.’ Tüm sınıf üstünden atlayarak orman gezisine devam ederler. Biraz sonra karşılarına bir tuzak daha çıkar. Bu tuzağın sadece bir işareti vardır. Öğretmen bu tuzağı ip bağlayarak hazırlamıştır. Öğretmen çocuklara tekrar sorar: ‘Eyvah çocuklar yine bir tuzak daha. Şimdi bunu nasıl geçeceğiz?’ İp biraz yukarıdan bağlıdır. Çocuklar cevap verir: ‘İpin altından geçelim.’ Hepsi birden ipin altından geçerler. Ormanda geziye devam ederler. Derken… karşılarına güzel bir çiçek bahçesi çıkar. Öğretmenin hazırlamış olduğu renkli fon kartonlarla yapılmış olan çiçekler yerdedir. Hepsi birden çiçekleri toplarlar. Daha sonra aslana ulaşırlar. Aslan olan çocuk yerinde uyumuş numarası yapıyordur. Çocuklar çiçekleri toplarken ses çıkarmışlardır. Bu arada aslan uyanıp çocukları yakalamaya çalışır. Çocuklar aslana yakalanmamak için kaçarlar. Aslanın yakaladığı çocuk ebe olur. Bu sefer aslan yakalanan çocuk olur.

    RAHATLAMA ÇALIŞMALARI

    ETKİNLİK ADI : Kim aldı? Nerede olabilir?

    YAŞ : 5–6
    SÜREÇ : Tüm sınıf

    Öğretmen bütün sınıfın gözlerini kapamasını ister. Söylediği şeyleri zihinlerinde canlandırmalarını ister. Öğretmen: ‘Çok dağınık bir odanız var ve siz bu odada en sevdiğiniz bir arkadaşınızla oyun oynuyorsunuz. Bazen oyuncakları eşyaların arasında kaybediyorsunuz. Şimdi de bir oyuncağınızı kaybettiniz. Acaba nerede olabilir? Bir düşünün bakalım.’ Der ve çocuklara düşünmeleri için birkaç dakika süre verir. Daha sonra çocuklar gözlerini açarlar ve zihinlerinde canlandırdıkları düşüncelerini anlatırlar. ( Oyuncakları nerede aradıkları, nerede buldukları tartışılır.)


    2


    DRAMA PLANI

    ETKİNLİK ADI :Ufak lastik toplarla alıştırmalar
    P.A. AMAÇ :Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilme
    KAZANIM 1- Farklı pozisyonlarda atılan nesneleri kollarıyla yakalama
    2- Çeşitli nesneleri belli bir mesafedeki hedefe atma
    3- Hareket halindeki nesneleri durdurma
    4- Farklı büyüklüklerdeki topu belli bir ritimle zıplatma
    MATERYAL :Top, ip, kutular
    SÜREÇ :Tüm sınıf bireysel ve grup çalışmaları



    - Top bir elle yerde sıçratılır, el değiştirilerek oynanır.
    - Topla beraber sıçranarak oynanır.
    - Top yukarı atılır, bu sırada el çırpılır ve top yere düşmeden tutulur.
    - Top, sol ve sağ elle yerde sıçratılarak oynanır.

    İkili Olarak;
    - Toplar karşılıklı atılır ve tutulur(tek elle, iki elle)
    - Eşler karşılıklı durur, top yerde sıçratılarak atılır ve tutulur.

    Topu Belli Hedeflere Fırlatma;

    - İşaretlenmiş hedeflere, (duvara, ağaç gövdesine vb.) nişan alınarak fırlatılır.
    - Karşıya konmuş hedeflere (lobutlar, kutulat) nişan alınarak fırlatılır.

    Çizgiler Arasında Top Yuvarlama;

    - Paralel çizilmiş çizgiler arasından top yuvarlanarak çıkartılır.

    Hareketlerin ardından tüm sınıfın katılabileceği, top getirme oyunu oynanır.

    ESAS ÇALIŞMA

    ETKİNLİK ADI : Şimşek kart tekniğinden yararlanılarak hikaye anlatma ve hikayenin canlandırılması.
    S.D.A. AMAÇ : Başkalarının duygularını fark edebilme.
    KAZANIM : Başkalarının sıkıntı ve mutluluklarını paylaşma.
    MATERYAL : Şimşek kart

    Çocuklar yarım daire şeklinde yere otururlar. Öğretmen karşılarına geçer elindeki şimşek kartlarını çocuklara doğru tutarak, resimde gelişen olayları çocuklara anlatır. Daha sonra anlattığı bu hikâyeyi çocuklardan canlandırmasını ister. Tüm sınıfın katılabileceği bir canlandırma olabilir.

    YUMOŞ, ASLAN VE ARKADAŞLARI

    Güneşli ve renkli bir bahar sabahıydı. Etraftaki kuş cıvıltıları insana adeta mutluluk verir gibiydi. Çalıların arasında bir kıpırtı oldu. Çiçeklerin arasından bir top yuvarlanarak çimenlerin üzerinde durdu. Ardından yumoş fırladı. Kendini oyuna öyle bir kaptırmıştı ki etrafındaki ağaçları, taşları görmüyor onlara çarpıyordu ama yinede oyununu bırakamıyordu. Bu oyun çok eğlenceli olmalı ki yumoşun keyfine diyecek yoktu. Derken; top birden yumoşun patileri arasından bir ok gibi fırladı. Top o kadar hızlıydı ki yumoş nereye gittiğini göremedi. Sağına baktı soluna baktı topu yok. Başını öne eğerek ormanda aramaya başladı. Yürüdü yürüdü… Taşların altına, çalılıkların arkasına baktı ama topu bulamadı. Biraz ilerledi ve ileriye baktı. Eyvah! Oda ne? Top bir aslanın pençelerinin arasında. ‘Bunu gören yumoş korkulu gözlerle aslana bakıyordu. Yavaş yavaş geriye yürümeye başladı. Oradan kaçmayı planlıyordu. Bunu anlayan aslan yumoşun ardından seslendi:’Dur gitme, topunu mu arıyorsun. O burada benim yanımda ona bir şey olmadı. Benden niye bu kadar korkuyorsun. Hem istersen topunla beraber oynayabiliriz. Bunu duyan yumoş çok sevindi ve neden olmasın ki’ diye düşündü. Sonra aslanla birlikte oynamaya başladılar. Bunu gören ormandaki diğer hayvanlarda yumoş ve aslanın oyununa katıldı. Bütün orman halkı artık aslan ile arkadaş olmuştu.

    RAHATLAMA ÇALIŞMALARI

    ETKİNLİK ADI
    B.A.D.A. AMAÇ : Mekanda konum kavramı ile ilgili verilen yönergeleri uygulayabilme
    KAZANIM : Nesnenin mekandaki konumunu doğru olarak söyleme. (Altında, üstünde, yanında, arasında, ortasında, ötesinde, içinde, dışında, sağında, solunda, yakınında, uzağında, v.b)
    MATERYAL :


    Çocuklar daire olarak otururlar. Öğretmende çocukların arasına katılır. Şu yönergelerde bulunur: ‘Yumoş topunu kaybettiğinde onu nerede aramıştı? Nerelere bakmıştı? Top yumoşun elinden nasıl fırlamıştı? Baktığı yerlerde topu bulamayınca çok üzülmüştü. Sizlerde bir oyuncağınızı ya da çok sevdiğiniz bir şeyi kaybedince üzülür müsünüz? Onu ararken nerelere bakarsınız?


    3


    DRAMA PLANI

    ISINDIRICI DRAMA

    ETKİNLİK ADI : Karda eğlence
    S.D.A AMAÇ : Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme
    KAZANIM : Gerektiğinde lideri izleme
    YAŞ : 5-6
    SÜREÇ : Tüm sınıf grup çalışması


    — Öğretmen yüksek sesle anlatır.( Çocuklar hareketleri istedikleri gibi canlandırır.)
    — Kar yağıyor, bahçeye çıkmak için giyinelim.(Palto, çizme ve eldiven giyme hareketlerini taklit etme.)
    — Her taraf karla kaplı, haydi karda yürüyelim.( Ayak kaldırarak ve dizleri bükerek yürüme.)
    — Kardan adam yapalım.( Yere eğilme, karı avuçlama ve kardan adam yapma.)
    — Üşüdük ısınalım.( Zıplama, kolları hareket ettirme, elleri birbirine sürtme.)
    — Şimdi de kartopu oynayalım.( Kartopu yapıp birbirine atma.)
    — Karları kürekleyerek yol açalım.( Kürekle karları iki tarafa atma.
    — Sınıfa dönme zamanı geldi içeri girelim.

    ESAS ÇALIŞMA

    ETKİNLİK ADI : Balonlu köpek
    B.A.D.A. AMAÇ : Verilen bir problem durumunu çözebilme.
    KAZANIM : Probleme çeşitli çözüm yolları bulabilme.
    MATERYAL : Balonlar ( Farklı renklerde olabilir.)

    1- Bir kız (Ayşegül)
    2- Köpek (Cin)
    3- Başka bir köpek
    4- Kuşlar

    Evvel zaman içinde Ayşegül küçük bir kız varmış. Ayşegül’ün birde cin adında bir köpeği varmış. Cin oyun oynamayı çok severmiş. Cin’le Ayşegül her gün gezmeye çıkarlarmış. Bir gün yine gezerlerken bir baloncu görmüşler. Baloncunun kırmızı, mavi, sarı balonları varmış. Cin balonları çok sevmiş. Ayşegül onun balon sevdiğini bilirmiş. Hep kardeşine balon alırmış ama Cin’e hiç balon alınmamış. İlk kez o gün Cin’e balon almış, ipini ağzına vermiş. ‘Haydi, artık seninde bir balonun var.’ demiş.

    Cin çok sevinmiş. Balonuyla zıplaya zıplaya giderken başka bir köpek ona ‘ Aman ne güzel balonun var. Kim aldı? Hav hav.’ Demiş. Cin’de cevap vermek için ağzını açınca balonun ipi kaçmış, balonda uçup gitmiş. Cin ‘Ayşegül’ün bana aldığı balonu kaçırdım, yakalayın… Hav hav…’ diye bağırmış, ama balon yükselip gözden kaybolmuş…

    Cin kulübesine dönmüş, başını ayaklarının üstüne yaslayıp üzgün bir şekilde düşünmeye başlamış. Onun bu halini gören kuşlar yadırgamışlar. ‘ Ne oldu bizim neşeli Cin’e, bugün çok üzgün diye şaşırmışlar. Cin başından geçenleri onlara anlatmış. O zaman kuşlar ‘ Üzüldüğün şeye bak’ şimdi biz gider buluruz.’ Demişler ve balonu aramaya başlamışlar.

    Az sonra içlerinden biri görmüş balonu. İpini sallaya sallaya uçuyormuş. Hemen kuş yanaşmış. Balonun üstünde bir dolanmış sonra gagasını balona değdirmeden ipini yakalamış. Gagasıyla ipi sıkıca tutarak, çeke çeke getirmiş. Cin sevincinden ne yapacağını şaşırmış. Bütün hafta balonuyla dolaşmış. Hiç tasmasından çıkarmamış.

    Öğretmen hikâyeyi bitirdikten sonra bir kız (Ayşegül), köpek (Cin), kuş ve baloncu seçer. Hikâyeyi canlandırmalarını ister.

    RAHATLAMA ÇALIŞMALARI

    ETKİNLİK ADI : Hayvanlar ve bakımıS.D.A AMAÇ : Yaşamın iyileştirilmesinde ve korunmasında sorunluluk alabilme.
    KAZANIM : Canlıların bakımını üstlenme ve koruma.

    Hikâyeye bağlantılı olarak hayvanlardan bahsedilir. Hayvan hakkında konuşma yapılır. Ev hayvanları ve kümes hayvanları hakkında tartışma yapılır.
    Sorular sorulur.

    4

    DRAMA PLANI

    P.A. AMAÇ : Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri yapabilme.
    KAZANIM : Sözel yönergelere uygun olarak yürüme.(Yavaş, hızlı, taklit yürüyüş vb.)
    YAŞ : 5-6
    SÜREÇ : Tüm sınıf grup çalışması.


    AYI YÜRÜYÜŞÜ
    Gövde öne bükülür, avuçlar yere değdirilir, baş yukarı kaldırılır.
    LEYLEK YÜRÜYÜŞÜ
    Kollar öne uzatılır, öne adım atılırken dizler karına çekilerek yürünür.
    KARGA YÜRÜYÜŞÜ
    Dizer bükülür, ellerle ayak bilerleri tutulur, adım atılarak yürünür.
    KAZ, ÖRDEK YÜRÜYÜŞÜ
    Dizler bükülür, kollar yana açılır. Sağa sola yalpa yaparak yürünür.
    MAYMUN YÜRÜYÜŞÜ
    Dizler yarım bükülür, gövde hafifçe öne eğilir, kollar yana sarkıtılır ve yürünür.
    TAVŞAN YÜRÜYÜŞÜ
    Dizler bükülür, eller yere konur. Ayaklardan hız alınır ve ileri doğru sıçranır.
    KEDİ KÖPEK YÜRÜYÜŞÜ
    Eller yerde, sırt kamburlaştırılmış, sessizce yürünür.



    ESAS ÇALIŞMA

    ETKİNLİK ADI : Müzikli hikaye

    ‘Karga ile tilki’nin hikayesi anlatılır. Ardından daha önce öğretilmiş olan hırsız karganın şarkısı söylenir. ( Bir gün bir hırsız karga hah hah hah hah ha ha ha / Bir parça peynir çalmış hah hah hah ha ha ha / Uçmuş bir dala konmuş hah hah hah ha ha ha / Oradan geçen bir tilki hah hah hah ha ha ha / şen sesinle öt demiş hah hah hah ha ha ha / Bizim karga gag demiş hah hah hah ha ha ha / Peyniri tilki yemiş hah hah hah ha ha ha) şarkısıyla birlikte sözlerine uygun olarak canlandırlır.

    RAHATLAMA ÇALIŞMASI

    ETKİNLİK ADI : Telsiz telefon
    S.D.A. AMAÇ : Başkalarıyla ilişkileri yönetebilme.
    KAZANIM : Grup etkinliklerinde grubun görüş ve amaçlarını benimsediğini gösterme.
    MATERYAL :

    Öğretmen : Ben başta oturan iki takım yanındaki arkadaşına bu cümleyi gizlice aktaracağım. Böylece yanlışsız olarak sonraki oyuncuya kadar ilerleyecek’der. Bundan sonra öğretmen üç sözcüğü geçmeyen bir cümleyi başta bulunan iki takım oyuncusunun kulaklarına yavaşça söyler. Böylece bütün çocuklar öğretmenin mesajını kulaktan kulağa son oyuncuya kadar gönderirler. En sondaki iki oyuncuda duydukları cümleyi yüksek sesle öğretmene söylerler. Oyun sonunda başarılı olan öğrenci alkışlanır. Yanlış söylenen cümle eleştirilir ve nerde bozulduğu araştırılır.


    5

    DRAMA PLANI

    ISINDIRICI DRAMA

    ETKİNLİK ADI : Kurbağa ve leylekler

    P.A. AMAÇ : Denge gerektiren hareketleri yapabilme.
    KAZANIM : Zemin üzerine çizilen değişik şekiller üzerinde yürüme.
    MATERYAL : Tebeşir veya ip
    SÜREÇ : Tüm sınıf grup çalışması

    Oyun yerine iç içe iki büyük daire çizilir. İki gruba ayrılan çocukların bir bölümü leylek olur ve büyük dairenin dışında sıralanır. Diğerleri kurbağa olur ve orta daireye dağılır. En içteki daire göl ve bataklık alanıdır. Oyuna başlama;

    Leylekler büyük dairenin dışında (leylek yürüyüşü ile) LAK LAK LAK diye gezinmeye başlarken kurbağalarda (kurbağa sıçraması ile) KUVAK KUVAK KUVAK sesleriyle dolaşırlar. Öğretmenin;
    - Karnınız aç mı? Sorusuna, leyleklerin;
    - Aç! Demesi üzerine kurbağalar da yakalanmamak için hemen sıçrarlar. Bu sırada göle kaçamayıp leyleklere yakalanan kurbağalar leylek olurlar ve oyuna yeniden başlanır.

    NOT: Leylekler hiçbir zaman göle(bataklığa) girmemelidir.

    ESAS ÇALIŞMA

    ETKİNLİK ADI : Rüzgar ve ağaçlar
    S.D.A. AMAÇ : Estetik özellikler taşıyan özgün ürünler oluşturabilme.
    KAZANIM : Müziğe uygun özgün hareketler yapabilme.
    MATERYAL : CD çalar yada bir müzik aleti.

    Rüzgar ve ağaçlar; müziğe uyarak rüzgarda ağaçların sallanmasını taklit:
    Gövde ağacı, kollar dalları, el ve parmaklarda yaprakları temsil eder. Müzik hafif ve ağır çalınırken, rüzgar hafiftir. Yalnız dal ve yapraklar ağır ağır sallanır. Sağa sola dönerler. Müzik kuvvetlenip çabuklaşınca ağacın gövdesi de hafifçe sallanmaya başlar. Bu esnada dal ve yaprakların hareketi daha kuvvetli ve çabuk olur.

    RAHATLAMA ÇALIŞMALARI

    ETKİNLİK ADI : Neler hissettiniz?
    S.D.A. AMAÇ : Duygularını fark edebilme.
    KAZANIM : Duygularını müzik, dans vb. yollarla ifade etme.

    Bir önceki yapılan çalışmanın tartışması yapılır. Çocuklara bazı sorular sorulur:
    - Bir ağaç oldunuz, müzik yavaş çalarken ve hızlı çalarken neler hissettiniz?
    - Sizde bir ağaç olmak istermiydiniz? Hangi ağaç olmak isterdiniz?
    - Bir ağaç sonbaharda veya yazın ne gibi duygular hissedebilir?
    - Ağaçlar sonbaharda neden yapraklarını dökerler? Gibi sorular sorulur.

    6

    DRAMA PLANI

    ISINDIRICI DRAMA
    ETKİNLİK ADI: Aç-kapa
    Amaç 1- Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme.
    Kazanım 1- Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar.
    YAŞ: 5-6
    Kavram:Açık-kapalı
    MATERYAL: --
    SÜREÇ:Öğretmen yönergesi doğrultusunda grup yavaşça yürürken , öğretmen ‘bacaklarını kapa‘ deyince herkes hızlıca bacaklarını kapar.Oyun hızlanır bacaklarını aç,bacaklarını kapa,ellerini aç,ellerini kapa diye komutlar verilerek oyuna devam edilir.Şaşıran çocuk hangi durumda şaşırdıysa o şekilde bekler. Oyun bittikten sonra öğretmen ellerimizi kocaman açalım yanımızda en yakın olan arkadaşımıza sarılalım kollarımızı kapayalım der.Sonra el ele tutuşalım şarkısıyla halka olunur.

    ESAS ÇALIŞMA
    ETKİNLİK ADI:Aç kapıyı bezirgan başıSDA
    Amaç 6- Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme
    Kazanım 9- Etkinliklerin süresine ilişkin yönergeye uyar.
    Kazanım 10- Grup etkinliklerinin kurallarına uyar
    MATERYAL:-
    SÜREÇ:Öğretmen bir oyun oynayacaklarını söyler ve oyunu anlatır: "Çocuklar iki kişi bezirgan başı olur ve karşılıklı durup iki ellerini tutup köprü yaparlar. Diğerler arkadaşlarımız ise arkaya sıraya geçecek ve el ele tutuşan iki kişinin altından geçecek Geçerken de tek tek her geçecek çocuk "Aç kapıyı bezirgan başı "Kapı hakkı ne verirsin? Ne alırsın? "Arkamdaki yadigar olsun" diye daha önce öğrendiğimiz şarkımızı söylüyoruz.Sonra sırayla bezirganların açtığı kapıdan geçmeye başlarlar, bu arada bezirganlarda "1 sıçan, 2. sıçan, 3. kapan" tekerlemesi bittiğinde bezirganlar da ellerini yukarı kaldırarak geçirirler veya geçirmek istemediklerini, ellerini kapayacaklar. Yakalanan arkadaşımız artik bu bezirganlardan birinin yerini alacak, diye oyunu anlattıktan sonra öğretmen de çocuklarla oyunu oynar.Oyun böyle tüm çocuklar gecene kadar ve herkes bir kere bezirgan olana kadar sürer. Oyun bittikten sonra öğretmen dinlenmeleri için minderlerine oturmalarını söyler.

    RAHATLAMA ÇALIŞMASI
    ETKİNLİK ADI:
    BA
    Amaç 4-Algıladıklarını hatırlayabilme
    Kazanım 4-Varlıkların şeklini söyler.
    Amaç 5- Varlıkları çeşitli özelliklerine göre eşleştirebilme
    Kazanım 9- Eş nesnelere örnek verir
    MATERYAL: Çeşitli resimler
    SÜREÇ:Öğretmen çeşitli resimler gösterir açık kapı ,kapalı kapı,açık pencere,kapalı pencere,açık kutu,kapalı kutu,açık dolap,kapalı dolap,açık telefon,kapalı telefon,açık televizyon,kapalı televizyon vb.. resimleri gösterir ve çocukların resimlerdeki durumları söylemelerini ister. Çocuk açık kapalı şeylere örnek verir ve sınıfta açık ve kapalı olan şeyler söylenir.

    7

    DRAMA PLANI

    ISINDIRICI DRAMA
    ETKİNLİK ADI: Sessiz film
    SDA
    Amaç 4- Kendi kendini güdüleyebilme
    Kazanım 1-Kendiliğinden bir işe başlar.
    Kazanım 2-Başladığı işi bitirme çabası gösterir.
    YAŞ: 5-6
    Kavram: Eski-Yeni
    MATERYAL: Resim
    SÜREÇ:Grup , yarım çember biçiminde oturur.Öğretmen,gruptan isteyen bir kişiyi yanına çağırıp kulağına (eski kazak,yeni telefon vb.)sözcükler söyler; ondan ses kullanmadan canlandırmasını ister.Oyun bitiminde çocuklara daha önceden hazırlanan resim ( içine yayı fırlamış koltuk,güzel bir sandalye,ayağı kırık bi masa,güzel
    bir çerçeve,yırtık perdeler,temiz bir halı vb..) gösterilir.Bu resimin içinden eski ve yeni eşyaları bulmaları istenir. Sonra sınıftaki eski yeni eşyalar bulunur.
    ESAS ÇALIŞMA
    ETKİNLİK ADI: Kıyafet giyme oyunuÖBB
    Amaç 2- Giysilerini giyme ve çıkarabilme
    Kazanım 2- Giysilerini yardımsız çıkarır.
    Kazanım 3- Giysilerini yardımsız giyer.
    Kazanım 5- Giysilerini katlar
    MATERYAL:Kıyafetler
    SÜREÇ:Öğretmen daha önceden sınıfa eski ve yeni kıyafetler getirir ve kıyafetler bir kutuya konulur. Öğretmen çocuklarla “el ele tutuşalım” şarkısını söyleyerek bir halka olur. Çocuklar 2 gruba ayrılır.Müzik açıldığında kutudan yeni kıyafetleri giyecekler yeniyi,eski kıyafetler giyecek olanlar da eski kıyafeti bulup giyerler.Müzik durduğunda oyun biter.Hangi grup en fazla kıyafet giymiş ise o grup alkışlanır. Oyun bitiminde çocuklar çıkardıkları kıyafetleri katlarlar.Ve yerdeki minderlere geçerler.
    RAHATLAMA ÇALIŞMASI
    ETKİNLİK ADI:
    DA
    Amaç 4- Kendini sözel olarak ifade edebilme
    Kazanım 2- Sohbete katılır
    Kazanım 5-Söz almak için sırasını bekler.
    MATERYAL: ----
    SÜREÇ:Çocuklarla eski ve yeni kıyafetler,eşyalar (vb.) hakkında konuşulur.. Eskiyen kıyafetlerimizi ne yaptığımızı, yeni kıyafetlerimizi nasıl kullanmamız gerektiği, Eski eşyaları ne yaptığımız vb. şryler hakkında konuşulur,Öğretmen soru sorar,konuşmak isteyen çocuklar söz alarak ve arkadaşının sözün bitirdikten sonra konuşması istenir.
    ---------
    DRAMA PLANI

    ISINDIRICI DRAMA
    ETKİNLİK ADI: Resime göre yürüme
    PSİKOMOTOR ALAN
    Amaç 1. Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme
    Kazanım 4. Sözel yönergelere uygun olarak yürür.
    YAŞ: 5-6
    Kavram:Hızlı-yavaş
    MATERYAL: Çeşitli kartlar
    SÜREÇ:Çocuklar halka şekline getirtilir. Yerde ters duran kartlardan birini alarak aynı karttan en yakınında olanın yanına giderek kol kola girilir.Müzik açıldığında karttaki resmin simgelediği hıza göre yürürler. Müzik kapandığında kartlar yere ters şekilde bırakılır ve bu uygulama bir kaç defa tekrarlanır.En son olarak herkes yerdeki kartlardan birini alarak iki gruba ayrılır el ele tutuşurlar ve grupların hızına uygun şekilde dönerler.Öğretmenin komutuyla halka olunur ve öğretmen şimdide fırça olalım ve sağa sola doğru yavaş yavaş hareket edelim der ve esas çalışmaya geçilir.

    ESAS ÇALIŞMA
    ETKİNLİK ADI: Vücudumuzla resim yapma
    PSİKOMOTOR ALAN
    Amaç 1- Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme
    Kazanım 1- Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketleri yapar.
    Amaç 5- Denge gerektiren belirli hareketleri yapabilme
    Kazanım 4- Tek / çift ayak üzerinde olduğu yerde zıplar.
    MATERYAL:Kendi vücudumuz
    SÜREÇ:Resim kağıtlarımız yerlerimizde yavaş yavaş kağıtlarımıza doğru koşuyoruz,şimdi yavaşlıyoruz,şimdi tekrar hızlanıyoruz.
    Şimdi kağida yerimizde zıplaya zıplaya ulaşalım,şimdi boyamaya başlayalım.Şimdi kollarımızla yavaş yavaş boyayalım,şimdi ellerimizle hızlı hızlı boyayalım.Şimdi parmaklarımızla yavaş yavaş boyayalım,şimdi ayaklarımızla boyayalım.Şimdi topuklarımızla hızlı hızlı boyaylım,şimdi sırtımızla yavaş yavaş boyayalım,Şimdi burnumuzla boyayalım,şimdi saçlarımızla boyayalım.Şimdi oturalım ve (...) diyerek rahatlama çalışmasına geçilir.
    RAHATLAMA ÇALIŞMASI
    ETKİNLİK ADI: Yaprak
    DİL ALANI
    Amaç 4- Kendini sözel olarak ifade edebilme.
    Kazanım 6- Duygu, düşünce ve hayallerini söyler.
    MATERYAL: ----
    SÜREÇ:Gözlerimizi kapayalım.Minik birer yaprak olduğumuzu düşünelim.Yavaş bir rüzgar esiyor. Rüzgar gitgide hızlanıyor. Artık dalda duramıyorsunuz. Hızla esen rüzgar sizi daldan kopardı ve uçurmaya başladı. Dağları, nehirleri aştınız, hızlıca uçuyorsunuz. Aniden rüzgar kesildi ve yavaş yavaş gökyüzünde süzülüyorsunuz. Nereye konmak isterdiniz? (…)

    8
    DRAMA PLANI

    ISINDIRICI DRAMA
    ETKİNLİK ADI:
    BA
    AMAÇ -4 Algıladıklarını hatırlayabilme.
    KAZANIM -4 Varlıkların şeklini söyler.
    YAŞ: 5-6
    Kavram:Kolay-zor
    MATERYAL:Çeşitli resimler
    SÜREÇ:Çamaşırı elinde yıkayan bayanla makinada yıkayan bayan,evini elsüpürgesiyle süpüren bayanla elektrikli süpürgeyle süpüren bayan resimleri vb. resimler çocuklara gösterilir. Hangilerinin kolay hangilerinin zor olduğu çocuklara sorulur. Çocuklardan da kolay ve zor olan şeyleri söz alarak söylemeleri istenir.Ve söylediklerini canlandırmaları için çocuğa fırsat tanınır. Her çocuk istediği kolay ve zor olan hareketi canlandırır. Öğretmen de bir canlandırma yapar çocukların bilmesini ister.Çocuklar bilince de onlara güzel bir oyun oynayalım mı çocuklar diye sorar. Ve öğretmen çocuklara; “şimdi sizinle “Bul ve Yan Yana Koy” oyunu oynayacağız diyerek oyuna geçerler.
    ESAS ÇALIŞMA
    ETKİNLİK ADI: Bul ve yan yana koy
    BA
    AMAÇ -5 Varlıkları çeşitli özelliklerine göre eşleştirebilme
    KAZANIM -1 Varlıkları bire bir eşleştirir.
    MATERYAL:Kartlar
    SÜREÇ:Öğretmen çocuklara; “şimdi sizinle “Bul ve Yan Yana Koy” oyunu oynayacağız. Torbadan herkes bir kart seçecek. Seçtiğiniz karttaki özelliğe göre ne yapmanız gerektiğine karar vereceksiniz. Bunun için arkadaşlarınızın ellerindeki kartları inceleyerek onlardan yararlanacaksınız. Örneğin, sizin elinizde çektiğiniz kartta halter kaldıran adam resmi var. Sizin, diğer arkadaşlarınızın kartlarını inceleyip halter kaldıran adam resmini bulmanız ve resmi bulunca arkadaşınızdan isteyerek yere yan yana koymanız gerekiyor” diyerek oyunu anlatır.Öğretmen oyunu çocuklara anlattıktan sonra elindeki torbayı sallayarak “Haydi kartı çek, bul ve yan yana koy” diyerek oyunu başlatır. Çektiği karta uygun olarak resimleri yan yana getiren çocuğa öğretmen resimlerin benzer ve farklı yönlerini,kolay zorluk bakımından değerlendirmeleirni sorar. Oyun çocukların ilgisi doğrultusunda devam eder. Oyun bitiminde çocuklar minderlere geçerler.

    RAHATLAMA ÇALIŞMASI
    ETKİNLİK ADI:
    DA Amaç -4 Kendini sözel olarak ifade edebilme
    KAZANIM -5 Söz almak için sırasını bekler.
    SÜREÇ: Öğretmen oyunda kullandı kartları çocuklara göstererek resimler hakkında konuşma yaparlar. Çocuklar sırayla resimde gördükleri zor mu kolay mı onları tartışırlar.

    9
    DRAMA PLANI

    ISINDIRICI DRAMA
    ETKİNLİK ADI:Yönergelerle yürüme
    PMA
    Amaç 1-Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme
    Kazanım 4-Sözel yönergelere uygun olarak yürür
    Amaç 5- Denge gerektiren belirli hareketleri yapabilme
    Kazanım1-Farklı zeminler üzerinde yürür
    YAŞ: 5-6
    Kavram:Yaşlı-genç
    MATERYAL:--
    SÜREÇ:Grup çember olur , liderin yönergesine göre yaşlı ve genç insan olarak yürümeye başlar. Lider : ‘Yaşlı insanın çamurda, sıcak kumlarda , topallayarak , buz üzerinde , robot gibi , cam kırıklarının üzerinde , pisliklerinin arasında , ezilmiş domateslerin üzerinde , ayaklarında topuklu ayakkabı ile , huzurlu , korkmuş , neşeli , sinirli , vb. yönergeler le ve yine genç insanın çamurda, sıcak kumlarda , topallayarak , buz üzerinde , robot gibi , cam kırıklarının üzerinde , pisliklerinin arasında , ezilmiş domateslerin üzerinde , ayaklarında topuklu ayakkabı ile , huzurlu , korkmuş , neşeli , sinirli , vb yönergelerle yürümesi istenir.En iyi taklit yapan çocuğu arkadaşları seçer.Ve bugünkü tüm etkinliklerimizdeki lider o olur.

    ESAS ÇALIŞMA
    ETKİNLİK ADI: Doğaçlama
    SDA
    Amaç 3-Duygularını kontrol edebilme
    Kazanım 2-Yetişkin denetiminin olmadığı durumlarda da gerektiği gibi davranır.
    Amaç 6-Başkalarıyla ilişkilerini yönetebilme
    Kazanım 1-Kendiliğinden iletişimi başlatır.
    Kazanım 8-Gerektiğinde liderliği üstlenir.
    MATERYAL:Sınıf ortamı
    SÜREÇ:Öğretmen seçtiğimiz liderle konuşur.Yanına yardımcı seçmesini ister. Liderin o olduğunu ve öğretmen tüm yetkiyi ona verdiğini söyler.Bir drama gerçekleştirmelerini ister.Öğretmen çocuğa konuyu verir; huzur evine gitmelerini ve genç insanların onları ziyaret etmesi,oradaki insanların mutluluğunu,oraya giden arkadaşlarımızın onlara ne götereceğini vb. durumları arkadaşlarına anlatmasını ve uygun ortamı arkadaşlarıyla beraber hazırlamasını,arkadaşlarına rolleri verip bir doğaçlama yapmalarını ister. Dramamız bittikten sonra çocuklar minderlere geçerler.

    RAHATLAMA ÇALIŞMASI
    ETKİNLİK ADI:
    SDA
    Amaç 2-Duygularını fark edebilme
    Kazanım 1- Duygularını söyler
    Amaç 5- Başkalarının duygularını fark edebilme
    Kazanım 1- Başkalarının duygularını ifade eder.

    MATERYAL: ----
    SÜREÇ:Öğretmen gözlerini kapamalarını söyler.Çocuklar şimdi sınıfımıza bir yaşlı dedemizin geldiğini düşünelim.Dedemiz sınıftan içeri giriyor,hepimiz mutlu oluyoruz.Sırayla dedemizin elini öpüyoruz.Dedemizle muhabbet ediyoruz,konuşmamız bittikten sonra dedemiz kalkıyor.Ama o da ne dedemiz sandalyeye takılıyor,eyvah hepimiz dedemiz için çok endişelendik.Ama hemen dedemizin yanına gittik ve dedemizin elinden tuttuk.Dedemiz bize çok teşekkür etti.Ve bizde çok mutlu olduk.Dedemizi uğurladık..Ve gözlerimizi açıyoruz. Dedemiz sandalyeye takıldığında ne hissettiniz? Dedemiz sizce o durumda ne hissetmiştir vb. sorular sorulur.


    10

    KONU: BÜYÜK-KÜÇÜK
    ISINMA ÇALIŞMASI: BEDEN HAREKETLERİ
    HEDEF: PMA:A1:Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme.
    K1:Sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketlerini yapar.
    SÜREÇ:Bütün sınıf.
    Çocuklarla eşya ve araçların büyüklük ve küçüklükleriyle ilgili konuşulur.
    Çocuklar ayağa kalkar ısınma hareketlerine başlanır.
    -Kafa,omuz,kol,kalça ve bacaklarıyla büyük-küçük daireler çizmeleri istenir.
    HEDEFA:A5inlediklerini çeşitli yollarla ifade edebilme.
    K5inlediklerini müzik,drama,şiir vb. yollarla ifade eder.

    ESAS ÇALIŞMA:
    SÜREÇ: Bütün sınıf.
    YAŞ:5-6Yaş
    MATERYAL:-----
    Çocuklardan oynamak isteyenler alınır.İkili eş olmaları istenir.bir eşya seç-
    Meleri ve o eşyanın biri büyüğünü diğerinin ise küçüğünü vücudunu kullanarak göster-
    Meleri istenir.steyen varsa seçtiği bir eşyayı canlandırabilir. Bu eşya büyük mü? yoksa
    Küçük mü? olduğu sorulur.
    RAHATLAMA ÇALIŞMASI:Makineler
    HEDEF:BA:A2:olay ya da varlıkların özelliklerini söyleyebilme
    K1:Olay ya da varlıkların özelliklerini söyler.
    Çocuklardan gözlerini kapatmaları istenir.şimdi kendinizi bir makine olarak düşünün sahibiniz sizi çalıştırdı.Büyük- küçük makineler olabilirsiniz.Siz o makinesınız ve o makine gibi çalışıyorsunuz hızlı çalışıyorsunuz….yoruldunuz yavaş çalışıyorsunuz sahibinız geldi sizi durdurdu kapandınız.artık çalışmıyorsunuz.5`e kadar sayacağım.5dediğimde gözlerinizi açabi
    Lirsiniz.

    -neler hissettikleri sorulur?
    -büyük-küçük mü makinaydınız?
    -ne yaptınız?
    Gibi sorular sorularak etkinlik tamamlanır.



    11

    KONU: Geniş-dar,uzun.yüksek
    ISINMA ÇALIŞMASI:Tırtıl
    Hedef:BA:A4:Algıladıklarını hatırlayabilme
    K4:Varlıkların şeklini söyler.
    SÜREÇ:Bütün sınıf.
    Evet bir tana tırtıl arıyorum diyerek,bir çocuk şeçilir.bu tırtılı uzamak için arkadaş arıyor.isteyenler tırtılın arkasına geçer.tırtılın şekli sorulur.tırtıl artık uzun oldu
    Ve küçük adımlarla yürümeye başladi şimdi de hızlı ve büyük adımlarla yürümeye başladı.artık yoruldu. Diye yönlendirilir. Esas çalışmaya geçilir.

    EASA ÇALIŞMA:KRALİN KIZI
    HEDEF:BA:A16:Belli durum olaylarla ilgili neden-sonuç ilişkisi kurabilme.
    K1:Bir olayın olası nedenlerini söyler.
    SÜREÇ:Bütün sınıf
    YAŞ:5-6
    MATERYAL:-----
    Çocuklarla hikaye canlandırılır.bir gün kralın kızı hastalanmış.kızının hastalığına çare karşıki dağın arlasındaki mağaranın içinde bulunan bir bitkiymiş.kral bu bitkiyi alıp getirene büyük ödül verecekmiş.bir gün birkaç köylü toplanmışlar ve o bitkiyi almaya kara vermişler.koyulmuşlar yola. Yürümüşler…tepede çok yüksekmiş.Başlamışlar tırmanmaya biraz korkmuşlar çıkamayız diye ama sonunda tepeye gelmişler.uzaktan mağarayı görmüşler.Çok sevinmişler...
    Başlamışlar yürümeye…yürürken çook geniş bir bahçenin içinden,çiçekleri koklayarak geçmişler önlerine çıkan kısa upuzuzun n bir dere çıkmış.bakmışlar ve ne kadar uzun bir dere bu diye konuşmuşlar..yüksek köprüden geçmişler ve mağaraya ulaşmışlar..mağaranın girişi çok darmış. Herkes teker teker hem de sıkışarak girmişler(neden şıkıştıkları sorulur) içeri bitkiyi alıpsonra dar giriştemn geçerken biraz canları acımışqama… aynı yollardan sevinçle geçerek kralın yanına gitmişler bitkiyi krala vermi,şler.. kralın kızı iyileşmiş..ve kral onlara yetecek kadar ödül vermiş.aralarında paylaşmışlar. Bu ödül bı kadar çok yorulduklarına değmiş…
    RAHATLAMA ÇALIŞMASI:Çocuklardan hikayenin resmini çizmeleri istenir.çizdikleri hakkında konuşulur.

    12
    KONU: BÜYÜK-KÜÇÜK
    ISINMA ÇALIŞMASI: TOP
    HEDEF:PMA:A1:Bedensel koordinasyon gerejtiren belirli hareketleri yapabilme.
    K1:Atılan nesneleri yakalar
    SÜREÇ:BÜTÜN SINIF
    Çocuklarla halka olunur.Şimdi elimde kocaman bir top var ve bu topu çok büyük olduğu için tutamıyorum.Topu yanımda duran arkadaşıma veriyorum ve topu sırayla herkes tutacak yine bana gelecek.Şimdi elimdeki top çok küçük aman dikkat edeyim.Düşebilir
    Al bakalım sen de dikkat et olur mu elinden kayabilir. Yönergeleri verilerek calişma tamamlanır.Daha sonra verilen topu birbirlerine isim söyleyerek atmaları istenir.

    ESAS ÇALIŞMA:EL ARABASI
    (Tavşan kocaman lahanayı zar zor taşımaktadır.)
    Minik tavşan:hop ho-o-op.biraz daha.ho-o-p!çok ağır,hem de çok büyük.Yoruldum,ama vazgeçmeyeceğim.onu eve götürmeliyim.(lahananın üzerine düşer.)oh,nasıl gütüreyim ben bunu?
    Öğretmen:bu ne hal tavşan kardeş?İine karıştığım için özür dilerim,yardım etmemi istermisin?
    Minik tavşan: (korkar ve sıçrar)Günaydın öğretmenim.Özür dilerim.sizi görmedim.Lahanayı götürmeye çalışıyorum da …
    Öğretmen : Anlıyorum.Lahanayı arabayla götürsene.
    Minik tavşan: (çaresiz omuz silker)Arabam yok ki!
    Öğretmen:Şimdilik bizimkini kullanabilirsin.Ama görüyorsun ki yük taşımak için bir araba
    Gerekli.Sen de kendine bir tane yapmalısın.Yalnız şunu unutma! Yükün arabadan düşmemesi için parmaklık yapman gerekli bunlar ne kadar sık olursa yük o kadar rahat taşınır.(herkese bir araba yapması söylenir.)
    Minik tavşan:Anladım harika!Mutlaka yapacağım.Ama şimdi sizin arabanızı kullanabilir miyim?
    Öğretmen:Tabi.çocuklar.Arabayı veriyorsunuz değil mi?
    Minik tavşan: (arabayı alır şarkı söylemeye başlar.)
    Tekerlekli küçük bir araba çocuklar verdiler bana,
    Hey kocaman lahana hemen atla arabaya
    (Arabayı itmeye başlar.hızla kaybolur.sonra yorgun argın,boş arabayla geri gelir.)
    Beni bekleyen kardeşler,lahanayı yediler.
    Lahana hem büyüktü,hem de çok lezzetliydi.
    Bakın arabanızı hemen geri getirdim Çok teşekkür ederim.Size bir ricada bulunacağım.bana ve kardeşlerime araba modelleri çizer misiniz?Onlara bakarak arabalarımızı yaparız.
    Öğretmen minik tavşanın başını okşayarak!)Elbette.Ne dersiniz çocuklar?(evet derler)
    Minik tavşan:Çizin çocuklar!Kardeşlerim buna çok sevinecekler
    Öğretmen: Hadi çocuklar ,tavşancıklara aynı büyüklükte tekerlekli araba çizmeye çalışın sakın parmaklık çizmeyi unutmayın çünkü ,havuçlar düşebilir .

    RAHATLAMA ÇALIŞMASI:LAHANA
    Çocuklardan gözlerini kapamaları istenir şimdi büyük bir lahana taşıyorsunuz. O lahanaya taşımakta çok zorlanıyorsunuz önünüze dik bir yokuş çıktı yokuşu tırmanıyorsunuz… Ama lahana çok ve ağır taşıyamıyorsunuz kenarda durup dinlenmek istiyorsunuz lahanayı yanınıza koydunuz oh dinleniyorsunuz havada uçan kuşa bakın ne kadar güzel uçuyor kuşa bakarken baktınız ki lahana birden yuvarlanarak aşağı doru ilerliyor… Lahanayı kaçırdınız şimdi ne yapacaksınız bakalım 5’e kadar sayacağım 5 dediğimde gözlerinizi açabilirsiniz .
    Çocukların neler hissettikleri ,neler yaptıklar sorulur.

    13

    KONU: YÜKSEK-ALÇAK
    ISINMA ÇALIŞMASI: FIRÇALAR
    HEDEF: PMA: A5: Denge gerektiren belirli hareketleri yapabilme
    K4: Tek/Çift ayak üzerinde olduğu yerde zıplar
    SÜREÇ: Bütün sınıf
    Çocuklar sınıfta dağınık olarak dururlar şimdi ellerinde bir fırça varmış gibi duvar boyamaları istenir daha sonra zıplayarak yüksekleri boyamaları istenir daha sonrada alçak olan yerleri boyamaları istenir
    ESAS ÇALIŞMA: Serçenin kahvaltısı
    HEDEF: SDA: A11: Estetik özellik oluşturan ürünler oluşturabilme
    K8: Sunularında hayali /gerçek nesneler kullanır
    SÜREÇ: Bütün sınıf
    YAŞ: 5-6
    MATERYAL: ----
    _Öğretmen yüksek sesle anlatır
    ( Çocuklar hareketleri istedikleri gibi canlandırırlar )
    _ Bir ağacın dalında uyuyan serçe uyandı
    ( Çocuklar yere çömelir, kolları yukarı kaldırır ve çırpar)
    _ Kuş çok yükseklerde uçuyor
    ( Çocuklar kuş gibi uçarak yükseklerde olduklarını düşünürler)
    _ Kuş solucan bulmak için alçaklara indi.
    ( Çocuklar kollarını yana açarak ve dikkatle bakarak sınıfta dolaşırlar )
    _Sonra serçe bir solucan buldu.
    ( Çocuklar çömelir eller yerde baş önde )
    _Kuş ağaca geri döndü en yüksek yerine kondu
    ( Kollar yanda uçma hareki yaparak ağaca geri dönerler )

    RAHATLAMA ÇAILIŞMASI: Yaprak
    HEDEF: BA: A2: Olay yada varlıkların özelliklerini gözlemleyebilme
    K1: Olay yada varlık özelliklerini söyler
    Şimdi gözlerinizi kapatın ve yüksek bir tepe düşünün o tepede bir ağaçta bulunan bir yapraksınız yüksekten aşağıya doğru bakıyorsunuz çiçekler tavşan kuşlar… ve önünüzde uzun bir dere ve derede yüzen ördekler balıkları görüyorsunuz. Ördekler balıklara göre daha yüksekte. Birde baktınız ki uçan kuşlardan bir tanesi size doğru geliyor ve siz korkuyorsunuz ve koptunuz şimdi yüksekten alçaklara doğru düşüyorsunuz biraz önceki gördünüğünüz şeyler kayboldu artık alçalta ve yerdesiniz yatıyorsunuz şimdi neler görüyorsunuz 5’e kadar sayacağım 5 dediğimde gözlerinizi açabilirsiniz.neler hissettikleri sorulur yüksek ve alçak arasındaki farklar konuşulur.


    14
    KONU:uzun_kısa
    ISINMA ÇALIŞMASI: Balonlar
    HEDEF:PMA:A1:Bedensel koordinasyon gerektiren belirli hareketleri yapabilme.
    K1:sözel yönergelere uygun olarak ısınma hareketlerini yapabilme.
    SÜREÇ:Bütün sınıf.
    İsteyen çocuklar oyuna çağrılır.herkesin kendine bir eş bulması istenir.eşlerden biri
    Balon,diğeri ise pompa olur uzun balondurlar.şimdi pompalar balonları şişirmeye baş-
    Lıyor.aa uzun balonlarımız uzamaya uzayın balonlar uzayın .başladı
    balonlarımız uzuyor pompalarımız yoruldu.
    Zaten biraz daha şişirirlerse balonlar patlayacak.dikkat edelim ki patlamasın pompala-
    Rımız çalışmaya başladı.balonlarımız dayanamıyorlar patlamaya başlıyorlar teker teker
    Evet bü-tün balonlarımız patladı şimdide pompalar balon,balonlarda pompa olsun diyerek oyun devem eder.
    ESAS ÇALIŞMA:Bakma çalışması
    SÜREÇ:Bütün sınıf
    YAŞ:5-6
    MATERYAL:----
    HEDEF:SDA:A1:Kendini tanıyabilme.
    K1:Fiziksel özelliklerini söyler.
    Çocuklar daire olurlar öğretmen herkes birbirinin boylarını incelesin.bakalım en uzun boylu arkadaşınızı bulabilecek misiniz.şimdi herkes elini önüne koysun ve parmaklarını incelesin
    Herkez en uzun boylu Parmağını tutsun.der .sırayla uzundan kısaya parmaklar sıralanır.un uzun boylu arkadaşlarını göstermeleri istenir.
    RAHATLAMA ÇALIŞMASI: Çiçek
    HEDEF: SDA: A2: Duygularını fark edebilme
    K2: Duygularının nedenlerini söyler
    Çocuklardan gözlerini kapamaları istenir kendilerini minik bir tohum olarak hissetmeleri söylenir siz minik bir tohumsunuz sizi şimdi toprağa ektiler ama yeraltı çok karanlık ve sessiz korkuyorsunuz şimdi üstünüze yağmur yağıyor üşüyorsunuz… güneş çıkıyor ilk önce üstünüzdeki toprağı ısıtıyor toprak ısındıkça sizde ısınıp hareketleniyorsunuz yavaş canlanmaya başladınız filiziniz çıktı uzamaya ve büyümeye başladınız şimdi uzun bir çiçak oldunuz acaba hangi çiçeksiniz merak ediyorum şimdi hangi çiçek odlunuzu düşünün 5’e kadar sayıcam 5 dediğimde gözlerinizi açabilirsiniz
    _ Çocuklara neler hissettikleri sorulur
    _ Hangi çiçek oldukları sorulur
    _ neden o çiçeği seçtikleri sorulur



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #2
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    teşekkürler meralcim...
    Fundakahya likes this.
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #3
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL







    bu ne hız güLşah :P rica ederim neşeLi vakit geçirmeniz diLeğiyLe..
    Fundakahya likes this.



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #4
    Rabia PEKKAN (rpekkan) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Mart.2009
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    15,760
    @Rabia PEKKAN (rpekkan)







    çok teşekkürler canım

  • #5
    mavilim.mavilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    MERSİN
    Mesajlar
    5,615
    @mavilim.mavilim







    çok teşekkürler
    ÇOCUK SEVGİSİ,İNSAN SEVGİSİ İÇİN BİR İHTİYAÇTIR.

    M.KEMAL ATATÜRK

  • #6
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL







    güle güle uygulayın



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #7
    salihabaskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Nisan.2009
    Nereden
    yozgat
    Mesajlar
    2,161
    @salihabaskal







    teşekkürler


    keşke hep çocuk kalsaydımda
    kalbim yerine
    dizlerim acısaydı
    ......




  • #8
    LL_MeraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Mart.2009
    Nereden
    Bursa ;)
    Mesajlar
    2,166
    @LL_MeraL







    rica edeerim umarım eğlenceli vakit geçirirsiniz



    Batı Aşığı !

    @sevgininsinifi

  • #9
    hatice44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    16.Nisan.2009
    Nereden
    manisa
    Mesajlar
    81
    @hatice44







    çok teşekkürler
    Ne bir gemi tek demire bağlanır, ne de hayat tek bir ümide.http://www.onceokuloncesi.com/imageh...7edc273247.gif

  • #10
    asi_bebeim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20.Aralık.2009
    Mesajlar
    537
    @asi_bebeim







    ya çok tşkr ederim gerçekten çok lagzımdı işime çok yarayacak

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. Okul Öncesi Eğitimde Drama ve Drama Etkinlikleri
      Konu Sahibi Arz Forum MAKALE-ARAŞTIRMA ve BİLİMSEL YAZILAR
      Cevap: 16
      Son Mesaj : 05.Aralık.2018, 17:32
    2. çağdaş drama derneği DRAMA DERSİ NOTLARIDIR.
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum DRAMA ÇALIŞMALARI
      Cevap: 17
      Son Mesaj : 04.Aralık.2017, 11:53
    3. Drama Etkinlik Planları
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum ETKİNLİK HAVUZU ETKİNLİKLERİ
      Cevap: 28
      Son Mesaj : 12.Mart.2015, 00:23
    4. müzede drama örneği; bu drama özgünmü?
      Konu Sahibi nickini feriha koydum Forum DERSLER VE ÖDEVLER
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 15.Kasım.2011, 21:10
    5. Drama ve oyun planları lazım
      Konu Sahibi asi_bebeim Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 22.Şubat.2010, 02:26

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş