HAYVAN SESLERİ ÇIKARIYORUM VEYA HAYVANI İSİMLENDİRMEK İÇİN SESİNİ KULLANIYORUM.
Etkinlik Önerileri:
1. Çocuğun bildiği iki veya üç hayvan seçerek, bunlara ait resim veya oyuncak hayvanlar kullanın. Çocuğa hayvanın adım ve çıkardığı sesi söyleyin ve onu sesi tekrarlaması için teşvik edin.
2. Oyuncak hayvanlarla oynarken veya hayvan resimlerine bakarken, hayvanlardan birinin sesini çıkarın ve çocuktan hangi hayvanın bu sesi çıkardığını söylemesini isteyin.
3. Gün içerisinde eğer bir hayvan sesi duyarsanız (kedi miyavlaması, köpek havlaması. İnek mölemesi, ördek vaklaması) çocuğun dikkatini bu sese çekin. Sonra bu sesi taklit edin ki çocuk sesi tekrar duysun. Sesi çocukla beraber tekrarlayın ve sonra çocuğun kendi başına yapmasına izin verin.
4. Beraber, “Ali Babamın Çiftliği”, “Küçük Kurbağa” gibi hayvan sesleri içeren şarkılar söyleyin. Çocuk bütün kelimeleri söyleyemese bile sadece hayvan seslerine katılmasını sağlayın.
5. İçerisinde hayvan resimleri olan kitaplara bakın ve her birine işaret ederek o hayvanın sesini çıkarın. Çocuğu sizinle beraber sesi çıkarmaya teşvik edin. Eğer çocuk bunu yapabilirse, sadece resmi gösterin ve bakın bakalım çocuk doğru sesi çıkarabiliyor mu?