KENDİ VÜCUDUMDA 3 VÜCUT KISMIMI GÖSTERİYORUM.
Etkinlik Önerileri:
1. Çocuğu yıkarken, vücut kısımlarının adlarını öğrenebilmesi için vücut kısımlarını isimlendirin. Vücut kısımları hakkında şarkı söyleyin, örneğin, “Bay Mikrop”.
2. Her defasında sadece bir vücut kısmını isimlendirin ve gösterin. Çocuk bu vücut kısmını öğrendiğinde ve her zaman gösterebildiğinde başka vücut kısımları ekleyin.
3. Çocuğa “Burnum nerede?” diye sorarak sizin vücut kısımlarınızı gösterebileceği bir oyun oynayın. Eğer çocuk doğru gösterirse “Aferin, o benim burnum.” deyin.
4. Sabahları giyinirken veya giyinme soyunma oyunu oynarken bir boy aynasının önünde durun. Siz vücut parçalarınızı göstererek, isimlendirirken çocuğun da sizin hareketlerinizi (kendi vücut kısımlarım göstererek) taklit etmesini sağlayın. Sonra bir vücut kısmının adını söyleyin ve kendi üzerinizde göstermeden, onun dokunması için bekleyin. Eğer yaparsa, Aferin, o senin kolun.” deyin.
5. Bebeklerini yıkayın ve yıkarken değişik vücut kısımları hakkında konuşun. “Bebeğin karnını (burnunu, kulaklarını) yıkadın mı?”
6. Giyinme sırasında giyeceklerin vücudun farklı yerlerine giyileceği hakkında konuşun. Örneğin, çocuğa “Ayakkabılarını nerene giyiyorsun? Ayaklarına ayakların nerede?” deyin.