“HEPSİ BİTTİ/GİTTİ” SÖZCÜKLERİNİ KULLANIYORUM.

Etkinlik Önerileri:


  • Çocuk yemeğini bitirince “Hepsi bitti” deyin. Çocuğu kelimeleri tekrarlaması için cesaretlendirin. Kelimeleri kullandığında, ona “Evet, sütün hepsi bitti.” deyin.



  • Beraber bir süre oynadıktan sonra, en sevdiği oyuncağını bir an için saklayın ve “hepsi gitti” deyin. Kelimeleri hareketlerle birleştirmek için boş ellerinizi açıp “Hepsi gitti” deyin. Çocuğu tekrar etmesi için cesret1endirin. Çocuğun bir şey saklamasına izin verin ve size boş ellerini gösterirken onu “Hepsi gitti” demeye teşvik edin.



  • Biri odadan veya evden gittiğinde, çocuğa kişinin gittiğini söyleyin ve “Gitti” deyin. Çocuktan tekrarlamasını isteyin ve söylerse memnuniyetinizi belirtin. Çocuk kelimeleri söyleyince “Anneanne nerede ?“ diye sorun ve çocuğu “gitti” demeye teşvik edin.



  • Çocuk “Hepsi bitti” kelimelerini rahatça kullanmaya başlayınca bunu başka kelimelerle beraber kullanmasını sağlayın. “Hepsi bitti/gitti” dediğinde ona “(süt, baba, top v.s.) hepsi bitti/gitti” deyin. Ona “Neyin hepsi bitti/gitti” diye sorun.



  • “Hepsi bitti/gitti” ve “Daha” kelimelerini’ kullanarak bir oyun oynayın. Bir oyuncağı saklayın ve çocuk “Hepsi gitti” dedikten sonra “Daha” deyince oyuncağı ortaya çıkarın. Önce hareketleri yaparken, sözcükleri siz söyleyerek ona model olun.