22 Milyon Çocuk Obezlik Riski Altında


Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Sevinir, dünyada 5 yaş ve altında 22 milyon çocuğun ağır obezite tehdidi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, Türk Kanser Araştırma Vakfı Bursa Şubesi ve Bursa Lösemili Çocuklar Yardımlaşma Derneği'nce düzenlenen ''Obezite ve Kanser'' konulu panel, Konak Kültür Evi'nde yapıldı.

Prof. Dr. Betül Sevinir, obezitenin sadece Türkiye değil tüm dünyanın en büyük düşmanı olduğunu söyledi. Hızla gelişen ve büyüyen dünyada obeziteyi ''21. yüzyılın vebası'' olarak nitelendiren Sevinir, son 20 yılda obezite oranının gelişmiş ülkelerde 2, gelişmekte olan ülkelerde ise 4 kat arttığını bildirdi.

Dünya genelinde insanların hızla obezleştiğini ve bunun en çok kadınlarda görüldüğünü ifade eden Sevinir, ''Dünyada 5 yaş ve altında 22 milyon çocuk ağır obezite tehdidi ile karşı karşıya. Yani her 10 çocuktan biri obezite ile mücadele etmek zorunda. Obeziteden kurtulmak, tüm kanser çeşitlerinden yüzde 30 kurtulmak demektir'' dedi.



.ALINTIDIR.