SPORUN SAĞLIK İÇİN ÖNEMİ

İnsanın toplum kurallarına uygun olarak yaşayabilmesi, iyi ilişkiler kurabilmesi, sağlıklı ve dürüst davranabilmesi, düşünce gelişiminin yanında, bedensel ve ruhsal gelişimine de bağlıdır.

Bedensel yönden sağlıklı olan insan biz duygusunu geliştirerek, takım ruhunu ve kendine güvenini kazanmış, milli ve manevi amaçların niteliklerini taşıyan, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine saygılı, vatanını ve milletini seven; başta Atatürk olmak üzere Türk büyüklerini kendine örnek alan, davranışlarını kontrol edebilen, doğru, temiz, düzenli, öz güveni, disiplin, özgür zamanlarını yararlı ve zevkli çalışmalarla değerlendirebilen birer vatandaş olarak yetişmelerinin gerektirdiği her türlü organize fiziksel faaliyetler Beden Eğitimi çalışmalarıyla gerçekleştirilmektedir.

Okulumuzda; Basketbol, Futbol, Voleybol, Hentbol, Badminton, Tenis, Masa Tenisi, Halter, Step, Aerobik, Jimnastik, Atletizm branşları yapılmaktadır.
Eğitim ve öğretim sürecinde karşılaşılan soruların çözümünde Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi ile işbirliği yapılarak, sorunların sağlıklı bir şekilde çözümüne çalışılmaktadır.


Okullar arası faaliyetlere okulumuz, futbol, basketbol, badminton, masa tenisi ekipleri ile katılmaktadır. Hafta sonları ise öğrencilerimize yönelik basketbol çalışmaları yapılmaktadır.

Kişisel Yönden Sporun Önemi: İyi bir moral ölçüleri içerisinde gelişmiş kemik, kas yapısı ve iyi bir duruş alışkanlıkları kazandırır.
Kültürel zevk, duyarlılık sağlar.
Serbest zamanları değerlendirme davranış ve becerileri kazandırır.

Toplumsal Yönden Sporun Önemi: Yeni bir gün ve faaliyete istekli ve kuvvetli başlamayı sağlar.
Toplumsal sorumluluğu geliştirir.
Kendini kontrol etmeyi, başkalarına kurallara saygıyı öğretir.
Ölçülü ve planlı bir şekilde çalışmayı ve dinlenmeyi öğretir.
Birlikte olma, birlikte iş yapma ve bireyin toplumda kendisini belirlemesine olanak verir.

Gençler için Spor Eğitiminin Önemi: Spor etkili ve çekici bir eğitim unsurudur.
Bireyi topluma hazırlar.
Kişiyi toplumun en önemli ve onurlu bir üyesi yapar.
Genç nesillerin yapıcı, yaratıcı ve üretici olmasında sosyal kaynaşma ve kültürel kalkınmaya büyük etkisi olmaktadır.
Spor bir tedavi yöntemidir.
Toplumların eğitim ve kültür düzeylerini artırır.

.alıntıdır.