Kemik Gelişimi Neden Önemlidir?


Kemikler, çocukların gelişen vücutlarının iskeletidir. Kemikler, sürekli gelişim halinde olan, yaşayan dokular olsa da en fazla üretimi çocuklukta yaparlar. Bu sebeple bu yaşlarda kemik gelişimine her zamankinden fazla dikkat etmek gerekir. Bu yaşlarda çocuklara kazandırılacak doğru beslenme ve egzersiz alışkanlıkları, hayatları boyunca sağlıklı kemiklere sahip olmalarını sağlayacaktır. Bu alışkanlıkları kazanmamış olan kişilerde ileriki yaşlarda osteoporoz riski daha yüksektir.
Beslenmenin rolü
Kalsiyuma ek olarak protein, kemik güçlenmesinde büyük bir rol oynar. Büyüme sırasında, kötü beslenme, yetersiz kalori ve protein alımı kemiğin gelişim sürecini bozar. Düşük protein alımının etkisi iskelet bütünlüğüne de yansır.
Anneler ne yapabilir?
Anneler, çocuklar için bir rol modeldir. Bu sebeple annelerin de beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmeleri önemli bir konu... Kalsiyum, D vitamini ve protein açısından zengin gıdalar her zaman tercih edilmeli.
Her gün düzenli olarak yaklaşık 40 dakika fiziksel aktivite yapan çocukların, yaşıtlarından daha güçlü kemiklere sahip olduklarını biliyor muydunuz?


.alıntı.