Biberonla Emzirme

Bebeği biberonla beslemek, kolaylık açısında sıkça tercih edilen yöntemlerden biri... Mamanın hazırlanması ve biberonun temizliği zahmet gerektiriyor gibi görünse de aslında o kadar da zor değil. Biberon kullanırken tercih edebileceğiniz mamalarla başlayalım…
Mama Seçimi
Doktorunuza danışarak içerdiği yağ, şeker, sodyum ve protein açısından bebeğinize en uygun mamayı seçmeniz gerekir. Süte alerjisi olan bebekler için özel mamalar tercih etmelisiniz. Raflarda bulabileceğiniz mamalar arasında kullanıma hazır, küçük şişelerde satılanları temin edebilirsiniz. Hazırlaması daha fazla zaman gerektiren toz ya da konsantre sıvı mamalardan da kullanabilirsiniz.
Pratik ve güvenli besleme
Mama hazırlamaya başlamadan önce ellerinizi yıkayın.
Mamanın son kullanma tarihine ve talimatlarına dikkat edin. Paketi zarar görmüş ya da ezilmiş mamaları kullanmayın. Kullanmadan önce mama paketini de temizleyin.
Kalan mamaları kullanmayın. Her besleme işleminden önce mamayı taze hazırlayın.
Biberonları daima temiz bırakın.
Biberonu bebeğin eline bırakmayın.
Her iki kolunuzu da değişimli kullanın ve bebeğinizle temas kurmaya özen gösterin.
Sevginin Önemi
Bebeğinizi beslerken aceleci davranmayın. Hem kendinize hem bebeğinize zaman tanıyın. Onunla yakınlık kurmaya özen gösterin. Sevginizi ve sıcaklığınızı hisseden bebek huzursuz olmaz. Böylece siz de daha az yorularak bebeğinizi doyurmuş olursunuz. Aranızdaki uyum ikiniz için de beslenme eylemini kolaylaştırır.

.alıntı.