5 yaşındaki çocuğun uykuda yatağını ıslatması anlamına gelen enürezis noktürna, 100 çocuktan 15’ini etkiliyor. Çocukların ve ailelerin tedaviye pozitif yaklaşımlarını sağlamak ve çocukları motive etmek amacıyla 'Mutlu Sabahlar' resim yarışması düzenleniyor. Mutlu Sabahlar Resim Yarışması” ile enürezis noktürna tanısı konan çocukların tedavi gördükten sonra, yani gece yatak ıslatma sorunları son bulduğunda, nasıl bir yaşam hayal ettiklerini resmetmesi bekleniyor.

Ferring İlaç’ın katkılarıyla, Çocuk Nefroloji Derneği tarafından düzenlenen yarışma çocuklara, resim yoluyla kendilerini ifade etme fırsatı sunuyor.

5 yaşına gelmiş bir çocukta yatak ıslatma tıbben normal karşılanmıyor. Can sıkıcı bir durum olması nedeniyle kimi zaman aile içerisinde konuşulmak istenmeyen bu rahatsızlığın üstünün kapatılması da tedaviyi zorlaştırıyor.

Uzmanlar, yatak ıslatma sorununun kendiliğinden geçmesini beklemenin doğru olmadığını söylüyor. Çocuğu ruhsal açıdan zor durumda bırakabilen bu rahatsızlığın zamanında tedavi edilmesi gerekiyor.

Mutlu Sabahlar Resim Yarışması, enürezis noktürna hakkında toplumda farkındalık yaratmak, hem çocukların hem de ailelerinin tedaviye pozitif yaklaşımlarını sağlamak ve çocukları motive etmek amacıyla düzenleniyor. Yarışma 5-12 yaş aralığındaki çocukların katılımı ile gerçekleşecek ve 2 ayrı yaş kategorisinde yapılacak.

Yarışmaya katılmak isteyen çocukların resimleriyle birlikte katılım formlarını 28 Kasım 2011 tarihine kadar, “Artı Değer Stratejik İletişim Danışmanlık, Darüşşafaka Mah. 7. Gazeteciler Sitesi, A1 Blok, Kat:1 Daire:7 İstinye / İstanbul” adresine göndermeleri gerekiyor. Aileler yarışma katılım formunu ve yarışma materyallerini doktorları aracılığıyla temin edebilecek.

ntv