Diyabet hastası çocukların eğitimlerinde müzik, dans ve şarkı yöntemini kullanan 'Diyabeti Öğreniyorum DVD Eğitim Seti'nin birinci serisi, 'Diyabet Nedir?' ismi ile basıldı.
Erken yaşta diyabetle tanışan çocukların diyabetle yaşamı öğrenmeleri şart. Kendi kendine bakım bilgisi edinerek, kan şekeri seviyelerini takip etmeyi, insülin dozlarını buna göre ayarlamayı, sağlıklı beslenmeyi, düzenli egzersiz yapmayı öğrenmeleri gerekiyor. Bu sayede kendilerine güvenerek sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri mümkün.

Küçük yaşta diyabetle tanışarak, yaşam boyu sürecek bu yeni durumlarına adapte olmaları çocuklar için çok kolay değil. Kimi zaman diyabetlerini kabullenme ve adapte olma süreçleri uzayabiliyor, bu dönemde diyabet konusunda bilgi edinmeyi reddedebiliyorlar.

‘Diyabeti Öğreniyorum DVD Eğitim Seti’nin amacı da, çocuklara diyabeti alışılagelmiş yöntemlerle değil, eğlendirerek öğretmek. Bu amaçtan yola çıkılarak hazırlanan DVD, diyabeti çocuklara çizgi film şeklinde, animasyonlu, şarkılı, müzikli olarak anlatıyor.

Türkiye’de bir ilk olan “Diyabeti Öğreniyorum DVD Eğitim Seti”, çocuklara, diyabeti, belirtilerini, kan şekeri ölçümünü, doğru insülin uygulamasını, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz gibi bilgileri şarkılı çizgi filmlerle anlatıyor. Diyabetli çocukların, diyabetle sağlıklı yaşamı öğrenmelerini kolaylaştırmak ve eğlenceli hale getirmek için hazırlanan DVD seti 4 ayrı bölümden oluşuyor.


Diyabet hastası çocuklar ve aileleri bu seti, Hayat Çok Değerli Kulübü aracılığı ile ücretsiz edinebilecekler.

'HAYAT ÇOK DEĞERLİ' KULÜBÜ HAKKINDA
Abbott Diyabet Ürünleri tarafından kurulan Hayat Çok Değerli Kulübü, yaşamı diyabetle birlikte sürdüren, ancak diyabetin hayatın değerini eksiltmediğini bilen her yaştan diyabetliyi buluşturan bir sosyal platform. Hayat Çok Değerli Kulübü ile diyabetliler; görüşlerini birbirleriyle paylaşıyor, keyifli aktivitelerde buluşuyor ve kendilerini çok daha özel hissediyor.

Kulübün web sitesine www.hayatcokdegerli.com linkinden ulaşılabiliyor.

TİP 1 DİYABET DAHA ÇOK ÇOCUK VE GENÇLERİ ETKİLİYOR
Pankreasın insülin üretimini tamamen durdurması sonucu ortaya çıkan Tip 1 diyabet, bütün yaş gruplarını etkileyebileceği gibi genellikle gençlerde görülüyor. İnsülin eksikliği kandaki şeker dengesinde ani değişiklere neden olabileceğinden, Tip 1 diyabetlinin sağlıklı yaşam için kan şekerini düzenli olarak ölçmesi çok önemli. Düzenli takiple kan şekerinin gün içerisindeki değişimi yakından izlenebilir. Böylece sürdürülen diyabet tedavisinin ne kadar etkili olduğu gözlemlenebilir ve kan şekeri seyrine uygun bir tedavi biçimi belirlenebilir. Bu da diyabet kaynaklı kısa ve uzun vadeli sorunlara zamanında müdahale etme imkanı doğurur. Ayrıca kan şekeri değeri seyrine göre diyabet hastasının hayatını düzene sokacak beslenme, egzersiz gibi günlük aktiviteler programlanabilir. Bütün bunlar diyabet hastasının yaşam kalitesini önemli ölçüde artırır.
ntv