- Uzmanlara göre, dökülenlerin yerine yeni ve gür saçlara sahip olmak için yaptırılan işlemler, artık daha az zahmetli ve başarı oranı da yüksek olarak uygulanıyor.

Dermatoloji uzmanı Dr. Ekrem Civaş, yeni geliştirilen tekniklerle artık saç ekiminde daha verimli sonuçlar elde edilebildiğini, saçlı deriden kısa sürede yüksek sayıda kök alınabildiğini belirtti.

Hassas cihazlarla eskiye göre daha fazla sayıda saç kökü toplanabildiğini dile getiren Civaş, ''Eskiden toplama işlemi sırasında köklerin yüzde 30-40'ı hasar görürken artık bu oran yüzde 5'in altına düştü'' dedi.

Son gelişmeler sayesinde ayrıca, önceki yıllardaki gibi saç ekimi sonrasında alında ve göz altlarında şişlik ve ağrı meydana gelmediğini, kafanın arkasında saçların alındığı bölgede iz oluşmadığını ifade eden Civaş, ''Kullanılan yeni tekniklerle artık doğal olmayan saç çizgileri ve yönler ortaya çıkmıyor'' diye konuştu.

Bu yıl içinde açıklanan son çalışmalara göre, saç cerrahisine uygun hasta oranının yüzde 20'lerden yüzde 80'lere çıktığını kaydeden Civaş, ''Artık sadece saç değil, aynı zamanda kaş, bıyık ve kirpik ekimi de yapılıyor'' dedi.


Saç ekimi ile ilgili bilinmesi gerekenler

Saç ekimiyle ilgili bazı yanlış inanışların bulunduğunu ifade eden Civaş, saç ekimi ile ilgili bilinmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

Başka bir bölgeye nakledilmek üzere alınan saç kökünün yerine yenisi çıkmaz. Toplama yapılan bölgedeki kökler sonsuz değildir, yerine yenisinin gelmesi söz konusu olamaz.

Saç ektirmek demek, kafadaki açık bölgenin tamamen saçla kaplanması anlamına gelmez. Kişinin sahip olduğu kök miktarına göre belirli bir bölgeye nakil yapılarak da estetik bir görünüm sağlanabilir.

Verici bölgede yeterli kök varsa, saç çizgisi doğal bir şekilde dizayn edilmişse,santimetrekareye yeterli miktarda saç ekilmişse yüzde yüz doğal saçlar elde edilebilir.

Sadece erkekler değil, kadınlar da saç ekimi için uygundur. Bazı kadınlarda yapısal olarak şakaklarda açıklık bulunabilir. Bu kadınların saç çizgisi öne alınarak daha estetik bir görünüm yaratılabilir.''

ALINTI