Tırnak hastalıkları genellikle manikür ya da pedikür için kullanılan aletlerin yeterince sağlığa uygun olmaması, ellerin su ve kimyasal temizlik maddeleriyle uzun sürede temas halinde olmasından kaynaklanır. Bu nedenlerden dolayı kuaförde manikür, pedikür yaptırıyorsanız mutlaka güvendiğiniz ve temizliğinden emin olduğunuz bir yer seçin… Evde manikür, pedikür yapıyorsanız kullandığınız aletleri özenle temizleyip, dikkatlice kurutun. Temizlik yaparken özellikle bulaşık yıkarken ellerinize mutlaka eldiven takmalı deterjanın zararlı etkilerinden korumalısınız.

Kırılan tırnaklarınızı güçlendirmek, sararmış rengini açmak için evinizde bir pratik bir bakım yöntemi uygulayabilirsiniz. Cam bir kâsenin içinde eşit miktarda limon suyu ve gliserini karıştırın. Gece uyumadan önce tırnaklarınıza sürün. Sabah uyandığında gözle görülür biçimde güzelleştiklerini göreceksiniz.

Oje; tırnak sağlığı için dikkatli seçilmesi gereken bir kozmetik üründür. Kalitesiz ojeler tırnaklarınızın renginin solmasına, kırılmasına ve incelmesine neden olabilir. Söz konusu sağlığınız ve güzelliğiniz olduğu için mutlaka tercihinizi kaliteli ojelerden yana yapın. Tırnağınıza sürdüğünüz bir oje ne kadar çabuk kuruyorsa ve tırnak uçlarından eriyip gitmiyorsa kadar kalitelidir. Eskimiş ve kurumuş ojeler tırnaklarınıza zarar verebilir. Bu nedenle süresi dolmuş ojelerinizi kullanmayın.

Koyu renkli ojeleri kolayca sürebilmek ve asetonla kolayca temizleyebilmek için tırnaklarınıza önce bir kat parlatıcı oje ardından koyu renk oje sürebilirsiniz.

Koyu renkli ojeler tırnak renginizin sararmasına yol açabilir. Tırnaklarınızı dinlendirmek için mola verip oje sürmemeye çalışmalısınız.

Ojelerinizi çıkarken pamuk üzerine aseton dökerek temizleyebileceğiniz gibi kendinden asetonlu mendilleri tercih edebilirsiniz. Asetonlu pamuğu ya da mendili tırnağınızın üzerinde bir süre bekletip yukarı aşağı doğru hareketlerle kolayca temizleyebilirsiniz.