Geceleri biz uyurken cildimiz kendini onarıyor. O halde neden ona daha çok destek olmayalım?



Uykunun insan sağlığına bir çok faydası olduğu su götürmez bir gerçek. Aynı şekilde güzelliğimizin en etkili ilacı olduğunu da biliyor musunuz? Çünkü cildimizi koruyan kolajen ve elastin dokuları geceleri yeniden oluşuyor. Yani biz uyurken aslında güzelleşiyoruz.

Güzelliğinize daha çok katkıda bulunmaya ne dersiniz?


"Retinol" içeren gece kremleri

Gece kremleri biyolojik saatimize uygun olarak geliştirildiklerinden, biz uyurken onlar bizi güzelleştiriyor. En etkili gece kremlerini "retinol" içerenler olarak ayırabiliriz. Bu kremlerin içinde yüksek oranda A vitamini bulunuyor. A vitamini gece kremlerinde yer aldığında, kolajen üretimini destekliyor, kırışıkların giderilmesine yardımcı oluyor ve izlerin yok edilmesini sağlıyor.


Bitkisel karışımlar, çinko ve soya
Cildin yenilenmesine ve onarımına destek veren bir diğer madde de, "Co-enzim Q10". Q10 hücre fonksiyonlarını hızlandırmaya yardımcı oluyor. Gece boyunca ciltteki kırışıkları azaltmaya yardımcı olan diğer maddeler arasında, cildin doğal kolajen yapısına destek veren bitkisel karışımlar, çinko ve soya karışımları bulunuyor.


Aromatik kokular

Aromatik kokular sadece ruhsal olarak rahatlamamıza yardımcı olmuyor, aynı zamanda cildimizin gerginliğini de alıyor. Örneğin lavanta spreyini uyumadan önce yastığınıza sıkın. Nasıl güzel uyuduğunuza inanamayacaksınız. Ayrıca haftada bir kez, ellerinize bolca krem sürün, eldivenlerinizi giyin ve bu şekilde uyuyun. Sabah kalktığınızda bebek gibi pürüzsüz ve yumuşacık ellere sahip olacaksınız!