Kızıl, sarı, kahverengi, kırmızı, siyah, platin, röfle, gölge, pembe, mor hatta yeşil… Saçlarımıza değişik renklerde boyalar uygulamayı seviyoruz. Peki, saçlarınıza gereken özeni gösteriyor musunuz?

Boyalı saçlara normal saçlardan fazla bakım yapmak gerekir. Saçın rengini, sağlığını, dolgun görünümünü, parlaklığını korumak için doğru şampuanı ve doğru bakım yöntemini seçmek gerekir.
Koyu tonlardaki saç boyalarını kullanan kadınların en büyük şikâyeti renginin hemen solması ve donuklaşmasıdır. Bu noktada saçınızdaki boyanın akmasına neden olmayacak şampuanları seçmek gerekir. Kuaförlerin yaptıkları işlemleri göz önünde bulundurun. Radikal bir renk değişikliği yapmak istediğinizdeki altta kalan boyayı temizlemek için kepeğe karşı ya da bebekler için hazırlanmış şampuanları, sabunları kullanırlar. Boyanın hemen akmaması için bu tür şampuan ve sabunları saçınızı temizlemek için kullanmamaya özen gösterin.
Saç rengini korumak için kepek şampuanı kullanmamak doğrudur ancak saçınızdaki kepeklerle yaşamak zorunda değilsiniz. Kepek şampuanı kullandığınız durumlarda içeriğinde saçınızın rengine yakın maddeler bulunduran saç kremleri kullanabilirsiniz. Özellikle kızıl tonlarındaki saç renkleri için üretilmiş kızıl renk içerikli saç kremleri bulunmaktadır.
Boyalı saçların sağlığını korumak için mutlaka nemlendirme yapılmalıdır. Bu işlem için kaliteli bir saç kremi kullanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi saç kremi saç diplerine değil sadece saç uçlarına uygulanmalıdır. Aksi takdirde saçlarınız dökülebilir. Saç kremi ayrıca daha uzun süre saç renginizin canlı kalmasına yardımcı olur.
Güneş ışıkları saçınızın renginin solmasına neden olabilir. Bu sebeple güneşlenmeden önce saçlarınıza koruyucu bir bakım kremi ya da şapka takmayı ihmal etmeyin.
Saçlarınızı kuruturken fön makinesini yüksek sıcaklıkta kullanmayın. Aksi takdirde saçlarınız elektriklenir, saç uçları kırılarak istemeyeceğiniz bir görüntünün ortaya çıkmasına neden olur.
Haftada bir kez saçınızı nemlendirecek, rengini koruyacak bir saç maskesi uygulayın. Hem saçın rengini hem de saç derisindeki yağı dengesini korumak için saçlarınızı gün aşırı yıkamaya özen gösterin.