Kepek çok sık karşılaşılan bir saç problemi. Aktarlardan kolaylıkla sağlayacağınız bitkilerle evinizde hazırlayabileceğiniz çeşitli karışımları uygulayıp bu soruna son verebilirsiniz. İşte kepek sorunu olanlar için derlediğimiz bitkisel çözüm önerileri:

Saçınız hem yağlı hem kepekliyse:

3 çorba kaşığı hint yağı, bir çorba kaşığı keten tohumu yağı, bir çorba kaşığı elma sirkesi, bir çorba kaşığı bal, E-vitamini ampulü ve bir tatlı kaşığı tuzu karıştırıp saç diplerinize sürün.

Saçlarınıza hem canlılık ve parlaklık verip hem de kepeği önlemek istiyorsanız:

4- 5 gram ısırgan otunu kaynamakta olan 750 ml suyun içinde 4 dakika kadar kısık ateşte haşlayınız ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra süzün.Eğer saçlarınız temizse bu su ile saçınızı yıkayıp, yarım saat etki ettirin. Ardından sadece su ile saçınızı yıkayın ve kurutun. Eğer saçlarınız kirliyse saçınızı önce şampuanla yıkayın ve ardından aynı işlemi uygulayın.

Hem saç tellerinizi kalınlaştırmak hem de kepekten kurtulmak istiyorsanız:

Aktardan 100’er gram alacağınız eetha, amla ve shikakai’yi karıştırın ve 2 litre suyun içinde sıvı hale gelene kadar kaynatın. Bu karışımı bir ay boyunca şampuan niyetine kullanın.

Zaten bir kepek şampuanı kullanıyorsanız:

Kullandığınız kepek şampuanının içine 2 adet aspirin atın ve çözülmesini sağlayın. Ardından bu şampuanla saçlarınızı yıkayın.