Yaşlanıyorum diye üzülmeyin. İşte size gençlik iksiri aşılayacak 15 metot...

1- Botox

Bir çeşit bakteriden elde edilen toksindir. Zamanla ortaya çıkan her türlü mimik çizgilerinin tedavisinde kullanılır. Alın, göz, ağız çevresi çizgileri, boyun gevşemelerinde kullanılır. Kol altı, ayak, el terlemelerinin önlenmesinde, boyundaki kas tutulmalarında, gerilimli baş ağrısı ve migren tedavisinde oldukça iyi sonuçlar vermektedir.

2- New – Fill

İçeriği beta laktik asittir. Uzun yıllardır, değişik amaçlarla tıpta kullanılmakta olan bir maddedir. Zamanla ciltte oluşan çizgileri doldurmak amacı ile de kozmetik uygulamaya girmiştir. Yavaş yavaş ve çok dikkatli olarak, belirli aralıklarla enjekte edilmelidir. Doğal orijinli olup, kalıcılığının 1,5-3 yıl arasında olabilmesi iyi bir avantaj sağlar. Uygulandığı bölgede doku oluşmasına yol açmaktadır. Bu dokunun oluşma hızı ve yoğunluğu kişilere göre çok değişik bir şekilde olabilmektedir. İnce çizgilerden çok, derin çizgilerde ve çöküntülerde başarılı olmaktadır.

3- Restylane, Matridur

Hyaluronik asit içeren ürünlerdir. Molekül büyüklüklerine göre kalıcılık süresi değişse de, genelde yine kişilere ve uygulama şekline göre dört ila sekiz ay arasında düzeltici etkisi sürmektedir. Çizgileri doldurmak amacı ile kullanılır.

4- Coll Touch I I

1320 dalga boyunda, Nd-Yag lazerdir. İşlem anında cilde sıkılan buz sprey, cildin üst yüzeyinde lazerin yakma etkisini önler, doğrudan cilt altı doku etkiyi alır. Cilt altı dokudaki kollajen, elastin gibi maddeler ısınır ve bu dokuların yeniden oluşması için uyarı olur. Yeni oluşan doku daha sağlıklı olduğu için, daha sıkı ve gergin bir cilt oluşur. Yüz ve boyun dahil vücudun her yerinde, zamanla ortaya çıkan ince çizgileri, cilt gevşemesini ortadan kaldırmak için, güvenle kullanılabilmektedir.

5- Epilasyon lazerleri

Lazer epilasyon, uygun dalga boyundaki lazer ışınlarını kullanarak, vücudun çeşitli bölgelerindeki kıl köklerinin zayıflatılması ve zaman içerisinde yok edilmesidir. Artan talep doğrultusunda ve değişen teknoloji ile her gün yeni lazer cihazları geliştirilmektedir. Lazer ışığı, epilasyonda iki önemli vücut yapısı tarafından tutulur. Melanin (cilde rengini veren koyu renkli pigment) ve oksihemoglobin (kandaki oksijen taşıyan molekül). Melanin kıl ve kıl kökünde bulunduğundan lazer ışığını daha çok tutar ve ısınır. Kıl köklerinin zayıflamasını ve uygun, gelişmiş tüylerin yok edilmesini sağlar.Kliniğimizde lazer epilasyon işlemleri yaz aylarında ve ayrıca solaryum sonrası da rahatlıkla uygulanarak ince ve kalın tüylerin yok edilmesinde güvenle kullanılmaktadır.

6- S – Lift

İnsanlar yaşlandıkça, yer çekiminin, güneş ışınlarının, genetik faktörlerin, stresin, beslenme koşullarının, sigara ve alkolün olumsuz etkileri yüzlerinde görünmeye başlar. Günümüzde bu sorunların ortadan kaldırılması için, ilerleyen teknoloji sayesinde, tam bir yüz germe operasyonunun yerine, küçük müdahalelerle sorun olan bölge düzeltilebilmektedir. S-lift yöntemi de bu küçük işlemlerden biridir. Lokal anestezi ile yanağın orta kısmında yer alan sarkma, kulağın önünde açılan kesi hattı sayesinde, fazla deri ve dokuların yana çekilip gerilmesiyle, ortadan kaldırılmaktadır.

7- Homeopati

Doğal yollarla vücuttan toksit madde uzaklaştırılması, selülit tedavisi, daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilt, vücut ve zihin açısından rahatlama sağlayan sağlıklı bir yaşam programıdır. Tamamen doğal yollardan beslenme, düzenli egzersiz,doğal yollardan vücuttan toksit madde atımı, rahatlatıcı özel taşlar, yağlar ve kremler sayesinde daha kaliteli bir yaşam elde edilmeye çalışılır. Homeopati yöntemi dünyada çeşitli yerlerde uzun yıllardır bilinen ve uygulanan bir yöntem olmakla birlikte, son yıllarda popülerliği giderek artmaktadır. Bu yöntem sayesinde sağlıklı yaşama bağlı olarak çok daha güzel bir görünüm elde edilebilmektedir.

8– Kelasyon

Mineraller hayatın temel taşlarıdır. Çevresel koşullardan, yiyeceklerden, içme sularından, sigaradan ve alkolden aldığımız bütün element ve mineraller vücudumuzda belli bir seviyeyi geçtiği zaman toksit etki yaratmakta ve vücudumuzun mineral dengesini bozarak çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Kelasyon terapisinin amacı, toksik seviyeye geldiğinde vücuda zarar verebilecek mineralleri vücuttan uzaklaştırmak, böylece vücut ve cilt sağlığını korumaktadır. Bu tedavi yöntemi saç mineral doku analizinden elde edilen sonuçlara göre yapılmaktadır.

9– Liposhaping

Liposhaping dünya çapında yapılan en yaygın estetik işlemlerdir. Liposhaping işlemi ile vücudun herhangi bir bölgesinde yağları çıkarabilir, özellikle diyete ve egzersize cevap vermeyen yağların çıkarılmasında kullanılır. Kadınlarda bu yağ blokları yaygın olarak kalçada, uyluk bölgesinde, karında, dizde ve kolda bulunur. Erkeklerde bu yağ dağılımı başlıca karındadır. Ayrıca erkeklerde göğüs büyümesi (gynecomastia ) liposhaping işlemi ile engellenebilir. Yüz, boyun, yanak liposhaping işlemi ayrı ayrı veya bir kombinasyon içinde yapılabilir. Lokal anestezi ile yapılmakta, sadece küçük şekil değişikliklerinde uygulanmaktadır. Kilo vermek için kullanılan bir yöntem değildir.

10– Mezoterapi

İki nedenle uygulanmaktadır:

- Cildin beslenmesi ve daha sağlıklı olması,
- Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisi.

Amaca göre hazırlanacak solüsyonun içeriğine farklı maddeler eklenmektedir. Bu maddeler doku besleyici veya dolaşım düzenleyici özelliktedirler. Normal bir enjektörle veya mezoterapi tabancası denilen, içine enjektör yerleştirilerek otomatik atışlarla solüsyonun deri içine verildiği bir yöntemle uygulanabilir.

11– Kimyasal peeling

Peeling için kullanılan maddelerin en iyi bilinen örnekleri meyve asitleri (glikolik asit) ve triklor asetik asittir. Kişinin ihtiyacına göre değişik konsantrasyonlarda ve sıklıklarda uygulanır. Uzman doktor tarafından yapılmasında yarar vardır. Ciltteki lekeleri, gözenekleri azaltır, cilt kalitesini düzeltir. Peeling uygulamaları esnasında güneşten korunmak gerekmektedir. Çok yüksek konsantrasyonlarda uygulandığında daha derin etki yapmakta ve belirli bir iyileşme süreci (1-2 hafta ) gerekmektedir.

12– Damar lazerleri

Uzun süre ayakta kalma, çok fazla güneşlenme, şişmanlık, doğum ve genetik gibi bir çok faktöre bağlı olarak zamanla ortaya çıkan kılcal damarları, lazer ışınları kullanarak ortadan kaldırma veya azaltma metodudur. Lazer seçilmiş dalga boyundaki lazer ışığı, çevre dokuları etkilemeden sadece tedavi edilen bölgeye etki eder. Her geçen gün yeni damar lazeri modelleri geliştirilmektedir.

13– LPG, Silk Light Therapy

Selülit halen tam anlamıyla tanımlanamamakla birlikte, muhtemelen deri altındaki fibröz bölmenin çökmesi sonucu meydana gelmektedir. Selülit inişli – çıkıntılı veya portakal kabuğunun yüzeyi gibi görünen cilt ile karakterize olur. Silk Light tedavisi çukurlara nazikçe vakum uygular ve selülit koşullarının oluştuğu hipodermis tabakasına masaj yapar. Böylelikle dolaşım artırılır deri altındaki ve daha derindeki yağ ve kas tabakaları uyarılır. Arttırılan kan akışı yağ hücrelerinin büzülmesine yardım eder. Ayrıca Silk Light’ın mekanik hareketi dermis tabakasını uyararak derinin üst tabakasına ilave olan ölü hücrelerin pul pul dökülmesini artırır.

14– Medikal kozmetikler

Pürüzsüz ve mükemmel bir cilt şüphesiz herkesin hayalidir. Son zamanlarda meyve asitleri, C vitamini, A vitamini gibi bilimsel verilerle onaylanmış maddelerin kozmetiklerde kullanımı giderek yaygınlaşmakta ve bunların çoğu bir cilt hastalıkları doktoru önerisine göre kullanılmaktadır. Öncelikle cilt tipiniz ve sorunları tespit edilerek uygun medikal kozmetik ürün saptanır.

15– Mikrodermabrazyon

Mekanik bir peeling yöntemidir. Belirli aralarla, cildin kalitesini artırmak için yapılır. İçinde mikro elmaslar şeklinde kristaller bulunan bir cihazla, yine ihtiyaca göre ayarlanan basınçlarda uygulanır. Yüzeysel bir peeling’dir. Amaç üstteki ölü derinin gitmesi ve alttan sağlıklı derinin gelmesini sağlamaktır. Daha canlı ve daha genç bir görünümü elde etmek için uygulanan mikrodermabrazyon yöntemi, cerrahi olmayan, güvenli ve etkili bir cilt bakım yöntemidir.

www.melisaeczacibasi.com
alıntı