Cilt Güzelliği - Cildimiz ve Vitaminler


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Cilt Güzelliği - Cildimiz ve Vitaminler

  • #1
    Cihan ÇAĞLAYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    Şanlıurfa
    Mesajlar
    5,536
    @Cihan ÇAĞLAYAN



    Cilt Güzelliği - Cildimiz ve Vitaminler





    Vitaminlerin cilde faydası uzun süredir bilinen bir gerçek. Vitamin eksikliği cildin cansız, kuru veya fazla yağlı olmasına neden olabilir. Cilt sağlığını korumak için A, E, C, D Vitaminleri gibi vitaminlere ihtiyaç duyar.E ve C Vitaminleri en basit antioksidan türleridir. Antioksidanlar sayesinde cilt kendini güneş ışınları ve çevre kirliliği gibi etkenlerden korur. C vitamini ise cildin kendini tedavi etmesi için gereklidir. Cildiniz ve Vitaminler konusunda daha geniş ve yararlı bilgiler için dosyamızın konularına göz atın , yararını göreceksiniz...

    Beslenme, cilt bakımı ve vitaminlerGazetelerde sağlıklı cilt ya da cilde sağlığını kavuşturma konusunda sayısız yorum ve makale okuyoruz. Sağlıklı cilt, yeterli şekilde nemlendirilmiş sağlıklı bir epiderm ile birlikte dengeli beslenme ve güneş ışınlarından korunmakla mümkün olur.

    Yorgun, stresli ve yanlış beslenen kişilerin cildi bunu hemen yansıtır. Günlük vitamin kullanımının yararı senelerden beri biliniyor; ancak sağlıklı beslenme ile cilt sağlığı arasındaki bağlantı ancak son senelerde dikkate alınmaya başlandı. Vitaminlerin antioksidan etkileri cilde doğrudan uygulanan ürünlerle senelerdir kullanılıyor. Ama sindirim yoluyla alınan vitaminlerin yararına yakın zamana kadar önem verilmemişti. Yapılan araştırmalar belli vitamin ve minerallerin sindirim yoluyla alındığında cilt, güzellik ve bir kadının genel sağlığı için faydaları olduğunu kanıtlamıştır.

    Dolayısıyla güzel ve sağlıklı bir cildin sırrı, her şeyden önce doğru, dengeli bir beslenme ile birlikte gerekli vitaminlerin takviyesiyle sağlanabilir.

    Sigara ve cildinizSigaradan uzak durmak akıllıca bir hareket olacaktır. Sayısız zararının yanı sıra cilde de zararı büyüktür. Sigara dumanı ve katran cildin ihtiyacı olan oksijeni almasına ve besin emilimine mani olarak kuru ve cansız görünmesine neden olur. Ayrıca sigara tüketimi zararlı serbest radikallerin oluşmasına sebep olarak ciltteki kolajen ve elastin liflerini zayıflatarak cildin zamansız yaşlanmasına neden olur.

    Sigara içiyorsanız cildinizin sağlığı açısından vitamin kullanımına daha da fazla önem vermeniz gerekecektir. Çünkü sigaranın cildinize verdiği zararları azaltmak ancak vitamin katkısıyla mümkün olabilir.

    Vitaminleri karışıma dahil etmekGünlük vitamin ihtiyacını karşılamak için her gün multi-vitamin almak ve/veya bolca meyve,sebze tüketmek tek yol değil: artık nemlendiriciler ve bakım kremleri gibi kozmetik ürünlerinin çoğunun içeriğinde cilt sağlığına faydalı olan vitaminler kullanılıyor.

    Çarpıcı bir istatistik:

    1991 senesinden günümüze içeriğinde vitamin bulunduran ürünlerin sayısı 3 misli artmış durumda. Ancak dikkate alınması gereken önemli bir nokta var. Bu ürünleri kullanan tüketicilerin hangi faydayı sağlamak için hangi vitaminin kullanılması gerektiğini bilmesi gerekiyor.

    Örneğin amaç kırışıkları azaltmak mı, akneden kurtulmak mı? Amaca göre seçilecek kozmetik ürününün doğru olması önemli.

    A vitamini ve beta karotenler, sarı, turuncu ve yeşil renkli sebzeler, yumurta akı, ciğer, tereyağı ve balık yağlarında bulunur ve yaşlanmayı geciktirici etkileri için kullanılır.

    C Vitamini, antioksidan etkileri ve yara tedavisindeki etkileriyle önemlidir. Yüzeysel olarak kullanıldığında ince çizgi ve kırışıkların yok edilmesinde yardımcı olduğu gibi güneş yanıklarının tedavisinde de kullanılır.

    E Vitamini, bir antioksidandır ve cilt üzerinde iltihap giderici etkileri vardır. Yüzeysel olarak uygulandığında cildin nemlenmesine yardımcı olur, yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlar.

    B Vitamini türlerinden olan Niasin'in bir türü olan Niasinamit uzmanlar tarafından yıldızı parlamaya başlamış bir vitamin olarak gösterilmekte. Akne tedavisinde inanılmaz etkileri saptandığı gibi anti tümör karakteristikleri ve cilt kanseri tedavisindeki başarıları da var.

    Vitaminler konusunda yapılan araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Gelecek yıllarda vitaminlerin daha birçok faydalarından yararlanacağımız da bir gerçek. Şimdilik bilinçli olmak ve vücudumuza gereken miktarda vitamini sağlamaya devam etmek için sağlıklı ve dengeli beslenmek; yüzeysel kullanımda da amaca yönelik bilinçli seçimler yapmak en doğrusu olacaktır.
    * Tuttum, taa içime oturttum seni...

  • #2
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    teşekkürler

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. vitaminler
      Konu Sahibi gamzeozder Forum ETKİNLİK İSTEKLERİNİZ
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 10.Nisan.2012, 21:07
    2. 4. Cilt bakımı,cilt nasıl temizlenir? tonik nasıl kullanılır?
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 13.Mayıs.2011, 00:11
    3. Güneş ve Cildimiz
      Konu Sahibi gulcinnnnn Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 23.Ocak.2010, 18:29
    4. Vitaminler, süt ürünleri ve diğerleri
      Konu Sahibi Handan Hoca Forum SERGİ RESİMLERİ ve KARIŞIK ETKİNLİKLER
      Cevap: 6
      Son Mesaj : 24.Kasım.2009, 19:16
    5. Cildimiz psikolojimizi de yansıtır
      Konu Sahibi Emine TURAN TUNÇ Forum SAĞLIK
      Cevap: 2
      Son Mesaj : 21.Kasım.2009, 19:25

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş