Kaşlarımı nasıl almalıyım?


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Kaşlarımı nasıl almalıyım?

Like Tree1Likes

Konu: Kaşlarımı nasıl almalıyım?

  • #1
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca



    Kaşlarımı nasıl almalıyım?





    20′li yaşlar Sadeliği seçin… Değişimlerin, yeniliklerin, ama aynı zamanda akla her gelenin yapıldığı yaşlar, 20′li yaşlar… Oysa makyaj uzmanları genç yüzlerin mümkün olduğunca doğal kaşlara sahip olması gerektiği konusunda ısrarcı. Genç kızlara tavsiyeleri, çok küçük ve gerçekten gerekli değişikliklerin dışında kaşlarına dokunmamaları. Peki bu değişikliklerin gerçekten gerekli olup olmadığına nasıl karar vermeli? Makyaj uzmanlarının bunun için bir formülleri var. Elinize bir ayna alın ve kaşınıza (sağ ya da sol fark etmez) bakın. Sonra iki çizgi hayal edin; biri burun deliğinizin hemen yanından başlayıp burnunuzun köküne kadar devam etsin. Diğeri de, yine burun deliğinizin hemen yanından başlasın ve gözünüzün dış kenarından yukarı doğru devam etsin. işte kaşlarınız bu iki çizginin arasında kalmalı. Yani, bu iki çizginin dışında kalan tüyleri, evet izin var, alabilirsiniz. Ancak dikkat, tüyleri mutlaka çıkış yönüne doğru almalı, düzenlerini bozmamalısınız.

    30′lu yaşlar
    Eski hatalara yeni çözümler
    İncecik, oyuk, kalkık… Denemediğiniz stil kalmadı; şimdi kaşlarınızın böyle asi olması o kadar normal ki. Onları yeniden ehlileştirmeniz zor ama imkansız değil. Yapmanız gereken yüzünüze uyumlu yeni bir hat belirlemek ve bu hat üzerinde, yeniden özgürce çıkmalarına izin vermek. Bu yeni hattı belirlerken yüzünüzdeki bazı kusurları da gizleyebilirsiniz. Örneğin alnı dar olanlar kaşlarını alta, yani gözlerine yakın şekilde kalınlaştırabilir. Alnı fazla açık olanlarsa tam aksini yapabilir. Gözlerinin fazla yakın olduğunu düşünenler kaşlarının arasını açarak bu kusurlarını gizlemeye çalışırken, gözlerinin arasının fazla açık olduğunu düşünenler kaşların arasını mümkün olduğunca yakın bırakabilir.
    Kaşlarınızın uzama evresinde en büyük yardımcınız bir kaş kalemi olacak. Kaşlarınızın rengiyle uyumlu, suya dayanıklı bir göz kalemi yeni uzamakta olan kaşlarınızı kamufle etmek için ideal. Peki her biri başka bir yöne doğru uzayan tüylerle nasıl baş etmeli? Bu tüyleri düzenli olarak eski bir diş fırçasıyla fırçalamalı ve birazcık saç jölesiyle şekil vermelisiniz.

    40′lı yaşlar
    Bakışlarınıza gençlik katın
    40 yaşını geride bırakanlar için en büyük problem, yüzün sıkılığını ve diriliğini kaybetmesiyle kaşların yavaş yavaş göz kapaklarının ve gözlerin üzerine yığılmaya başlaması. Bu yaşlardaki kişilerin yapması gereken ilk iş öncelikle kaşlarını çok inceltmekten kaçınmaları, burun köküne yakın kısmı mümkün olduğunca doğal bırakmaları ve şekil vermek için sadece kaşların uç kısımlarıyla oynamaları. Böylece gözlerinin daha çekik görünmesini sağlayabilirler.
    Nasıl mı? Kaşların uca doğru olan bir-iki santimlik kısmını tamamen alabilirler. Ardından da bir kaş kalemiyle, doğal kaş çizgisinin hemen üzerine (çok fazla yukarıda olursa yapay bir görümün olabilir) yeni bir hat çizmeleri. Yeni kaşlarını oluştururken dikkat etmeleri gerekense tek bir çizgi yerine minik minik dokunuşlarla birçok küçük çizgiden yararlanmaları.

    (https://www.modatakip.net/cilt-bakim-guzellik)
    taylanfatma likes this.

  • #2
    Sevil BALOĞLU (sevil_çiçek) - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.Mart.2009
    Nereden
    YALOVA7735İZMİR
    Mesajlar
    5,528
    @Sevil BALOĞLU (sevil_çiçek)







    çok teşekkürler canım ama hiç beceremem kaş almayı...

  • #3
    Emine TURAN TUNÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    21.Mart.2009
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    28,261
    @Emine TURAN TUNÇ







    kuaföre gidiyor ve
    evde bebeğim bekliyor ne olur acele et diyorum ve çıkıyorum

  • #4
    TURKUAZ-E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Nereden
    BURSA
    Mesajlar
    3,548
    @TURKUAZ-E







    en basit yol kuaföre gitmek
    Benim sana verebileceğim
    çok şey yok aslında...
    çay var içersen
    ben var seversen
    yol var gidersen...





    ...ßen ßeni ßırakırsam
    Sen ßeni ßırakma YARAB...
    ♥ ♥ ♥ ♥

  • #5
    rave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.Nisan.2009
    Mesajlar
    644
    @rave







    ARKADASLARA KATILIYRUM KUFÖRE GİTMEK

  • #6
    Gülşah MUTLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Tekirdağ ve İstanbul=)
    Mesajlar
    32,039
    @Gülşah MUTLU







    ben kuaförlerde resmen ağlıorum..göz çevrem çok hassas..yaşlar akıveriyor..
    o yuzden gitmiorum kuaföre..
    6. yaşımız kutlu olsun!!!
    Ögretmen, insan davranislarini ve yeteneklerini gelistiren bir davranis mühendisidir.


    10.Yıl
    Önce Okul Öncesi

    #DİRENKPSS2015

  • #7
    Handan Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.Mart.2009
    Nereden
    Kayseri
    Mesajlar
    19,326
    @Handan Hoca







    Benim de almayı becerebildiğim söylenemez, kuaföre gitmek en iyisi

  • #8
    cocukca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08.Nisan.2009
    Mesajlar
    33
    @cocukca







    Kadınlar için kaş almak, kaşları yolmak, yüzdeki kılları gidermek, kaşların arasında ve kenarlarında biten kılları almak caiz midir?

    Cevabımız

    Değerli Kardeşimiz;

    Cenab-ı Hak her insanı ayrı bir güzellikte yaratmıştır. Birlik mührünün açıkça okunduğu insan simasındaki güzellik, fıtrî ve tabiî olanıdır. Bunu muhafaza etmek, sahip olduğu özellik ve güzelliklere şükredip, Allah'ın uygun görüp ihsan ettiği kadarına razı olmak kulluğun bir derecesi ve işaretidir.

    Bunun için hayatî ve zarurî bir maslahat yoksa, vücutta bulunan mevcut durumu değiştirmeye gitmemek lâzımdır. Çünkü böyle rast gele yapılan bir tasarruf insanı ağır bir mes'uliyet altına sokabilir.

    Bir zaruret yokken insan bedeni üzerinde yapılan değişiklikleri şiddetle yasaklayan Peygamberimiz (a.s.m.), başına ilâve saç takana, cildine dövme yapana ve yaptırana, güzelleştirmek maksadıyla dişini inceltip seyrekleştirene, kaş ve kirpiklerini yolan kadınlara, Allah'ın yarattıklarını değiştirdikleri için ilahi rahmetten uzak kalmış olacaklarını bildirmiş ve ikazda bulunmuştur.

    Fıkıh alimleri bu hadisten hareket ederek yüzünde sakal ve bıyık biten kadının onları gidermesinin caiz olacağını; ancak kaşları inceltmenin, tabi şeklinden çıkarmanın, kirpikleri düzeltmenin veya takma kirpik kullanmanın caiz olmadığını belirtirler. Çünkü diş, kaş ve kirpik birer aza mesabesindedir. Aslında olmayıp sonradan biten yüzdeki kıllar ise bu sınıfa girmediğinden, kadının bunları gidermesin de bir mahzur görülmemektedir. Aynı şekilde kadının bacağındaki kılları gidermesinde de bir mahzur yoktur. Çünkü bu kaş gibi bir uzuv mesabesin de değildir.

    Fıkıh kitaplarına baktığımızda şu hükmü görmekteyiz:

    – Kadını çirkinleştiren yüzdeki tüyler alınır. Erkeklerde görülen sakal, bıyık gibi şeylerin kadınlarda görülmesi halinde; alınması câizdir.

    “İbn-i Âbidin, sakal ve bıyığın kadında fıtrat olmadığını, bu sebeple (eğer çıkarsa) kesilmesinin (müstehab) olacağını beyan etmiştir!

    Bu kılları gidermenin en uygun yolu tıraş olmak değil, ağda, pudra veya benzeri tıbbî şeylerle yolmaktır.” ( Kadın İlmihali, Mürşide Uysal, s. 370)

    Anlaşılan odur ki, dindar hanımın kendini beyine karşı cazip duruma getirmesi müstehabdır. Beyini yabancıların cazibesinden korumuş olma hikmeti de vardır bunda.

    Kaşların arasında ya da kaşların kenarlarında biten kıllara gelince:

    “Normal kadın kaşının bir şekli (normal sayılan şekilleri) vardır. Bunların dışına çıkan, göze sakil (çirkin) gelen, sahibini çirkin gösteren ve bu yüzden onu rahatsız eden fazla kıllar alınabilir. Normal kaşları, modaya uyarak inceltmek, yerlerini değiştirmek... caiz görülmemiştir.” (Prof. Dr. Hayreddin Karaman)

    Kadınların yüzlerindeki kılları yolması, kaşlarını inceltmesi, kirpiklerini uzatması konusunun şer'i hükmü İslam alimlerini bir hayli meşgul etmiştir. Hz. Peygamber'in (sas) bu konu ile ilgili bir hadisinde; "Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lanet etsin." (Buhari, 'Libas', 84; Müslim, 'Libas', 120) buyurmuş olması, bu ifadenin hangi fiilleri kapsadığı İslam hukukçuları arasında tartışma konusu olmuştur.

    Alimlerin çoğuna göre; kadının kocasına güzel gözükmek için ve onun izni ile yüzünde, kadınlara mahsus olmayan tüylerin (sakal, bıyık tüyleri) bitmesi halinde bunları alması, güzelleşmek için makyaj yapması, kaşlarının etrafındaki dağınık tüyleri (iki kaş arası, etrafı) alması caiz olup, hadisteki yasak, kadının dışarı çıkmak için, yabancılar için yüz kıllarını yolması ve kaşlarını alması ile ilgilidir.

    Malikiler ve bir grup alim ise, bunu yaratılışı değiştirme olarak değerlendirdiğinden hiçbir şekilde caiz görmemekte veya mekruh saymaktadır.

    Sonuç olarak, hadiste yasaklanan kıl koparmayı, herhangi bir hastalık veya illet sebebiyle kadının yüzünde sonradan biten ve yüzünü çirkinleştiren yüz kıllarını (sakal, bıyık kılları) koparma değil de, başkalarına güzel görünmek maksadıyla kaşları inceltmek veya yukarı kaldırmak için kaş kıllarını yolmak, almak olarak anlamak daha doğrudur.

    İnsan, Allah'a inandığı, inanması ölçüsünde Rabb'inin kendisine emanet ettiği vücudundan ötürü saygılı olması, nimetlerine şükürle karşılık vermesi gereğindendir. Bunun için Müslüman hanımın, Allah'ın (cc) yüzüne verdiği güzelliği bozmadan muhafaza etmesi esere olan saygısının, ruh ve gönül huzurunun manevi ışıltısını yüzüne aksettirerek güzelliğine güzellik katabilmesi ise, eserin sahibi Yüce Allah'a olan sevgisinin ifadesidir. (Dr. Jale Şimşek)
    Selam ve dua ile...
    Sorularla İslamiyet Editör

    arkadaslar alıntıdır.

  • #9
    funda1088 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.Mart.2009
    Nereden
    / K.çekmece /
    Mesajlar
    680
    @funda1088







    Teşekkürler Sumru

  • #10
    gulcinnnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09.Mayıs.2009
    Nereden
    İSTANBUL BOSTANCI artık izmir :(
    Mesajlar
    8,706
    @gulcinnnnn







    ben kendım halledıyorum zaten ıkıncı meslek olarak kuaforlukmu yapsam ne eve beklerım sizleride

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. 'Resim Nasıl Yüklenir / Dosya Nasıl Yüklenir' Kategorileri
      Konu Sahibi Raskolnikov Forum İSTEK, ÖNERİ ve ŞİKAYET KUTUSU
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Ağustos.2011, 00:29
    2. 4. Cilt bakımı,cilt nasıl temizlenir? tonik nasıl kullanılır?
      Konu Sahibi Emel Hoca Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 4
      Son Mesaj : 13.Mayıs.2011, 00:11
    3. ek ders ne kadar almalıyım
      Konu Sahibi umutlu52 Forum ÖĞRETMEN ETKİLEŞİMİ
      Cevap: 5
      Son Mesaj : 11.Mayıs.2011, 20:00
    4. Güçlü Şifreler - Nasıl oluşturulmalı ve Nasıl kullanılmalı?
      Konu Sahibi Gülşah MUTLU Forum BİLİM VE TEKNOLOJİ
      Cevap: 1
      Son Mesaj : 18.Ocak.2010, 21:15
    5. biz şimdi nasıl tercih yapıp nasıl müraacaat edecez
      Konu Sahibi pembe panter Forum KPSS GENEL
      Cevap: 3
      Son Mesaj : 06.Ağustos.2009, 20:46

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş