Batık Sorunu için Ne Yapalım?

Ergenlik döneminden itibaren istenmeyen tüylerimizden kurtulmak için çeşitli yöntemler deneriz. Ağda, jilet, tüy dökücü krem, epilasyon aleti istenmeyen tüylere karşı çözüm sunar.


Biliriz ki tüylerimizi aldıktan sonra batık sorunu yaşama ihtimalimiz yüksektir. Derinin altında gelişip yüzeye çıkamayan tüyler batık olarak adlandırılır. Tenimizin güzelliğini gölgeleyen batık sorunu için ne yapalım diye düşünüyorsanız, sorularınızın yanıtları

Batık sorunu yaşıyorsanız öncelikle bir süre epilatör kullanımına ara vermelisiniz. Bu süreçte jilet ya da ağda yöntemlerini tercih etmek batık oranını azaltmaya yardımcı olacaktır.

Tüylerinizi aldıktan sonra teninizdeki ölü derileri gidermek için banyo esnasında gerçek liften yapılmış bir keseyle ovmalısınız. Teniniz hassasa çok fazla bastırmadan kese yapmaya özen gösterin.

Cildin en çok ihtiyaç duyduğu destek nemlendirmedir. Özellikle yaz mevsiminde güneşlenme sonrası kuruyan ya da kış boyunca kıyafetlerin altında kalıp güneş görmeyen cildinizi nemlendirmek için cilt tipinize uygun kremler tercih etmelisiniz.

Nemlendirme için bebe yağının güçlü etkisinden faydalanabilirsiniz. Banyodan çıktıktan sonra cildiniz hafif nemliyken bebe yağını sürüp masaj yaparak cildinize yedirin.

Batık Lekeleri için Bakım Maskesi

Batık nedeniyle cildinizde oluşan lekeleri yok etmek için yoğurt, karbonat içerikli doğal bakım maskesini uygulayabilirsiniz.

Malzemeler,

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı karbonat

3 damla limon suyu

Hazırlanışı ve Uygulaması,

Tüm malzemeleri cam bir kâsede karıştırın.

Lekeli bölgeye masaj yaparak yedirin.

15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.

Cilt tipinize uygun bir kremle nemlendirin.

Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.


.ALINTIDIR.