Aşağıdaki fiziksel aktiviteleri evde bebeğinizle deneyebilirsiniz:

Bebeğinizin dünyaya yeni bir gözle bakmasını sağlayın! Boyun, omuz, kol kaslarının gelişimi için bebeğiniz karın üstü yatarken, kollarının ya da göğsünün altında silindir şeklinde bir minder yerleştirebilirsiniz. Küçük bir battaniyeyi yada bir havluyu yuvarlayın ve iki tarafından saç lastiği ile tutturarak minder elde edebilirsiniz. Bu aktiviteyi ayna karşısında yaparak daha neşeli bir hale getirebilirsiniz.

Bebeğinizle sörf yapın! Siz sandalyede otururken, bebeğinizi yerde sizin karşınızda oturur vaziyette yerleştirin. Daha sonra onu kavrayıp havaya kaldırın, başınızın üstünden geçirin ve sırtınızdan yuvarlayın. Ya da siz yerde sırt üstü yatarken, bebeğinizi karın üstü pozisyonda bacaklarınızın üzerine koyup yavaşça yukarı-aşağıya hareket ettirebilirsiniz.

Bebeğinizle sallanma oyunu oynayın. Siz ve bir yetişkin daha bebeğinizi bir battaniyenin içine koyup karşılıklı onu sallayabilirsiniz. Bu aktivıtede sallanan bebek duyusal olarak uyarılır.

Bebeğiniz kucağınızdayken aynanın karşısına geçin. Onun vücudunun belirli yerlerini işaret ederek konuşun - ağız, göz. burun, kol vs. Sonra aynada uzaklaşarak sorun: "Bebek nereye gitti?" Yeniden yaklaşarak "Buradaymış!" deyin. Bu oyun bebeğinizin bedenine olan dikkatini arttıracak ve sizi diğerlerinden ayırmasına yardımcı olacaktır.

Keşfedecekleri tüneller yapın. Her iki tarafı açık büyük kartondan kutular kullanabilir veya bir masanın bir ucunu bir örtü ile kapatabilir ve bebeğinizi bunun içine doğru emeklemeye cesaretlendirebilirsiniz.

Temiz plastik tenis topu tüpünün üstünü yarısını örtecek şekilde renkli kağıt ile bantlayın. İçine küçük bir oyuncak ve üstüne topları yerleştirin. Tenis tüpünü bir ileri bir geri yatırın, bunu yaparken oyuncak bir görünüp, bir kaybolsun. Bu aktivite sayesinde bebeğiniz neden-sonuç ilişkisini ve objelerin daimi ( bir oyuncak görünmese dahi var olmaya devam etmektedir.) olduğunu kavramış olacaktır. Bir ayakkabı kutusunun iki tarafını kesin. İçine bir oyuncak araba koyun ve arabayı tünelden geçiriyor gibi yapın. Çocuğunuzun araba bir taraftan dışarı çıktığındaki tepkisini gözlemleyin. Arabayı çok yavaş itin ve tünelin içinde durdurun.Çocuğunuz nasıl tepki verecek?

Kurabiye kutusu çıkarın ve içine oyuncak ve yemek yerleştirin. Doldurduktan sonra kutuyu bir eşarp ile kaplayın. Çocuğunuz eşarbı çektikçe yeni sürprizlerle karşılaşacak. Kendi başına bir şeyler yapabildiğini görmeye başlayacaktır.

alıntı