Çocuklarınızın ahlaksız ve küfürbaz; toplumun yüzkarası alemin maskarası olmamalarını istiyorsanız;

- Çocuklarınızın birkusurunu gördüğünüz zaman onlara hakaret etmeyin. Onlara kızdığınızda, öfkelendiğinizde küfür etmeyin.

- Çocuklarınızın yanında ve başka yerde ahlaklı, seviyeli ve sevimli insanlarla katiyyen alay etmeyin. Ağzınıza, dilinize ve sizi çocuklarınıza karşı hataya düşürebilecek azalarına sahip çıkın.

- Çocuklarınızın ahlaksız, başıboş ve küfürbaz olmamaları için onlarla ilginizi, bilginizi ve alkanızı kesmeyin. Onları asla kendi hallerine bırakmayın. Terkedilmişliğin yalnızlığı ile onları kıvrandırmayın.

- Çocuklarınıza evde, iş yerinizde, sokakta, caddede, her yerde canlarının istediği gibi at koşturmalarına izin vermeyin.

- Çocuklarınız birbirleriyle kavga ederken, birbirlerine hakaretler savururken ses çıkarmamazlık etmeyin. Böylesi durumlarına göz yummayın.

- Çocuklarınızı kendi gözetim sahanızın dışında bırakmayın.

- Çocuklarınızı hizmetçilerinizin eline teslim etmeyin.

- Çocuklarınızı sağlıksız, sıhatsiz, her nemden hastalık kapan, bir türlü marazlıklardan kurtulmayan mıymıntı, uyuşuk, tenbel, miskin, devamlı mızmızlanan tipler olarak görmek istemiyorsanız; onların üzerlerine öyle sık sık ikide bir titremeyin.

- Çocuklarınızı, güneşli, temiz havalı, yeşillikli kır kır gezilerinden, piknik ya da kamplardan mahrum bırakmayın.

- Çocuklarınıza iştahlarını dengeli tutan yiyecekleri tavsiye edin. Ve hazır yiyeceklere hiç alıştırmayın.

- Çocuklarınız sizden, siz çocuklarınızdan zevk alın, lezzet alın, haz duyun.

- Siz sevin ve sevdirin ki, onlar da sevmeyi ve sevdirmeyi öğrensin.


ALINTI