Babalık İçin Hazırlanın


Babaların rolü büyük bir değişim içinde olsa da, etkili babalık özellikleri geçerliliğini korur. Bu nitelikler derinlerde yaşıyorsa ve sadece geliştirilmeye ihtiyaçları varsa, bu etkinliğe başlamak için en iyi zaman hamilelik aylarıdır. İşte babalık içgüdülerinizi yaparken düşünmeniz gerekenlerin bir listesi:

· Erişebilir, açık ve ılımlı kalarak koruyucu olun.
· Bilinçle, destekle, ıstikrarla sürekli verici olun.
· Eşinizle işbirliği içinde olun.
· Sıcaklığınıza, duyarlılığınıza, sevgi dolu duygularınıza ulaşın. Bu özellikleri yaptıklarınızla gösterin, sözlerle ve dokunuşlarla cömertçe ifade edin.
· Kabul ederek, yüreklendirerek ve olumlu beklentilerle öğretin ve yol gösterin.
· Güven ve dürüstlüğe model olun. Söylediğinize inanın, inandığınızı söyleyin. Yapacağınızı söylediğiniz şeyi yapın.
· Sevgiyle disipline olun. Sınırlar koyun. Kabul edilemez davranışların mantıksal sonuçları olduğunu gösterin. Sabırlı ve esnek, kararlı ve emin olun.
· Kendinizi tanımaya, şu anki kişiliğinizi neyin yarattığını incelemeye ve kişiliğinizin kör noktalarının, güvensizliklerinizin ve sınırlarınızın farkına varmaya çalışın. Kontrol, korunma, bağımlılık gibi özelliklerinizle birlikte, korkularınızın ve dayanıklılığınızın farkında olun.
· Kendinizi kabullenmeyi ve kendinizle barışık olmayı deneyin. Unutmayın ki siz sadece kendiniz olabilirsiniz. Mükemmeliyetçi olmaktan vazgeçin. Nehri itmeye çalışmayın, o kendiliğinden akar. İhtiyacınız olan şey, onu almaya hazır olduğunuzda orada olacaktır.
· Bir şey yapma, çözme veya düzeltme zorunluluğu duymaktan uzak durun. Yaşam var olmakla ilgilidir. Genel geçer noktalarda rahatlayın. Kendinize var olma hakkı tanıyın.

Alıntıdır..