Boşanma oranı son 30 yılda oldukça artış gösterdi. Bugün 20-49 yaş arasındaki erkekler küçük çocukları ile ortalama olarak sadece yedi yıl birarada yaşıyorlar. Artık bir çocuğun doğumu sallanmakta olan bir ilişkiyi kurtarabilirmiş gibi davranamayız. Aksine, sağlam temelleri olmayan bir birliktelik, bebeğin aileye yeni katıldığı ilk dönemdeki stres ve zorluklar altında ezilme riskine çok açıktır.

Boşanmış babaların, çocuklarıyla yeniden bütünleşmek için gereken hukuki ve duygusal adımları atmaları için bilgi, destek ve cesaretlendirilmeye ihtiyaçları vardır.

Eğer bir ayrılık veya boşanma olayının ortasındaysanız, çocuğunuza sıkıca sarılın. Hissetmeniz olası acıya rağmen baba-evlat sevgisini içinizden geldiği gibi yaşayın. Unutmayın ki, ayrıldığınız eşiniz; çocuğunuz değil. Başka bir şehre veya ülkeye yerleşmeyi düşünüyorsanız, bu kararı bir kez daha gözden geçirin; bebeğinizin sizin sevginizi somut biçimde sürekli hatırlamaya ihtiyacı olacaktır. Eğer bebeğiniz meme emiyorsa, sürekli bakım ve bol bol baba sevgisi görebileceği bir program içinde onunla birlikte olun. Düşmanlığı bir yana bırakıp çocuğunuzu düşünerek eski eşinizle karşılıklı kabul edilebilir bir sorumluluk planı hazırlayın. Çocuğunuzun duygusal ihtiyaçlarına yönelik bir boşanma sonrası programı yapmanıza yardımcı olması için, bir aile danışmanına veya bir aile terapistine başvurabilirsiniz

Alıntıdır.