Bebeğinizle yolculuğa mı çıkacaksınız?

Tatilde bebeğinizi nasıl beslemelisiniz?
Bebekle tatile çıkarken yanınızda neleri mutlaka bulundurmanız gerekir?
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sinan Mahir Kayıran bebeği ile yolculuğa çıkacak olan ailelere bilgiler verdi.
Bebeğinizle en erken ne zaman yolculuğa çıkabilirsiniz?
Bebeğinizle en kolay ve rahat yolculuk henüz, sadece anne sütü aldığı dönemde yapılandır. Bu nedenle doğduğu andan itibaren her zaman yolculuk yapabilirsiniz. Ancak yolculuk yapacağınız araç çok önemlidir.
Uçakla yolculuk ederken
Uçakla yolculuk yapacaksanız bazı özel konulara dikkat etmeniz gereklidir.
Uçak biletinizi alırken bebeğinizin olduğunu söyleyerek rezervasyonunuzu en önden yaptırın. Uçağa ilk sizi binin, en son ininki bebeğiniz daha rahat ortamda taşınmış olsun.
Bebeğinize mevsime göre en az şeyler giydirip, yanınıza üzerini örtebileceğiniz pike türü örtü alın.
Uçak havalanırken veya inerken kabin basıncındaki küçük değişiklikler bebeklerin kulakları tarafından çok yoğun hissedilir ve barotravma (basınç etkisi) denen bir ağrı oluşur. Bu nedenle bu sırada tüm bebekler ağlarlar. Bunu engellemek için bebeği uçak kalkarken ve inerken emzirin veya emziğini verin. Bu sırada burnunu da burun damlalarıyla açın.
Arabayla yolculuk ederken
Arabanızla yolculuk yapacaksanız mutlaka sigara içmeyen kişilerle yolculuk yapın. Çok kalabalık bir yolculuk bebeği rahatsız eder. Yolculuk sırasında sık sık ara verin ve bebeğin hava almasını sağlayın. Yolculuklarda anne sütü daha sık aralıklarla verilmelidir. Bebekler mutlaka arabaya iyice sabitlenmiş bir seyahat koltuğunda seyahat etmelidir. Bu nedenle bebeğinizi mutlaka ayına uygun olarak aldığınız, bebekler için güvenli araba koltuklarında bağlı olarak koruyun. Koltukları arka koltukta, hava yastıklarından etkilenmeyecek tarzda yerleştirilmelidir. Babalarının çocuklarının kucağında durmaları ciddi bir çocuk istismarıdır. Hava yastıkları kazayla açıldıkları zaman ciddi anlamda ölüm riski vardır. Arabanızın hava ve klima filtresini yolculuğa çıkmadan temizletin ve yenileyin. Islak zeminde yerleşen birçok mantar, klima nedenli hatalıklara yol açabilmektedir. Klima açılacaksa düşük ayarda ve ayaklara ön tarafa doğru verilmelidir.
Tatilde bebeğin beslenmesi
Beslenme tatil seyahatlerinin en önemli konusudur. Yolda ve gideceğiniz yerde beslenme olarak bebeğinizin ihtiyaç listesini tam olarak yapınız. Hazır mamayla beslenen bebeklerde biberonları ve sterilizasyon için gereken malzemeleri taşımanızda yarar var. Ayrıca bazı kavanoz mamaları da size beslenme konusunda yardımcı olabilir. Ağızdan ve fitil tarzı ateş düşürücüleri, ayrıca sivrisinek sokmaları ve alerjik reaksiyonlar için ağızdan kullanılabilecek bir antialerjik şurup ile deriye sürülecek bir kaşıntı giderici bir kremin yanınızda bulundurulması önemlidir. Ayrıca serum fizyolojik burun damlası, pişik kremi bebek şampuanı yanınızda bulundurulmalıdır. Yanınızda 50 SPF içeren güneş kremi ve bir şapka mutlaka edininiz ve tatil beldelerinde saat 10.00-16.00 arasında bebeğinizi dışarı çıkarmayınız.


.alıntıdır.