Yürümeye Yeni Başlayan Çocuğunuz İçin Kitap Seçimi


Çocuklar bu dönemde her şeye katılmak isterler. Bu sebeple kitap seçerken onların da eşlik edebileceği, özellikle de kendini tekrarlayan metinler içeren kitapları tercih edebilirsiniz. Sayfalarında az yazının olduğu ve konusunun çocuğunuzun ilgi alanına girdiğini düşündüğünüz kitapları okumanızdan daha çok hoşlanacağı kesin.
12 ile 24 ay arasındaki çocuklar için en uygun kitaplar sağlam malzemeden yapılmış olanlardır. İçinde uyku, banyo ya da yemek zamanında yapılanlar gibi çocuğunuzun hayatının parçaları olan aktivitelerin resimleri olabilir. Kitap seçerken tren, araba ya da oyuncak resimleriyle dolu kitapları tercih edin. Çocuğunuz bildiği, sevdiği şeylerin resimlerine bakmayı ve onlar hakkında okuduğunuz kitapları daha çok sever. Bu yaşlardaki çocuklar aynı zamanda aile, çocuklar ve hayvanlar hakkındaki kitaplardan da hoşlanırlar.
Kitaplar ulaşabildikleri yerde olsun
Yüksek sesle kitap okumanız dışında, kitap seçmek ve onları tek başlarına incelemek de çocuğunuz için keyif vericidir. Kitapları bir sepetin içine ya da onun rahatlıkla ulaşabileceği bir rafa koyun. Böylece çocuğunuz siz olmasanız bile kitaplarla oyalanabilir. Arabada da birkaç kitap bulundurun. Dışarı çıkarken çantanıza atacağınız birkaç cep kitabı ile doktorda sıra beklerken de iyi vakit geçirebilirsiniz. Kitaplar her yerde olsun. Çocuğunuz küçük yaşta kitaplarla tanışsın, onlarla arkadaş olsun ve bu arkadaşlık ömür boyu sürsün.

.alıntı.