İlk Yaş Günü (Doğum Günü) Partisi İçin Hazırlık, Organizasyon Listesi

Bebeğiniz birinci yaşını dolduruyor… İşte bunu kutlamaya değer! Elbette ilk yaş günü partisini onun şerefine vermek isteyeceksiniz. Ancak böylesi önemli bir günü nasıl planlayacaksınız? Hem bebeğiniz hem sizin hem de konuklarınız için mükemmel zaman geçirmeye yönelik bir liste hazırladım sizler için… İşte bebeğinizin doğum günü partisini hazırlarken yapmanız ve yapmamanız gereken 12 maddelik parti organizasyon listesi…

Yapın: Doğum günü partisini sade tutun. Bebeğiniz henüz bazı şeyleri anlayamayacak kadar küçük olduğunu unutmayın. Bebeğinizin ilk yaş günü size ait bir gündür, ailenize katılan yeni bireyi, bebeğinizi kutlama günüdür. Organizasyonu komplike hale getirmeyerek her anından keyif duyacağınız bir parti hazırlayabilirsiniz.

Yapmayın: Bebeğinizin ilk yaş günü için bir parti konsepti seçmek çin kendinizi yormayın. Henüz bir yaşına basan bebeğiniz bunu fark etmeyecektir. İkinci yaş gününden itibaren bebeğiniz zaten sevdiği çizgi karakterleri doğum günü partisinde sizden talep etmeye başlayacaktır. Bırakın prensesler, korsanlar birinci yaş gününde olmayı versin.

Yapın: Bebeğinizin ilk yaş günü partisini kısa tutun. Bir yaşına giren bir bebek için bir saatlik bir heyecan yeterlidir. Unutmayın, iki saati geçen bir parti bebeğiniz için yorucu bir deneyim olur.

Yapın: Bebeğinizin ilk yaş günü kutlaması için zamanlamayı iyi yapın. Parti saatini bebeğinizin yorgun ya da huysuz olmadığı bir saat dilimi arasında planlayın. Eğer bebeğiniz genellikle öğleden sonra uyuyor ise o zaman parti için akşamüzerini tercih etmek mükemmel zamanlama olacaktır.

Yapmayın: Çok fazla kişi davet etmeyin. Bebeğiniz için davet ettikleriniz sürekli gürültü yapan bir oda dolusu yabancı demektir. Yakın akraba ve arkadaşlarınızla davetinizi sınırlı tutmanız çok daha iyi olacaktır.

Yapın: Eğer imkanınız varsa partiyi mutlaka evinizde yapın. Eviniz bebeğin kendini güvenli hissettiği mekandır. Doğum günü organizasyonu süresince bebeğinizin anlamadığı pek çok aktivite olacaktır. İşte bu nedenle bebeğinizin kendini konforlu, huzurlu hissetmesi önemlidir.

Yapın: Olası tehlikelere karşı gözünüzü dört açın. Eğer bir balon patlarsa, balon parçalarını düzgün bir şekilde temizleyip attığınızdan emin olun. Küçük balon parçaları bebeğinizin boğazına kaçarak boğulma tehlikesi yaratabilir.

Yapmayın: Menü seçiminde çocukların yemekten hoşlanmayacağı yiyecekleri tercih etmeyin. Finger Food denilen iştah açıcı ve eğlenceli yiyecekler seçin. Bu hem küçükleri hem de büyükleri mutlu edecek bir sunumdur.

Yapın: Mutlaka bir doğum günü pastası hazırlayın ya da alın. Henüz bir yaşına giren bebeğinizi ilk yaş günü pastası ile fotoğraflamak keyifli anları unutulmaz anılara dönüştürecektir.

Yapın: Bebeğinizin fotoğrafı ile hazırlanmış davetiyeler hazırlayın. Bu ilk yaş doğumgünü partisinin katılımcıları genellikle büyükler olacaktır. Akraba ve dostlarınız bu ilk yaş günü davetiyesini saklamaktan keyif duyacaklardır.

Yapmayın: Kamera ve fotoğraf makinenizin pillerini şarj etmeyi unutmayın. Parti hazırlıkları ile çok meşgul olabilir ve bu nedenle de en önemli detaylardan biri olan kamera şarjını unutabilirsiniz.

Yapın: Doğum günü partisinin ardından ilk doğum günü albümü hazırlayın. Bu bebeğinize verebileceğiniz en güzel hediyedir. Böylece büyüdüğünde onun için hazırlanan ilk doğum günü partisini görebilme şansı olacaktır. Pastanın, dekorasyonun, konukların ve elbette bebeğinizin her anını görüntüleyin. Bu fotoğraflara duygu ve düşüncelerinizi de ekleyerek bu özel günü unutulmaz bir hatıraya dönüştürün. Hatta davete gelen kişilerin de bu özel güne dair duygu ve düşüncelerini yazmalarını isteyebilir ve bu yazıları da albüme koyabilirsiniz.

.alıntıdır.