Türkiye'de ilk defa 'Sanal Gerçeklik' cihazını üreten Adana'daki bir yazılım firması Japon bilim adamlarına ilham kaynağı oldu.

'2adam' adlı firmanın basın ve internet sitelerine yansıyan haberlerini inceleyen Tokyo Teknoloji Enstitüsü'nde görevli Prof. Dr. Shoichi Hasegawa ve beraberindeki ekip Adana'ya gelerek insanlara olayları yaşatıyormuş gibi his veren gözlük şeklindeki 'Sanal Gerçeklik' cihazını inceledi. Adanalı firmanın çalışmalarından etkilenen Prof. Dr. Shoichi Hasegawa da çocuklar için ürettiği 'Soft Robot' adı verilen robotu daha da geliştirip, dünya piyasasına sunmak için işbirliği anlaşması imzaladı.

Yazılım Firması Genel Müdürü Osman Tekin, "Playstation ve Wii gibi dünyaca ünlü oyun kolsollarının başkenti olarak nitelendirilen Japonya'ya ilham olmak onur verici. Japonların yaptığı Soft Robot'u geliştirmek için onlarla işbirliği yapacağız. Dışarıdan bakıldığında bez bebeğe benzeyecek olan Soft Robot, zıplayabilecek, koşacak, konuşabilecek ama çocukların oynayabileceği şekilde yumuşak olacak, metal hisse yaşatmayacak. Japonlarla geliştireceğimiz robotu, Sony, piyasaya sürecek" dedi.