Artık Herkes 3d Video Çekebilecek!!!

Hollywood İçin Kullanılan 3d Çekim Teknolojileri Şimdi Kolayca Evlere Taşınıyor.

Panasonic, Hollywood film stüdyolarında yıllardan bu yana gerçekleştirilen araştırmaların sonucunda profesyonel bir 3D sistem kamera geliştirmeyi ve evlerdeki 3D uyumlu televizyonlarda da üstün kalite Full HD 3D görüntülerin izlenmesini sağlamayı başarmıştı.

Panasonic'in bunu takip eden adımı ise, evinde 3D kaydetmek isteyenlerin, yalnızca 3D çevrim lensini takmalarının yeterli olduğu, tüketicilere yönelik dünyanın ilk video kamerası Panasonic SDT750 oldu. 3D kayıt, yakın zamanlara dek yalnızca profesyonel görüntü üreticilerine tanınan bir ayrıcalıkken, bugün Panasonic yayım teknolojisiyle sunulan yeni 3MOS Sistemli video kamera sayesinde kullanıcılar rahatça kendi 3D filmlerini çekecek.

Panasonic SDT750'nin sahip olduğu yüksek duyarlılığa sahip ve geliştirilmiş NR teknolojisine sahip 3MOS Sistem, zayıf ışıklı ortamlarda en güzel görüntüler çekebiliyor.

Yüksek hassasiyetli 3MOS Sistemi hareketli görüntülerde 7,590,000 piksel (2,530,000 piksel x 3) gibi son derece etkin bir piksel sayısını da beraberinde getiriyor. Yeni geliştirilen teknoloji ile hassasiyetin artırılmasının ve bu denli yüksek piksel sayısının yanı sıra, bir de daha da geliştirilmiş olan NR teknolojisini içeren video kamera, ışığın az olduğu ortamlarda bile parlak görüntüler çekilmesini sağlıyor.

Panasonic SDT750'deki 1,080/50p kayıt (yeni Full HD 1,920 x 1,080, 50 'Progressive' kayıt) olanağı, geleneksel 1,080i (interlace) kayıtlardaki titreşmelerin tamamen yok edildiği ve hiçbir ayrıntının kaçırılmadığı, son derece zengin ve güçlü ifadeler taşıyan görüntüler yaratılmasına olanak veriyor.

Türkiye'de beklenen satış zamanının Eylül ayı sonlarında ya da Ekim ayı başlarında olacağı öngörülen Panasonic SDT750'nin fiyatının ise 4.000TL'nin altında olacağı tahmin ediliyor.

haberler.com