İnsan vücudunda dokunmatik ekran!

ABD'de geliştirilen bir cihazla, cep telefonu ve bilgisayarlar vücut üzerine yansıtılacak ekranlardan kontrol edilebilecek



Amerikan yazılım ve bilişim devi Microsoft ile Carnegie Mellon Üniversitesi tarafından geliştirilen “Skinput” adı verilen prototip aşamasındaki cihaz, bir kolbandındaki projektörden kola ya da ele dokunmatik bir ekran yansıtıyor. Bu ekrana dokulunularak bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazlara komut verilebiliyor. Cihaz, kolun farklı bölgelerine dokunulduğunda çıkan farklı akustik sinyalleri algılayarak, verilen komutları yerine getiriyor.

Carnegie Mellon Üniversitesi’nden araştırmacı Chris Harrison, “Bu, teknolojide son nokta. Buradan geleceğe bakıyoruz” dedi. Harrison, cihazın 5 yıl içinde kullanılmaya başlayabileceğini söyledi. Skinput’u deneyen 20 kişi, cihazın kullanımının kolay olduğunu söyledi. Skinput’un yürürken ve koşarken de kullanılabileceği, bu sayede koşu yaparken bir el hareketiyle müziğin sesini açıp kısmanın mümkün olabileceği belirtildi. Cihazla ilgili son gelişmeleri gelecek ay Atlanta kentinde yapılacak olan “Bilgisayar-İnsan Etkileşimi” toplantısında sunulacak.

alıntıdır