Diski Kullanabilmeniz İçin Önce Biçimlendirmeniz Gerekiyor Çözümü, Windows biçimlendirmeyi bitiremedi hatası çözümü.

Merhaba arkadaşlar. Bugünkü köşemizde sizlere, hepimizin başına gelen veya muhtemelen gelecek olan bir sorunu masaya yatırmak istedik.

Günümüz çağı teknoloji çağı. Artık 250 hatta 500 gb büyüklükteki verileri bile depolayabileceğimiz Flash bellekler mevcut. Flaş bellekler hayatımıza girdiğinden beri bazı şeyler oldukça kolaylaştı ve çoğu verilerimizi küçücük boyutlardaki bu Flash disklerde taşır olduk. Neyse lafı fazla uzatmadan konumuza geçelim.

Kullandığımız flash diskler zamanla tahrip olabilir. Bu küçük elektronik cihazlar marka ve modeline bağlı olarak bir ömre sahiptirler. Bu olay bence tamamen şansa dayalı bir iştir. Bir flaş disk bazen uzun yıllar kullanılabilir.

flash_discHepimizin hemen hemen başına gelen ve sonrasında teknik bilgi sahibi olmadığımız için genellikle çöpe attığımız flaş disklerimizi kurtarmanın yolunu sizlerle paylaşacağız.

Eğer ki flaş diskimizi bilgisayarımıza taktığımız zaman Diski Kullanabilmeniz İçin Önce Biçimlendirmeniz Gerekiyor uyarısı alıyorsanız aşağıdaki bir kaç çözüm yolundan birini deneyerek bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Mesela bu hatayı veren diskimiz F: sürücüsü diyelim, yapmamız gereken olay şu;

1-Başlata tıklıyoruz sonra Çalıştır diyoruz daha sonra cmd yazıp entere basıyoruz,
2- Yanıp sönen imlecin sonuna chkdsk f: /r yazıp entere basıyoruz. (chkdsk ve :’dan sonra 1 karakter boşluk bırakıyoruz).

Böylelikle dos komutuyla hataları düzeltmiş oluyoruz ve artık flaş diskimiz biçimlendirmeye hazır.

Eğer ki flaş diskimiz biçimlendirirken, Windows biçimlendirmeyi bitiremedi hatası alıyorsanız aşağıdaki çözüm yollarından birini deneyebilirsiniz.

Windows 7, biçimlendirmeyi bitiremedi hatasının çözümü:

Masa üstünde yer alan Bilgisayarım simgesini sağ tuşla tıklayın.
Yönet’i seçin.
Açılan pencereden Disk yönetimini seçin.
Bilgisayar yönetiminden USB, veya hatayı aldığınız sabit diski seçin.
Sorun yaşanan (Ayrılmamış yazan) MMC, USB, SD kart veya sabit diski sağ tuşla tıklayın.
Yeni Basit Birim’i seçin.
Daha sonra ileri, diyerek biçimlendirme işlemini gerçekleştirin. Burada dikkat etmeniz gereken, son aşamada dosya sisteminin 2 GB üzeri bellek kullanıyorsanız eğer Fat32 seçmelisiniz. Bunun dışında bir değişiklik yapmanıza gerek yok.