Bilim adamları cinayet ve tecavüz gibi suçlar işleyen psikopatların aslında fiziksel anlamda beyinsel özürlü olduğunu tespit etti. Beyinde duygularla ilgili bölümde dürtüleri ve karar vermeyi sağlayan bağlantılarda hata veya eksiklik olması sonucu bireyde psikopat olarak nitelendirilen kişilik bozuluğu doğabiliyor.

Cani psikopatlar bir çok Hollywood filminde Hannibal Lecter gibi karakterler olarak yer aldı. Psikopatların ortak özelliği sosyal normlara karşı gelmeleri, manipülatif ve kışkırtıcı olmaları, karşı tarafın duygularını çok rahat sezebilmeleri ve hiç bir şekilde empati kurmayıp, pişmanlık duymamaları.

Psikopat hastalar üzerinde en son teknoloji ürünü beyin görüntüleme tetkikleri ile araştırma yapan İngiliz bilim adamları, cinayet, katliam, çok sayıda tecavüz gibi şiddet içeren suçlardan hüküm giymiş psikopat suçluların beyinlerindeki öenli 2 bölge arasındaki bağlantılarda delikler ve çukurlar olduğunu saptadılar.

Londra King's College Hastanesi Psikiatri Enstitüsü'nden Dr. Michael Craig araştırma sonuçları toplum için tehlike oluşturan psikopat canilerin tedavi edilebilmesi ihtimalini doğurdunu söyledi.

Dr. Craig Reuters'a sonuçların sadece psikopat olarak nitelenen ve başka ruhsal rahatsızlığı bulunmayan hastalar için geçerli olduğunu söyledi ve ekledi "Psikopatlarada tespit ettiğimiz durumu normalde dümdüz ve pürüssüz olması gereken bir otobanda, kocaman delikler ve hasarlar meydana geldiğini düşürseniz anlarsınız. Bu otoyol benzetmesi normal insandaki beyindeki bağlantı yollarını tarif etmektedir."

Bilim adamları bu buluşun psikopatları suç işlemeden önce tespit edebilmeye ve tedaviye olanak sağlaması açısından çok önemli olduğunu söyledirler. Araştırma sonuçları psikopatları tespit etmeye yarasa da henüz beyinlerindeki hasarın ne zaman ve nasıl olduğuna dair veri toplamaya yardımcı olmadığı belirtildi.

Bundan sonraki en önemli soru şu: " Bu boşluklar ne zaman oluşuyor? Doğuştan gelen fiziksel özürler mi? Çocuklukta mı oluşuyorlar? Bunları meydana getiren bir dış etken mi var?"

htrk