Inverter Nedir? Nerede Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Inverter enerji tasarrufu sağlaya bilmek için üretilmişlerdir. Türkçe karşılığı frekans değiştiricidir. Alternatif akımdan doğru akıma, doğru akımdan ise alternatif akıma dönüşüren ve frenakansı-gerilimi ayarlanabilen bir aygıttır. Bir başka deyişle ise; 12-24 yada 48volt Dc akü voltajını, 230volt ac 50hz voltaja çevirmektedir. Filtre için tasarlanan devreden geçirdikten sonra şebekeden gelen gerilim dalgalanmaları pikler ve benzeri bozucu etkisi olan elektirik dalgalanmalarını temizleyerek Servo yada Ac motorunun hızını yüksek kalkış kuvveti ile zeminden istenilen değere istenilen zamanda ayarlanan yüksek teknoloji motor hızı kontrol aletidir. Kalkış akımları olmadığı için şebekeye zarar vermez. On-Off sistem ile çalışmazlar ve buna gerekte yoktur. Minumum ve maximum aralıklar ile çalışmaktadırlar. inverter vasıtası ile evlerde kullanılan tv, bilgisayarlar, elektrikli el aletleri, tekne, aydınlanma lambaları vb. gibi ortamlarda çalıştırılabilirler.

Inverter Çıkış Dalga Şekilleri Nelerdir?
Tam Sinüs İnverterlar
Modifiye Sinüs inverterlar

İnverter nerede kullanılır?
Araçlar , karavanlar, güneş enerji sistemleri, tekneler vb. uygulamalarda inverterler kullanılabilmektedir. İnverter sayesinde aracınızda ki 12 voltluk dc akü geriliminden 230 voltlu ac gerilim etmek mümkündür. Modifiye sinüs inverterlerin çalıştırıldığı alete ekolarak, buzdolabı, klima, motor, gibi zoru yükleri ve hassas elektronik cihazları sorunsuz çalıştırırlar. Kompakt, yüksek ve hassas frekans teknolojisi kullanılarak dizant edilmişlerdir.



Bilgisayardaki inverter ne işe yaramaktadır?
Anakart vasıtası ile gelen voltajı lcd ekranın çalışmasında gerekli olan yüksek voltaj seviyesine taşıyan devredir. Ekran görüntüsünün silik olması durumunda, lcd ışığının aydınlatmaması durumunda, ekran ışığının titrediği durumlarda lcd ekran parçası olan floresanla beraber genellikle inverterler ilk şüphelenilen devredir.

İnverter Kullanımının Amacı ve Faydaları Nelerdir?
Şebeke frekansında bulunan bozucu etkenlerden kaynaklı mekanik aksam ve motor hatalarının ve tamir bakım maliyetlerinin minimum seviyede tutulması, bu yüzden motor ve mekanik düzen ömrünün uzatılmasına sebep olur.

Yumuşak yol verme özelliği sayesinde kalkış ve duruş esnasında mekanik düzeneklere yapılan darbeli duruş ve kalkış özelliğinin olmamasından dolayı arıza ve mekanik bakım maliyetinde azalma, cihaz ömürlerinde ve bakım sürelerinin de uzamasına katkıda bulunur.

Devir değişikliği için kasnak yada dişli düzeneklerine gerek kalmaması sebebi ile devir değişikliğinin seri ve maliyetsiz yapılabilmesi...


KORAY USLU