Google'ın sade arayüzü değişiyor:

Geçtiğimiz günlerde yeni Google'ın Bing ile benzerliklerini ele almıştık. Yeni ekran görüntüleriyle birlikte, Google'ın bazı değişikliklere giriştiği ve yüzünü yenilediği kesinleşti.

Google'ın en sevilen özelliği sade arayüzü. Temiz bir sayfa, hızla açılarak kullanıcılara istedikleri sonuçları hemen sunuyor.

Bu arada Google ana sayfasının üst kısmında yer alan kısacık bağlantılardan sayısız Google hizmetine de erişmek mümkün. Google, başarıya ulaşmasında payı olan bu anlayışı geliştirerek sürdürüyor ve yeni bir arayüz ile karşımıza çıkıyor.

Google'ın yeni arayüzü görebileceğiniz üzere yine sade. Arayüzde Google Wave'den etkilenildiği açıkça görülüyor. Esas amaç arama sonuçlarında kategorileri düzenlemek ve bağlantıların farklı arama türlerinde aynı pozisyonda görünmesini sağlamak.


Google aramaları hizaya sokuyor

Google'ın sol tarafta yer alan arama seçenekleri değişiyor. Genel kategorilerin tepesinde "Everything", "Images", "Video", "More" yer alıyor. Yani bütün sonuçlar, resimler, video, daha fazlası yer alıyor.

Aşağıdaki detaylar kısmında önce öneriler yer alıyor. Avustralya aratınca, turistik bir arama olarak algılayıp, Kanada, Yeni Zelanda gibi ülkeleri öneriyor.

Bu arada ekranın sağında da konuyla yakından ilgili reklamların yer alması dikkati çekiyor. Daha da aşağılara inildiğinde videonun uzunluğu, yayınlanma tarih aralığı, arama kelimesine yakınlığa ya da güncelliğe göre sıralama ve kalite gibi seçenekler yer alıyor.

Mevcut arayüzden daha fazla seçenek sunan bu yeni yüz henüz tamamlanmış değil. Bunca yıldır hiç değişmeden kullanıcıların karşısına çıkan Google ana sayfasındaki değişikliğin kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı da merak ediliyor.

milliyet