Genç mucitten iPhone için zikirmatik


             

Ä°letiÅŸim


 05xx xxx xx xx


vbnetron


[email protected]

×

Genç mucitten iPhone için zikirmatik

  • #1
    MeganeCC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    01.Ağustos.2011
    Mesajlar
    449
    @MeganeCC



    Genç mucitten iPhone için zikirmatik





    Gaziantep Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünde okuyan bir öğrenci, iPhone telefonlar için zikirmatik uygulaması geliştirdi.

    Genç mucidin uygulama için Apple'a yaptığı başvuru da kabul edildi. Zikrin, sadece dini günlerde değil, iş yerinde veya otobüs beklerken bile kolayca çekilmesini sağlayacak olan bu uygulamanın kullanımı da oldukça basit. Kelimeyi hafızaya giren ve dokunmatik ekran sayesinde de hedefini belirleyen kullanıcı, zikri bittiğinde titreşimle uyarılacak.

    Gaziantep Üniversitesi Fizik Mühendisliği 4'nci sınıf öğrencisi Mustafa Tülü, ilginç bir çalışmaya imza attı. Tülü, yaptığı 1 aylık çalışma sonucunda iPhone telefonlar için zikirmatik uygulamasını geliştirdi. 'iSup Pro' adlı bu uygulama sayesinde, Müslümanların, hayatın her alanında zikir çekmesini kolaylaştırmayı amaçlayan öğrenci, sonunda amacına da ulaştı. 1 hafta boyunca programın kodlamasıyla uğraşan Tülü, 3 hafta boyunca da kullanıcılar uygulamayı kullanmada zorluk çekmesin diye dizayn kısmıyla ilgilendi. Sonunda da ortaya tamamen kullanıcı odaklı dizayn ve özelliklere sahip bir uygulama çıktı. Tüm bu uğraşlar sonucunda genç mucidin Apple firmasına, uygulama ile ilgili yaptığı başvuru kabul edildi.

    iPhone kullanıcılarının telefonlarına indirebileceği bu uygulamanın kullanımı da oldukça basit. Programın telefonda iki ayrı sayfası bulunuyor. Bunların birinde programın ayarları, diğerinde de zikrin gerçekleştirileceği bölüm yer alıyor. Ana ekranda da 3 buton bulunuyor. Bu butonlardan sayacı artırma azaltma ve sıfırlama işlemlerine yarıyor. Kullanıcı, zikir kısmının bulunduğu sayfaya, zikredeceği kelimeyi ve bu kelimeyi ne kadar zikredeceğini yazıyor. Daha sonra da ekrandaki butona dokundukça zikir sayısı artıyor. Hedefe ulaşıldığında da telefon bir titreşimle kullanıcıyı uyarıyor.

    "RAMAZAN AYINA DENK GELMESİ GÜZEL OLDU"

    Zikirmatik uygulamasının kabulünün Ramazan ayına gelmesinin güzel olduğunu söyleyen genç mucit Tülü, "Boş vakitlerimizde arkadaşlarımızı beklerken veya otobüste seyahat ederken zikrimizi gerçekleştirebileceğiz. Bunun için sadece telefonumuzun yanımızda olması yeterli olacak" dedi. Uygulamayı geliştirmek için 1 ay boyunca gece gündüz çalıştığını anlatan Tülü, "Bu icadım için 4 hafta ciddi bir vakit ayırdım. Kullanıcılar programı kullanırken herhangi bir zorluk çekmesin diye dizayn kısmına özellikle ağırlık verdim. Programın tamamen kullanıcı odaklı bir dizayna sahip olmasını istedim. Uygulama sayesinde, asıl amaç da zikrin sadece dini günlerde değil, hayatın her alanında olmasına yardımcı olmaktı. Bunu da gerçekleştirdik. Umarım, uygulama ilgi görür" ifadelerini kullandı.



  • #2
    Raskolnikov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18.Ağustos.2011
    Mesajlar
    255
    @Raskolnikov







    Bizde kafa yok değil, kafa var da... (=

  • YORUM BIRAKMAK İÇİN ÜYE OLMALISINIZ !

    ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

    Benzer Konular

    1. iphone 5 nasıl olacak
      Konu Sahibi lannister Forum CEP TELEFONLARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 29.Ağustos.2012, 10:58
    2. Ucuz iPhone 4 piyasaya çıkıyo
      Konu Sahibi MeganeCC Forum BİLİM VE TEKNOLOJİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 25.Ağustos.2011, 10:44
    3. iPhone 5, 8 Eylül’de satışa sunulabilir!
      Konu Sahibi MeganeCC Forum CEP TELEFONLARI
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 16.Ağustos.2011, 22:41
    4. Genç kalmak için..
      Konu Sahibi Rabia PEKKAN (rpekkan) Forum CİLT BAKIM-MAKYAJ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 02.Temmuz.2009, 20:26
    5. 150 genç mucit çevre için yarışacak
      Konu Sahibi Cihan ÇAĞLAYAN Forum GÜNCEL EĞİTİM HABERLERİ
      Cevap: 0
      Son Mesaj : 23.Mayıs.2009, 12:57

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •  

    Giriş

    Facebook ile Baglan Giriş