Trafik kazaları, yaralanmalar, hastalık gibi durumlarda tuşlanan 112'nin telefon tamircileri ve satıcıları tarafından deneme amaçlı kullanılıyor. Sim kart olmadan bile çevrilebilen 112'yi arayarak telefonun ses kalitesi test ediliyor. Sabit telefonlardan ise en çok aranan kısa numara Türk Telekom’un borç sorgulama numarası 163.

BTK’nın, 2011 yılı ikinci üç aylık dönem sonu itibariyle Türkiye’deki telekomünikasyon pazarı verileri çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmecilere 582 yetkilendirme verildi. Türk Telekom ve mobil işletmecilerinin net satış gelirleri ise yaklaşık 5,67 milyar lira olarak gerçekleşti. Diğer işletmecilerin yaklaşık 1,16 milyar TL düzeyindeki net satış gelirleriyle birlikte toplam telekomünikasyon hizmet gelirleri yaklaşık 6,82 milyar liraya ulaştı. Türk Telekom ve mobil işletmecilerin toplam yatırım miktarı yaklaşık 884 milyon liraya ulaştı.

Toplam mobil trafik miktarı 37,21 milyar dakikayı aşarken, sabit trafik miktarı ise 5,70 milyar dakikayı buldu. Sesli konuşma, kısa mesaj, internet trafiğinin mobilden mobile giden trafik oluşturdu.

CİHAN