Baby Shower: Bebeğe Hoş Geldin Partisi Organize Etmenin İpuçları

Bebeğe hoş geldin partisi bilinen adıyla baby shower organize etmeye mi karar verdiniz? Baby shower anne adayını desteklemek, onu sevgiyle kucaklamak ve hayatının en önemli misafirinin gelişini kutlamak için tasarlanmış en keyifli organizasyondur. Eğer daha önceden böylesi bir organizasyon yapmadıysanız nereden başlamanız gerektiğini bilmemeniz normal. Endişelenmeyin, yalnız değilsiniz. Nereden başlaması gerektiğini bilmeyen sizin gibi pek çok anne adayı var. Aşağıdaki maddeler, başarılı “baby shower” organizasyonu yapmak isteyenler için adeta bir yardımcı rehber olacaktır. Ancak belirtmekte yarar var, anne adayı olarak bu tek başına altından kalkabileceğiniz bir organizasyon değil. Bu nedenle kendinize yakın bir kişiyi organizasyon sürecine dahil etmeniz yerinde bir karar olacaktır.

1- Günü ve Tarihi Seçin
Baby shower, genellikle doğuma 6 hafta kala yapılır. Kimi anne adayları, bebeğin cinsiyetini doğumla öğrenmeyi tercih ettiklerinden, kutlamaları da bebeğin doğumundan sonra gerçekleştirmek isteyebiliyorlar. Tercihiniz hangi yönde olursa olsun, planlama için ihtiyacınız kadar zaman bıraktığınızdan emin olmalısınız. Baby Shower’ı yakınlarınızın zaman durumuna göre hafta içi de hafta sonu da yapabilirsiniz. Bu konuda katı kurallar ya da uygulamalar yok:=) Sadece şehir dışından gelecek ya da çalışan konuklarınızı da gözeterek bir zamanlama yapmanız yeterli olacaktır. Zamanlama konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli konu da anne adayının doktor randevuları ile çakışmayacak bir gün belirlemektir. Organizasyon konusunda koordineli hareket edeceğiniz yakınınızı bu konuyla ilgili bilgilendirmeyi unutmayın.

2- Mekanı Belirleyin!
Eğer ev harici bir organizasyon yapmayı düşünüyorsanız o zaman katılımcılar için uygun ortak bir nokta seçmeye özen gösterin. Bu ve benzeri organizasyonların bir bölümü de anne adayını yormamak adına bir yakının evinde planlanabiliyor. Böyle bir karara varmadan önce kabaca kaç kişilik katılımda bir organizasyon olacağını hesaplamanızı tavsiye ederim.

3- Bütçe Oluşturun
Eğer sizde pek çoğumuz gibi planlı harcamalar yapmak zorundaysanız o zaman bu organizasyon için belirli bir bütçenin içinde kalmanız gerek demektir. Yapabileceğiniz harcama konusunda gerçekçi olun, anne adayı ya da yakını olarak gelecek günlerde sizleri pek çok yeni masraf bekliyor olacak. Bütçeyi tasarlarken, ikram, ekstra aktiviteler, süsleme, davetiye ya da yapmayı planladığınız jestleri de hesaba katmayı unutmayın. İnternetten alışveriş yapmayı seviyorsanız tikokupon kullanabiilirsiniz. Böylece alacağınız şeylerin fiyatları daha da düşmüş olacaktır. Mesela panço indirim çeki ile yeni sezon bebek giyim ürünleri indirimli alınabiliyor. Dönemsel yayınlanan bu indirimlerin yanısıra devam eden kampanyaları da değerlendirebilirsiniz. Bebek ürünlerine özel alışveriş kulübü olan unnadonun promosyonları da yine tikokupon.com'un unnado promosyon kodu sayfasında. Arama bölümünde başka alternatiflere de bakabilirsiniz.Nasıl olacağı belirtilmiş. Planlı harcamalar yaparken, bütçenizi ayarlarken aklınızda bulunsun.

4- Davetli Listenizi Oluşturun
Eğer anne adayına sürpriz bir parti düzenlemek arzusundaysanız liste konusunda baba adayından yardım isteyebilirsiniz. Böyle bir günde anne adayının katılımını isteyebileceği arkadaş, aile bireyleri, akrabalar konusunda size en net bilgiyi baba adayı sağlayacaktır. Eğer organizasyonu hali hazırda anne adayı ile birlikte tasarlamaktaysanız o zaman liste konusunda onun önceliklerini gözetmeniz doğru olacaktır. Anne adayını ne kadar iyi tanıyor olursanız olun, davet noktasında fikir almadan kendinizce bir liste hazırlamaya çalışmayın.

Davet listesi genelde, arkadaş ve aile çevresini kapsar anca bazı yakın çalışma arkadaşları da bu güne davet edilebilir. Size düşen bu listedeki kişilerin adres, telefon ve e-mail bilgilerini almak. Karar verilmesi gereken bir diğer konu da bu organizasyonun bir kızlar partisi mi yoksa çiftler partisi mi olacağı… Konseptinizi belirleme noktasında bu karara ihtiyaç duyacaksınız.

5- Bir Konsept Belirleyin


Baby shower partileri eğlenceli olmalıdır. Eğlenceyi partinize davet etmenin yolu ise seçeceğiniz konsepte bağlıdır. Yurt dışında yapılan pek çok baby shower organizasyonundan bu noktada ilham alabilir ya da yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz… Dürüst olmak gerekirse bazen tema olarak sadece “bebeğin” bile seçilmesi yeterli olacaktır. Eğer anne adayı bir kız bebek bekliyorsa o zaman “Pembe Düşler” konsepti uygun olacaktır. A’dan Z’ye her türlü dekorasyon malzemesini pembe renkte giydirebilirsiniz… ya da yeni fert bir erkek ise o zaman mavi konsepti plana uygun olacaktır. “bir yıldız doğuyor”, “bebek çıplak” gibi konseptler geliştirebilirsiniz, kendinizi sınırlamayın ve engin düşünün… Bu bebeğinizin ilk partisi… Eğlenmeye bakın!

6- Davetiye Seçimi…
Baby Shower organizasyonunda illaki de davetiye bastırmanıza gerek yok, daveti telefonla da yapabilirsiniz. Yurt dışında yapılan organizasyonlardan güne uygun bir davetiye gönderimi tercih edilmekte. Arzu ederseniz e-davetiye de tasarlaya-tasarlatabilir ve bu şekilde de konuklarınızı davet edebilirsiniz. Ayrıca bir konsept belirlediyseniz seçtiğiniz temayla ilişkili davetiyeler de eğlenceli bir partinin ön habercisi niteliğinde gönderilebilir. Davetiyenize gerekli tüm iletişim bilgilerini eklemeyi unutmayın ayrıca olası doğum haftası ile de bilgi aktarabilirsiniz…

7- Menü’yü Planlayın
Partiyi gün içinde, öğleden sonra yapmayı planlıyorsanız o zaman beş çayı tadında geliştirilmiş bir menü sizin için ideal olacaktır. Ancak partiniz akşam saatlerinde başlayacaksa o zaman katılımcılar için daha kapsamlı bir menü tercih etmeniz akıllıca olacaktır. Kişisel önerim her iki koşulda da koktey menüsü hazırlamanız yönünde olacaktır; alkolsüz bir puncha eşlik eden kaneper, ara sıcaklar, cips ve benzeri atıştırmalıklar, meyve ve son olarak küçük bir pasta davetinizi kusursuz kılacaktır. Kokteyl menüsünü seçilen temaya göre renklendirebilir ve çeşitlendirebilirsiniz. Günümüzde pasta tasarımcılarının sayıları her geçen gün artıyor. Organizasyonunuzun temasına uygun bir pasta tasarımı da yaptırabilirsiniz.

8- Oyun Seçimi…
Her baby shower organizasyonuna renk katacak birkaç oyun seçimi gelenekseldir. Zaman zaman bu oyunlar saçma gibi görünse de beklenenin ötesinde eğlenceyi de beraberinde getirir. Örneğin bir klasik olan “anne adayının göbek ölçüsünü tahmin edin” kolaylıkla hayata geçirebileceğiniz bir oyundur. Katılımcılar konuyla ilgili tahminlerini söylerler ve en yakın tahminde bulunana bir hediye verilir. Ya da “kaç adet bebek malzemesi vardır” da keyifli bir oyun olarak oynanabilir. Bu oyun için her bir katılımcıya bir kağıt-kalem dağıtabilir ve onlardan hafızalarına gelen bebek eşyalarını yazmasını istersiniz. (biberon, emzik, bez… gibi) 3-5 dakika zaman zarfında katılımcılar akıllarına gelen malzemeleri yazarlar ve sonuçta en çok malzeme yazmayı başaran kişiye bir ödül verilir. “bebeğin fiziğini tahmin” bebek şarkıları” gibi birçok bilinen baby shower partisi oyunlarının yanı sıra hayal gücünüzü kullanarak da farklı oyunlar yaratabilirsiniz.Kutu oyunları eğer tercihiniz olursa tikokupon'un iq oyuncak sayfasına bakın. Buradan bulacağınız bir kupon ile avantajlı satın alabilirsiniz. Deneyin...

İlk defa planlıyor olsanız da hayal gücünüzün sınırlarını serbest bıraktığınız takdirde yepyeni ve farklı bir baby shower organize edebilir, yukarıda kaleme aldığımız maddelere dikkat ederek siz de unutulmaz bir güne imza atabilirsiniz.

Şimdiden yeni bebeğinizle mutlu ve sağlık dolu günler geçirmenizi dilerim…

.alıntıdır.