Bebekler İçin Kıyafet Seçiminde Kriterler ve Öneriler

Bebekler için kıyafet seçiminde gözetilmesi gereken bir kaç önemli noktadan biri hiç kuşku yok ki o kıyafette kullanılan malzemenin kalitesidir. Pek çok yeni anne adayı bebekleri için kıyafet seçiminde doğrudan adı “organik” ile anılan ürünlere yönelirken bir çok noktadan da ödün vermek zorunda kalırlar. Kalite, tasarım, şıklık, fonksiyonellik ve bütçe bu ödün verilen maddelerden bir ya da birden fazlasını içerir.

Ben kızıma hamile olduğumu öğrendiğim ilk andan itibaren hummalı bir araştırma içine girdim. Hem şık, hem kaliteli hem sağlıklı hem de bütçeme uygun şık kıyafetleri nereden ve nasıl bulacaktım. Bu esnada benim için yeni olan ama elbette deneyimli annelerin yakından tanıdığı iki marka ile tanıştım. Bu iki marka hem bütçeme uygun seçenekler sunuyor hem de satın alınan her şeyin harcanan her kuruşunun hakkını veriyordu.

Defalarca yıkanmasına (konu bebek olunca bazen giydirdiğiniz bir şey bebeğinizin üzerinde sadece 5 dakika temiz kalabiliyor) rağmen solmuyor, kumaşı topaklanmıyor, çıtçıtları atmıyor, fermuarı bozulmuyor ve formunu kaybetmiyordu. Bu saydığım kaliteye dayalı özelliklerde pek çok yerli yabancı tekstil firmasında hayal kırıklığına uğradığım düşünülürse bu her iki markadan da satın aldığım ürünler hem değerlerini misliyle hak ediyor hem de “ucuz alacak kadar zengin değilim” söylemini neredeyse tersine çıkarıyordu. Beklentiyi fazla yükseltmek istemem, tabii ki herkesin bütçesi ve beklentisi farklıdır kimilerine fiyatlar yüksek gelebilir ancak çocuk ve bebek tekstili ortalamasına göre değerlendirmemi yapıyorum.



Bebek ve Çocuklar İçin Kıyafet Seçiminde Öncelikli Kriterler:
Kaliteli Kumaş ve Malzeme Kullanımı (pamuklu kumaş olmalı, çıtçıt, fermuar, düğme ve benzeri malzemeler sık açıp kalatılacağı düşünülerek seçilmiş olmalı)
Bebeklerin Hassas Teni İle Uyumlu Kumaş ve Malzeme Kullanımı ( (pamuklu kumaş olmalı, baskı, boya, pul, fiyonk ve benzeri süslemeler bebeklerin ayı, çocukların yaşları gözetilerek seçilmiş olmalı)
Bebeklerin Hassas Teni İle Uyumlu Etiket Kullanımı (baskı etiket tercih sebebidir)
Tasarım ve Şıklık
Fonksiyonel kullanım ( çoklu setler özellikle 24 aya kadar annelerin baş yardımcısıdır, hem kombinlenebilir hem de çoklu adet olduğu için verilen bedeli misli ile çıkarır bütçeyi rahatlatır)
Bütçe (bu saydığım unsurları barındıran en ekonomik çözümü sunan markalar tercih edilmelidir)


.alıntıdır.