Bebeğinizin Odası ve Yatağı


Bebeğinizin kendini yeni evinde rahat hissetmesini istiyorsanız bir şeyler yapmalısınız. Yeni doğmuş bir bebeğin kendine ait bir odaya ihtiyacı yoktur. Anne babasının yanında kendini daha iyi hisseder. Bu durumda yatak odanızın en aydınlık köşesini bebeğinize uygun hale getirebilirsiniz. Uygun bir odanın bulunması durumunda bile bebeğinizin bir süre yanınızda kalması daha doğru olur.
İlk başta ihtiyacınız olan şeyler bir bebek yatağı ve eşyalarını koyabileceğiniz küçük bir dolap. Çocuğunuz büyüdükçe mobilyaları değiştirebilirsiniz. Mobilya seçerken sağlamlığa, iyi işçilikle yapılmış olmalarına ve ürünlerin temizliğinin kolay olmasına dikkat edin. Anne karnında huzur içinde ve güvenle geçen o uzun sürenin ardından bebeğinizin en rahat edebileceği yer sağlam bir beşik olabilir ama ilk 3 ayı geride bıraktıktan sonra yatacağı yerin daha geniş olması, ona aynı zamanda ferah bir hareket alanı da sunar.
Birçok anne baba için işe bebek yatağı ile başlamak daha avantajlıdır. Yanlarında yumuşak destekleri olan ve üzerinde küçük oyuncaklardan yapılmış bir müzikli aletin asılı olduğu korumalı bir yatak, bebeğinize emniyette olduğu hissini de verir.
Bebek yataklarını farklı ebatlarda edinmeniz mümkün:
60x120 cm büyüklüğündeki yatakları 2-3 yaşına kadar kullanabilirsiniz.
70x140 cm ebatlarındaki yataklar ise 3-4 yaşa kadar size hizmet edebilirler.
Baş ve ayak bölümlerinin ayarlanabilir olduğu yataklar ise ileride bu parçaları değiştirmenizle çocuk yatağına dönüştürülebilirler.
Bebeğiniz geliştikte ve emeklemeye başladıkça, yan taraflardaki destek çubuklardan iki tanesini çıkartıp, onun yatağına tek başına girip çıkmasını sağlayabilirsiniz. Aksi takdirde parmaklıkların üzerinden tırmanmaya çalışır ve kendisini sakatlayabilir. Bebeğinize rahat uykular, güzel rüyalar!


.alıntı.