Milli Eğitim, "Haksızlığa uğradık, yeniden tayin istiyoruz" diyen öğretmeni duymadı! İl içi tayin var, il dışına yok.

[email protected]

Kimi 9 yıldır Diyarbakır'da kimi 7 yıldır Bitlis'te… 140 puanla atanamadığını haykırırken, 21 puanla il içi tayinlere isyan ediyordu öğretmenler… Zorunlu hizmet affı ile kendilerinin cezalandırıldığını belirtirken, bu haksızlığın giderilmesi için Temmuz'da yeni bir tayin hakkı istediler. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, yeni il içi tayine 'evet' derken, il dışı talepleri görmezden geldi. Hürriyet.com.tr'nin ulaştığı üst düzey bakanlık yetkilisi, "Temmuz'da il dışı tayin olmayacak" dedi.

NEDEN İSYAN EDİYORLAR?

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl aldığı kararla zorunlu hizmet yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Zorunlu hizmeti yeni atanacak öğretmenler için getirirken, mevcutları kapsam dışı bıraktı. Ancak bu durum zorunlu hizmet süresini tamamladığı halde yıllardır istediği yere atanamayan öğretmenleri isyan ettirdi. Haziran ayında il içi ve il dışı tayinler aynı anda yapıldı. Ancak zorunlu hizmet bölgelerindeki öğretmenler istedikleri illere atanamadı. Bu bölgelerdeki öğretmenlerin 100, 120, 140 hizmet puanlarıyla atanamadıkları okullara, il içindeki öğretmenler 20, 30, 40 puanla atandı.

FATURA BİZE KESİLDİ!

"9 yıl önce Diyarbakır'a atandım. Zorunlu hizmet sürem 3 yıl olmasına rağmen 9 yıldır burada kalmaya mecbur edildim. Hizmet puanım 141 olmasına rağmen atanamadım. Zorunlu hizmet affını bu yıl getiren MEB, bizi Doğu'da tutarak af faturasını bize kesiyor. Zor koşullarda çalışan bizleri ödüllendireceği yerde cezalandırıyor. Bize yapılan bu haksızlığı gidermek için Temmuz'da il dışı ataması yapılmalıdır" diyordu Suzan öğretmen.

Elif Öğretmen ise, "7 yıldır Bitlis'teyim. 102 puanla İstanbul'a tayin olamadım ama meslektaşımı il içinden 21 puanla atadılar" diye anlatıyor durumunu.

İL İÇİNE VAR İL DIŞINA YOK!

Milli Eğitim Bakanlığı, il dışı tayin isteyen öğretmenlerin taleplerine yanıt vermedi. Üst düzey bir bakanlık yetkilisi, "Sadece öğretmenin talebini karşılamayı düşünemeyiz. Bunu yaparken eğitimi de planlamak zorundayız. Bu talepleri karşılık verirsek özellikle Doğu ve Güneydoğu'da kadrolar boşalır, çocuklar öğretmensiz kalır. Bu nedenle Temmuz'da il dışı tayin olmayacak" dedi.

MEB, il dışı tayine geçit vermezken, il içi tayin taleplerine ise olumlu karşılık verdi. Buna göre il içinde yer değiştirmek isteyen öğretmenler, 12-16 Temmuz tarihleri arasında MEB'e başvuracaklar.

YÖNETMELİĞE AYKIRI!

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın tek başına il içi tayin yapmasının Mayıs ayında çıkan yer değiştirme yönetmeliğine aykırı olduğu iddia edildi. Eğitim-Sen, Eğitim- Bir- Sen ve Türk Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiği yazılarla, yönetmeliğe aykırı bu durumun düzeltilmesini istedi.

RUH HALİM BERBAT

Ruh halim berbat, çocuklara nasıl öğreteceğim diye soruyor Hasan Öğretmen. "110 hizmet puanına sahibim ve benim tercihlerimden olan bir okula 18 puanlı; yani 1.5 yıldır görevde olan bir meslektaşım atandı. Ben 6 yıldır zorunlu hizmet bölgesinde görev yapıyorum. İl içinde kota yok. Biz zorunlu hizmetimizi tamamlamak için buraları tercih ettik ama dönmemek üzere değil... Görev yaptığım yer benim 1. tercihimdi ve KPSS puanım çok yüksekti atandım. En iyi yerleri yazıp görev yapabilirdim. Zorunlu hizmetimi hemen yapmak istedim. Bu yaşadıklarımdan sonra ruh halim berbat."

BU BİR BAYRAK YARIŞI!

Bir başkası, "MEB, yeniden il dışı tayin olursa, Doğu'nun boşalacağını öne sürecektir. Fakat bu yaklaşım kabul edilemez. Doğu'da görev yapmak bir bayrak yarışıdır. Bizler bu görevi yerine getirdik. Ama MEB, bu görevi devralması gerekenleri affetti!. Yani bu görevi devralması gerekenlerin yerine de bizlere Doğu görevi yaptırmaktadır. Benim ve birçok arkadaşımın morali çok bozuk" diyor.


https://memurdan.net/haber_detay.asp?haberID=4280