Sözleşmeli Öğretmenlerin Ek Özür Grubu Yer Değiştirmelerinde Yer Değiştirme Kriteri olarak hesaplanan hizmet puanı her alanda ayrı hesaplanacak.

“Sözleşmeli öğretmenler için il içi ve iller arası ek nakil duyurusu”nda yer alan “Değerlendirme hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet süresi ve hizmet puanı hesabında 19 Şubat 2010 tarihi esas alınacaktır. Başvuruda bulunacak tüm alanlardaki öğretmenler, hizmet puanı üstünlüğüne göre sıralanıp en yüksek puanlı kişiden başlanılmak suretiyle, il bazındaki boş pozisyon sayısı sınırlılığında tercihte bulunulan eğitim kurumlarında görevlendirme yapılacaktır.” ifadesi il içi ve iller arası nakil isteyecek olan sözleşmeli öğretmenlerde tedirginliğe neden olmaktadır.

Ek özür grubu atamasını düzenleyen bu yazıda ki, bu ifadeden, sanki Başvuruda bulunacak tüm alanlardaki öğretmenler, hizmet puanı üstünlüğüne göre sıralanacak yer değiştirmeler bu sıralamaya göre yapılacak anlamı çıkarılmaktadır.

Sözleşmeli öğretmenler için il içi ve iller arası yer değiştirmelerde alınan başvurular alanlar ve iller bazında hizmet puanı üstünlüğüne göre sıralanacak yer değiştirmeler bu sıralamaya göre yapılacaktır.

memurlar.net