neden doğu hizmetinin esprisi yok deniyor anlamış değilim.10 yılda bir muaf geliyor.2000 de gelmişti bir de 2010 da bekleniyordu o da geldi.bu sene yeni atananların muaflık gibi bir durumu söz konusu değil.olursa 2020 de tekrar muaf gelecek o da bize yaramaz.
benim sormak istediğim birkaç soru var.cevaplarsanız sevinirim.
1.İlk atamada doğu hizmeti olmayan bir yere atanırsak en erken kaç yıl sonra başka bir yeri (doğu hizmeti olan ya da olmayan bir yer)tercih edebiliriz.4 yıl doğu hizmetini tercih etmeyince MEB 4. yılın sonunda kendisi mi kurayla hizmet puanına göre atıyor.
2.Bilindiği gibi eylülde sözleşmeli atama var.Sözleşmeliler doğu hizmetini yapacaklar mı.Ben sözleşmeli tercihte doğu hizmeti olan yerlerimi sizce önce yazayım yoksa sözl. de doğu hizmeti yok mu.yani merkez iyi bir yer mi yazayım.MEB bu aralar 3 yılını dolduran herkes hizmet puanına göre kadr gecirilecek diyor.Acaba hizmet puanı yüksek olan 18_22 puanlık yerleri tercih etmek mantıklı mı.
3.sözleşmeli atanırsak en erken ne zaman başka yere tercih isteyebiliriz.
bu işler çook zormuş arkadaşlar.Allah hepimiz için hayırlısını kısmet etsin diyelim...