Milli Eğitim önemli değişikliklerin arefesinde. Özellikle öğretmen alımı ve eğitimci yetiştirilmesi konusunda Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu radikal denebilecek değişikliklere hazırlanıyor.

SÖZLEŞMELİ DÖNEMİ SONA MI ERİYOR?

Milli Eğitim Bakanı öğretmen alımında önemli değişiklikler düşünüyor. Bakan Çubukçu, sözleşmeli öğretmen dönemini sona erdirmeyi hedefliyor. Yalnız bakanın bu planının kısa vadede uygulamaya konması pek mümkün görünmüyor; çünkü gerekli mevzuatın hazırlanması için biraz daha zamana ihtiyaç var. YÖK ile koordineli çalışmalarını arttıran Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaç fazlası mezunun önüne geçilmesi için bir takım hazırlıklar içerisinde. Bakan Çubukçu, önümüzdeki yıllarda eğitim fakültelerine ihtiyaç kadar öğrenci alınacağını ve böylece öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulma sıkıntısı çekmeyeceğini belirtti.

OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ REVAÇTA OLACAK

Okul öncesi eğitimde de önemli adımlar atılıyor. Şuanda 32 ilde anasınıfı mecburi.. Önümüzdeki yıl ise tüm Türkiye'de anasınıfı mecburi hale getelecek. Buda öğretmen alımında okul öncesi öğretmenliğe ağırlık verileceğini gösteriyor. Yani okul öncesi öğretmenlik bölümünden mezun olanlar önümüzdeki 5 yılda atamalarda bir sıkıntı çekmeyecek..

2010 YILINDA ÖĞRETMEN İHTİYACI NE KADAR?

Peki 2010 yılının ilk yarısında ne kadar öğretmen alınacak. Bakanlık bürokratları ihtiyacı 40 bin olarak belirledi. Ancak burada son söz Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı'nda olacak. Yani Milli Eğitimin 40 bin olarak belirlediği öğretmen ihtiyacında son rakamı Maliye Bakanlığı söyleyecek.
27.09.2009 15:08:13

haber videosu: https://www.facebook.com/video/video.php?v=143235538878

KAYNAK: samanyoluhaber.com

diğer video
https://www.dailymotion.com/video/xa...emuruznet_news

seneyede önümüz açık kızlar...