TBMM Genel Kurulu'nda, 10 bin öğretmen kadrosuna 31 Aralık'a kadar atama yapılmasına ilişkin kanun teklifi görüşüldü.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Meclis, Milli Eğitim Bakanlığı'na 10 bin yeni öğretmen kadrosu verdi. Kanunun Cumhurbaşkanı'nın onayı ve Resmî Gazete'de yayımlanmasının ardından bakanlık, adaylardan başvuru alacak. 82 branşta alınacak başvurular sonrasında atamalar aralık ayının ilk yarısında gerçekleştirilecek.

Sınıf öğretmenliğine yaklaşık 1.400, okul öncesine 700, İngilizceye 700, rehber öğretmenliğine 600, Türk dili ve edebiyatına 600, fen ve teknolojiye 500, lise matematik öğretmenliğine 400, ilköğretim matematik branşına 400, din kültürüne 360, Türkçeye 360, bilişim teknolojilerine 270, zihinsel engelliler sınıf öğretmenliğine 270 ve coğrafyaya 200 civarında atama yapılacak. Sözleşmelilerden kadroya geçeceklerden boşalacak kadroya da aralık sonunda yeni sözleşmeli öğretmen alınacak.

MUHALEFET: KADRO YETERSİZ, SAYI ARTIRILMALI

Kanunun görüşmeleri sırasında muhalefet 10 bin kadronun olumlu ama yetersiz olduğunu dile getirdi. MHP ve DTP'nin 30 bin, CHP'nin ise 46 bin kadrolu atama yapılması önergeleri 'hükümetin katılmaması' nedeniyle reddedildi. Genel Kurul'da söz alan muhalefet milletvekilleri, Bakan Nimet Çubukçu'nun 'sözleşmeli öğretmenlerin kasım ayına kadar kadroya geçirileceğine dair' söz verdiğini savunarak bu sözü tutmasını istedi. Çubukçu ise sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusunda bir tarih vermediğini, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İBRAHİM ASALIOĞLU ANKARA

https://www.memurlar.net/haber/154209/