10 bin kadrolu öğretmen alımından hemen sonra, onlardan boşalan yerlere sözleşmeli alınıp, alınmayacağına yönelik bugüne kadar yüzlerce soru geldi.
Biz de bu soruları en üst yetkililere yönelttik. Aldığımız cevapları da sizlerle paylaştık. Ama sanki bu konuda hala tereddütler var. Bu yüzden bu tereddütlerinizi dile getirip sorunuzu bir kez daha ilettik. Söylenen aynı:

14 Aralıkta başvurular bitecek. 16sında da atamalar gerçekleşecek. Ataması çıkan ertesi günden itibaren görevine başlayabilecek. Bu süreçte sözleşmeli iken kadroya atanan yerlere de hemen başvuru başlatarak, sözleşmeli öğretmen alınacak. Yeni bir sözleşmeli kadro söz konusu değil. Sadece, kadroya geçen kadar sözleşmeli alınacak. Bu da muhtemelen aralık sonu ya da ocak başında gerçekleşecek.

Şubat ayı atamalarına yönelik ayrıntı ise şu yönde:

Önceki yıllarda Şubatta da atama yapılıyordu. Hatta TBMMde bu yönde atama yapılacağı da dile getirildi. Ama MEB ve MALİYEnin ortak görüşü, artık yılda bir atama şeklinde. Eğer bu onaylanır ise Şubat’ta değil Ağustosta atama yapılacak. Bu konuda henüz kesinleşmiş karar yok. Ama görüş birliği var. Hükümet, özellikle de Başbakan Erdoğan bu duruma ne der? Asıl önemli olan o. ..

Abbas Güçlü.com. ALINTI