• YILDIZ Mintiler ve Tinti Okul Öncesi Eğitim Seti (48 Ay ve Üzeri)


  • Sipariş için TIKLAYINIZ



  • Hazırlayanlar: Nurcan SAZ, Devrim ÖZER. Yayınevi: Ata Çocuk Yayınları.
    NOT: Normal Mintiler ve Tinti setine ek olarak içinde 7 kitaplık matematik seti ve faaliyet dosyası bulunmaktadır.
    Toplu Alımlarda extra indirimler yapılacaktır.
    Sipariş vermekte zorlananlar için telefonla ve whatsappla sipariş: Cep: 0532 705 0780Sabit: 0 212 295 4827 (Mesai saatleri: 09:00-17:00)
    DOLU DOLU BİR SET. Sıradışı, ezberbozan yepyeni bir set...

    • Bak Şu Konuşanlara Mintiler ve Tinti Eğitim Seti, çocukların hayal güçlerinin en yüksek olduğu bu dönemde hayal güçlerini ve tüm gelişim alanlarını desteklemek, kendilerini ifade etmelerini sağlamak ve düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanmıştır.
      • Bu set, çocukların etkinlikleri zevk alarak yapmalarını, eğlenerek öğrenmelerini ve kitapları sevdirmeyi amaçlamaktadır.
      • Millî Eğitim Bakanlığının okul öncesi eğitim programına uygundur.
















    • • ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN BOL İÇERİKLİ PROMOSYON HAZIRLADIK…







    • • Setimiz,
      Çocukların hayâl güçlerinin yoğun olduğu bu dönemde öğrenmelerini kolaylaştırmak ve eğlenceli hâle getirmek için Mintiler ve Tinti adında, ormanda yaşayan hayâli kahramanlar ile kurgulanmıştır…


      Bak Şu Konuşanlara Mintiler ve Tinti Eğitim Seti, Eklektik Eğitim Yaklaşımı’na uygundur.












    • Bak Şu Konuşanlara Mintiler ve Tinti Eğitim Seti, Çocukların ilgileri doğrultusunda, yaşamlarında sıklıkla karşılaştıkları eğitsel değeri olan herhangi bir konunun derinlemesine incelenmesi olarak tanımlanan “proje yaklaşımı” baz alınarak hazırlanmıştır. Proje yaklaşımlı eğitim, çocukların tüm gelişim alanlarını desteklemekte, aynı zamanda sorgulayıcı, araştıran, neden sonuç ilişkisi kurabilen, özgüveni yüksek, sorumluluk sahibi, yaratıcı bireylerin yetişmesinde etkili olmaktadır. Proje çalışmaları aracılığıyla öğrenci merkezli eğitim yapılabilmekte ve çocuklarda kalıcı öğrenmelerin gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Her kitapta bir proje konusu ele alınmıştır.








    • Her kitapta bir ülke ele alınmıştır. Çalışma sayfalarında; ülkelerin bayrağı, başkenti, para birimi, tarihi yerleri, yiyeceği, milli kıyafetleri gibi başlıklar çocukların algılayabileceği şekilde verilmiştir.










    • Çocukları bilimle tanıştırmak için en iyi zaman, çevrelerindeki dünyayı merak etmeye başladıkları, okul öncesi dönemidir. Bu nedenle erken dönemdeki fen eğitimi çocukların bilimsel düşünceleri, tutumları ve becerileri edinmesinde önemli bir etkiye sahiptir. İyi hazırlanmış bir fen programı çocukları daha karmaşık fen süreçlerine hazırlamanın yanında onların daha eleştirel düşünen kişiler olmasına, merak eden sorgulayan araştıran bireyler olmasına ayrıca problem çözme ve doğru kararlar almada yeterli hale gelmelerine yardımcı olmaktadır.






  • Her kitapta 32 ve 33. Sayfalarda bulunan çizgi çalışmaları asetatlı sayfalar ile desteklenmiştir.







    • Yaratıcılık, olmayan bir şeyi hayal edebilme, bir şeyi herkesten farklı yollarla yapabilme ve yeni fikirler geliştirebilme yeteneğidir. Yaratıcılığın gelişimi erken çocukluk döneminde en üst seviyededir. Çocukların bu döneminin yetişkinlerce desteklenmesi gerekir.






  • Aynı sesle başlayan sesleri daha rahat hissetmeleri için tekerleme kullanılmıştır. Başlayan sesleri hissetme çalışmalarının hemen akabinde aynı sesle biten kelimeler verilerek fonolojik farkındalığın geliştirilmesi amaçlanmıştır.

    Okul öncesinde harf öğretimi yoktur. Sesi hissetme çalışmaları vardır. Okul öncesi eğitim programında doğru olan da budur.

    “Okuma yazmaya hazırlık çalışmaları, ilkokula hazırlık çalışmalarının içinde yer alan ve çocukların ilkokula geçişini kolaylaştırmak, hazır bulunuşluk düzeylerini arttırmak amacıyla yapılan etkinliklerdir. Kesinlikle okuma veya yazma öğretimi yoktur. Harfleri göstermek ve harfleri yazdırmak da yoktur.”

    (Okul öncesi eğitim programı kitabından alıntıdır.syf:42)





    • Bak Şu Konuşanlara Mintiler ve Tinti Eğitim Seti’mizde çok yönlü sayfalar hazırlanmıştır.
      Çocukların hayal güçleri ve yaratıcılıkları desteklenirken aynı zamanda da renk kavramı verilmiştir.
      Renkli sayfalar öğrenilen renkleri sarmal olarak tekrarlarken onların resim yapma becerilerini de desteklemektedir.


      Çocukların gelişim alanları desteklenirken, yaratıcılık ve hayal gücü hemen hemen kitabın tüm sayfalarında desteklenmiştir. Yaratıcı çocuklar yetiştirmek isteyen eğitimcilerimiz için, Bak Şu Konuşanlara Mintiler ve Tinti Eğitim Seti, beklentilerini fazlasıyla karşılayabilecek nitelikte bir settir.









    • Bak Şu Konuşanlara Mintiler ve Tinti Eğitim Seti’de hazırlanan problem çözme sayfaları, çocukların sıklıkla karşılaştıkları problem durumlarından yola çıkarak hazırlanmıştır. Çalışma sayfaları, bilimsel olarak kabul edilmiş problem çözme basamaklarına göre hazırlanmıştır. Çocukların problem çözme becerilerini desteklerken yaratıcı düşünmeleri de desteklenmiştir.






    • Grafik çalışmalarında basitten karmaşığa ilkesine dikkat edilmiştir. Kitaplarda verilen sayı kavramı ile paralel gitmesi sağlanmıştır.









    • Bak Şu Konuşanlara Mintiler ve Tinti Eğitim Seti “proje yaklaşımlı” bir settir. Simetri çalışmaları proje konularından yola çıkmış sarmal eğitim uygulanmıştır.






    • Bak Şu Konuşanlara Mintiler ve Tinti Eğitim Seti’mizde dikkat çalışmaları oldukça fazladır. Sarmal olarak bir çok sayfada tekrarlanmıştır.






    • Her kitabın sonunda bulunan iletişim yaka çıkarmaları çocukların yakalarına takılarak anne babaların etkili iletişim kurma yollarına dikkat çekmeyi amaçlamaktadır.
      Eğitim, bu kadar dikkat çekici olmamıştı…






    • Belirli gün ve haftalar çocuklar için soyut bir kavramdır. Bunu somutlaştırmak ve eğlenceli hale getirmek amacıyla Bak Şu Konuşanlara Mintiler ve Tinti Eğitim Seti ile her çocuğa her ay için bir tane taç verilmiştir. Bu taçlar için her kitabın arkasında çıkartmalar verilmiş, çocukların taçlarını çıkartmalarla gönüllerince süslemesi sağlanarak, daha da eğlenceli hale getirilmiştir.






    • Bak Şu Konuşanlara Mintiler ve Tinti Eğitim Setimizin içinde her ay bir gazete verilmektedir. Gazete içeriğinde; Ayın projesi, ayın renkleri, ayın sayıları, ayın şekli, ayın kavramları, ayın değerler eğitimi, rotamız, bilmece, tekerleme, parmak oyunu, sanat çalışmaları, güzel sözler, biliyor musunuz? Gibi başlıklar bulunmaktadır. Ailelere, aylık olarak okulda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermek ve ailelerin de çocuklarının eğitimi için yönlendirilmesi amaçlanmıştır.






    • Alışılmışın dışında bir aile katılım kitabı… Bak Şu Konuşanlara Mintiler ve Tinti Eğitim Seti Aile Katılımı kitabımız aylık fasikül halindedir. Kitap sayfa numaralarının yanında hangi sayfanın hangi ay için kullanılacağı belirtilmiştir. Aile katılım kitabımızın benzerlerinden farkı, ailelerin, okulda aylık öğrenilen kavramlara katılımının sağlanmasının yanı sıra, her ay için hazırlanan hikayeler ve bu hikayelerle bağlantılı 5 N 1 K soruları ile çocuklarıyla verimli zaman geçirmesini sağlamaktır.