Aşkta Cinsiyet Faktörü

İki çift yürek birbiri için çırpınır. Biri diğerine kur yapar ve karşılık görür; fırtınalı bir aşk başlar.


Aşk iklime benzer, her âşıkta farkı bir etki oluşturur. Kimi âşık, aşkı yoğun olarak yaşarken, kimi de yüzeysel yaşar. Kimi, hücrelerine kadar aşkla dolarken kimi de sadece yüreğinde ve zihninde taşır aşkı.


Aşkın bireylerdeki farklı derecelerde ortaya çıkmasını sağlayan birçok etken vardır. Bireyin duygusal yapısı, sevgilisinde aradığı özellikleri bulma durumu, çevresel faktörler, cinsiyet ve yaş farkı herkesin aşkını kendisine özgü kılar.


Aşk, kadın ve erkekte farklı algılanır ve farklı yaşanır. Kadın, aşkı daha yoğun yaşar ve yaşamının bütününe yayar. Erkek kadına göre daha yüzeysel bir aşk hisseder. Aşkı daha derinden yaşayan ve aşkı için ölümü göze alan erkekler de vardır; ama genel anlamda kadın, erkeğe göre aşka daha çok değer verir ve âşık olduğu zaman bedenini ve ruhunu, daha kolay ve hızlı aşka teslim eder.


Kadın, erkeğe göre daha çabuk ve daha kısa sürede âşık olur. Erkeğin âşık olma süreci biraz daha uzundur. Erkek aşkta birçok şart ararken, kadın beynini ve kalbini koşulsuz aşka sunar. Erkek, aşkta gerçeği ve mantığı ön planda tutmaya çalışırken, kadın aşk duygusunu hepsinin üstünde tutar ve imkansız aşka daha çabuk kapılır. Bu nedenledir ki, karşılıksız aşk yaşayanların çoğunluğunu kadınlar oluşturur. Evli kadına âşık olan erkek sayısı çok az olurken, evli erkeğe âşık olan kadınların sayısı çoktur.


Aşkta yaş önemli bir etkendir. Kadın kendinden büyük, karizmatik, zengin, koruyucu niteliği olan erkeği tercih ederken, erkek kendinden küçük kadınlara âşık olmayı yeğler. Kadının seçeceği erkekte aradığı ilk özellik koruyuculuktur. Erkeklerin kendileri için kullandıkları “bebeğim, küçüğüm, cicim, sevgili yavrum” vb. sözlerinden büyük haz alır.


Kadın, kendini daima bir çocuk olarak görür; bu nedenle büyümek kadını huzursuz eder. Kadınların büyük bir kısmı yaşını ya gizler ya da az söyler. Çocuk gibi kalmaktan ısrar eder ve bunu giyim kuşamına yansıtır. Kadınların içindeki çocukluk duygusu daha ağır bastığı için renkli, boncuklu giysiler ve aksesuarları tercih eder.


Erkek ise, kadının aksine büyük olduğunu vurgular ve özellikle gençler daima yaşlarını birkaç yıl fazla söyler. Sakalı erken yaşlarda çıktığı için sevinir. Koruyucu ve kollayıcı rolüne sımsıkı sarılır ve sevdiği kadını korumak için elinden geleni yapar. Çoğunlukla kendinden küçük kadını tercih eder; aralarında elli yaş farkını bile önemsemez.

.ALINTIDIR.