Mutlu Ve Felaket Sonlu Aşklar

Çok güzel bir beraberlik başlar, saygı prensiplerine bağlı kalınır ve kısa sürede aşkın oluşum sürecine girilir. Beklentiler gerçeğe dönüşür ve tutkulu aşk başlar. Âşıkların dünyayı yeniden tanıma ve yorumlama dönemi yaşanır.


Adeta düşler diyarında yaşıyorlarmış gibi mutlu olurlar. Hiçbir güçlüğü ve sıkıntıyı dert etmezler. Bütün sorunların çözüleceğini düşünürler. Önceleri sevmedikleri gecelere ve karanlıklara sığınırlar; çünkü aşklarını daha sessiz ve huzurlu hissederler. Hayallerin sonu gelmez, en güzel düş onların olur. Bir anlık ayrılık bir asır gibi çekilmez olur.


Duygularını sözle aktarmakta yetersiz kaldıklarını düşünürler ve kaleme sarılırlar, her biri birer şair kesilir ve en güzel aşk şiirlerini yazarlar, en özlü sözlerini kağıda dökerler.


Her sevgili, bir diğer sevgilinin gözünde dünyanın en seçilmiş insanı olur. Onun sevgilisinden daha sevgili kimse olamaz, onların aşkından daha büyük aşk yaşanamaz ve onların sevdasından daha ölümsüz sevda görülemez. Aşka dair kendilerini her şeyin ilki olarak algılarlar.


Aşkın doruğundayken, aşkı tüketim sürecini hızlandırmak için yaşamlarını nikâhlı veya nikâhsız aynı çatı altına taşırlar. Aşkları mutlu sonla sona erer.


Kimi de aşkı takıntı hale getirir ve âşık olduğu kişiye takıntılı olarak bağlanır. Gözünü aşk bürür ve aştan başka bir şey görmez, yemez, içmez; aşkla uyur, aşkla uyanır.


Talihi yaver gitmez ve kader ağlarını aşkının aleyhine örer. Ya sevgilisi kendi isteğiyle onu terk eder ya da zorunluluklar onu aşkından ayırır.


Kader deyip beklemez, ölümü göze aldığı bir yola koyulur. Sevgilisine yalvarır yakarır, kapısında kul olur, köle olur; ama sevgiliden yana bir umut ışığı görmez. Şayet başka etkenlerden dolayı sevgilisini yitirmişse, bu kez imkansız koşulları zorlamaya çalışır; ama nafile...


Ölümü ve en kötü felaketi göze almıştır bir kere. Ne de olsa aşk bürümüştür gözünü. Son soluğu ya mezarda ya da müebbet hapiste alır. Oysa kader deyip biraz sabretse, ya aşkı yüreğinde olgunlaşıp ölümsüzleşir ya da olumsuz koşullar ortadan kalkıp sevdiğine kavuşur ve sevdasını yeniden ve daha coşkulu yaşar.

.ALINTIDIR.