çocuklar üzerinde anne ve babanın tartışması
Çocuk ve anne – baba kavgası etkileri nelerdir? Çocuklar üzerinde anne ve babanın tartışması kavga etmesi ne gibi olumsuz psikolojik davranışlara yol açar? Çocuğun zihinsel gelişiminde veya psikolojik gelişiminde anne ve babanın tartışmaları olumsuz bir etkide bulunur mu? İşte sorularınızın cevabı..

Dozunu kaçırmadan tartışmak, hayatın gerçeklerinden biridri elbette… Fakat çocuğun anne ve babasının kavgasına tanık olması, psikolojisi açısından bir çok soruna neden olabilir.

cocuk1 Çocuk ve anne baba kavgası

Türkiye Tabipler Vakfı Şifa Tıp Merkezi, çalışanları ile düzenlenen aile içi iletişim seminerinde biraraya geldi. Ailede eşler arasındaki kavga, sürtüşme ve iletişimsizliğin çocukların ruh yapısını bozduğunu dile getiren kişisel gelişim uzmanı Canten Kaya, ailelerin çocuk eğitimi konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini savundu.

Türkiye Tabipler Vakfı Şifa Tıp Merkezi tarafından düzenlenen seminer Tepekule Kongre merkezinde gerçekleştirildi. ‘Mutlu Aile ve Başarılı Çocuk Yetiştirme’ konulu seminerde konuşan kişisel gelişim uzmanı Eğitimci-Yazar Canten Kaya, mutlu yaşamın sırları, aile içi iletişim ve bireyler arası iletişim konularında bilgiler verdi. Eşler olarak anne ve babadan alınan kalıplarla evlenildiğini belirten Canten Kaya, çiftlerin birbirlerini olduğu gibi kabul etmelerinin mutluluk getireceğini ifade etti.

Evlilik öncesi eşlerin birbirlerini iyi tanımalarının ilk şart olduğunu vurgulan eğitimci yazar Kaya, evli çiftlerin kendilerine göre tabuları olduğunu ve her iki tarafın da anlayış ve hoşgörü içinde olmaları durumunda sorunları aşabileceklerini söyledi. Ailede eşler arasındaki kavga, sürtüşme ve iletişimsizliğin çocukların ruh yapısını bozduğunu, bu sebeple eşler arasındaki diyaloğun çok önemli olduğunu kaydeden Kaya, gelişen teknoloji, özellikle bilgisayar ve internetin aile içi iletişimi zayıflattığını, yüz yüze iletişimi geri plana ittiği içinde çocuklarda özgüven eksikliğine yol açtığını dile getirdi. Kaya, “Aileyi kaybettiğimiz zaman çocuklarımızı zaten kaybetmiş oluruz. Başarılı çocuk, bilinçli bir ailede yetişir. Çoğu zaman haklılığı ararken, mutluluğu kaybediyoruz.” dedi.

alıntı